Mardrömssöndag på Ikea

Godkväll på er mina fina. Har ni haft en bra helg? Min har varit superbra faktiskt. Eller, söndagen var halvbra. Jag vaknade efter enbart 2,5 timmes sömn så jag var yr i skallen. Dels av för lite timmar och dels så satt väl alkoholen kvar i kroppen fortfarande. För när vi några timmar senare begav oss iväg till Ikea var jag riktigt svinbakis. Jag mådde SÅ himla illa. Jag som blev skitglad över förslaget att åka till Ikea, utan att behöva be om det själv liksom. Men på vägen dit var jag inte alls lika entusiastisk.

Vi tänkte att vi börjar med lunch. Jag kräktes nästan i munnen bara av tanken på mat, men samtidigt så kände jag att jo men jag mår kanske bättre av något i magen. Men det kunde vi bara fetglömma. Ikea en söndag – en regning söndag dessutom innebär en miljons miljards människor. Kön ringlade sig till utanför restaurangen. Den var cirka en mil lång. Jag kände att nej, fan heller det här klarar jag icke.

Så vi gick vidare och kollade kök. Jag försökte verkligen vara entusiastisk när vi kollade diskhoar, jag lovar att jag verkligen verkligen försökte. När jag slapp kolla skåpluckor jublade jag lite matt inombords. Kul i vanliga fall, inte när man är råbakis.

Sedan var det tv-bänk för mig. Just där och då kände jag att jag skiter i det. Jag kan ha min lilla där tv-benen sticker ut på sidorna. Den kan stå på golvet till och med. Men jag bet ihop bokstavligt talat och tittade säkert i 5 minuter. Har man skjuts och en riktigt stor bil får man faktiskt passa på.  Såg en i samma serie (Vittsjö) som soffbordet och skickade en tacksamhetsbön till Kamprad som förenklade min söndag.

Jag behövde även lite andra prylar och plockade ihop dessa och tänkte att NU får jag komma ut i luften, skit samma om det ösregnar, det lär bara vara underbart skönt. Men nope, då ville mitt sällskap (ja han jag dejtar) att vi skulle åka upp och kolla restaurangen igen, för kön var säkert kortare nu(han trodde dessutom att det var JAG som ville äta). Stööön inombords och bye bye friska luft. Men vi åkte upp, kollade, och åkte ner igen för kön var fortfarande sinnessjukt lång. Jag står INTE en timme i kö för en tallrik köttbullar.

Givetvis hamnade vi en i ap-seg kö med folk som trängde sig in, glömde saker och skulle betala igen och allt vad det var. Men jag var för matt att protestera mer än med en suck. Sen tillbaks hem till Söder där jag fick min tv-bänk monterad, den gamla loppisfyndade saken för 19 år sen blev bortforslad och så även kartongen till nya bänken. Allt för en sushi. Dagens bästa deal. Rart nog tog han dessutom min äcklel-sushi som innehöll en hel skokartong koriander. I sushi! Va fasen liksom! Hu! Jag kunde inte äta den vanliga heller just då, fick ner en bit. Men den gjorde susen för en timme senare var jag nästan människa igen 😀

Lite såhär idag…

Ja det var väl ungefär det som hänt idag. Så lyckad på handlingsfronten, misslyckad på måendefronten. Vem till gå omkring som en hålögd spyfärdig zombie med sin dejt liksom? (infoga generad emoji här om ni vill)

Men om dagen var såsidär så var fredagen och lördagen så himla mycket bättre. Bra va?

Jag har fyra råd till er:

 1. Åk aldrig till Ikea en regnig söndag. Eller vilken söndag som helst.
 2.  Åk aldrig någonsin till Ikea bakfull!
 3.  Bli inte bakfull!
 4. Drick aldrig alkohol igen mer i hela ditt liv! Inte förrän aw’n på onsdag i alla fall.

Puss och kram på er

 

Kolla mer

10 comments

 1. Bästa tiden för att åka till Ikea är frdagkvällar, en timme innan stängning. Vad spännande med dejten, är det en ny man eller han vars tandborste du städade toan med? 🙂

  1. Ja kvällar överlag är en bra tid, gärna innan den otroligt stressande stängningsmusiken börjar 😀
   Det är samma kille, han har fått en ny tandborste 😉

 2. Läser han din blogg? Jag menar du skrev för ett tag sen (före tandborstincidenten) att känslorna för honom inte riktigt fanns där eller nåt sånt… Att få läsa sånt i sin dejts blogg kan inte vara så kul… även om man kanske vet om det annars också.

   1. Jag kanske missförstod det. Kollade tillbaka, det var 30 juli som du skrev nåt om att du var avundsjuk på förälskade kompisar, men med din dejt…nej… Jag som nu troligen missförstod detta kan fatta om han läste samma sak och också missuppfattade. Men å andra sidan kanske ni hade nån annan fnurra på tråden. Kul att ni fortsätter i alla fall! Som singel 40+ är det uppmuntrande att se andra lyckas i sitt dejtande, så man själv får lust att försöka igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.