Man går upp och man går ner, och upp igen.

Så söt nalle från nalleaffären i gamla stan.

Hej på er raringar. Mår ni bra? Jag är lite låg får jag säga. Trots helt underbart höstväder. Men igår tittade jag i lönekuvertet och såg..okej..jag fick ut cirka 6500 kr. Det känns ju inte så himla härligt. Idag var jag dessutom uppe på redaktionen för att hämta lite prylar jag inte orkade ta med i fredags när jag slutade.

Jag såg då att de hade tagit in en annan vikarie den här veckan då en reporter är borta. Det kändes i magen. Jag vet inte varför de inte frågade mig som varit där sen i april. De kanske ville jämna ut så alla vikarier får jobb oavsett vilken redaktion de varit på, jag vet som sagt inte men jag hoppas att det inte beror på min kompetens. Så jag ska nog inte ta det personligt, men det är ju alltid lätt att man gör det.

Hur som så fick det mig att inse att det verkar vara helt slut på Aftonbladet nu och det är hög tid att köra igång med annat. Dels söka andra jobb, kolla på möjligheter att utveckla bloggen så jag kan få mer betalt, frilansidéer och så det här med kläder…Dvs att kanske få igång något eget där för det behövs fler snygga kläder i större storlekar. Eller konsulta företag som är mindre bra på det. Stylister till större storlekar behövs för de smala stylisterna som är vana vid smala modeller är ganska ofta vilsna när det gäller att klä tjocka kvinnor. Tyvärr. Och kanske personlig shopping

Ja ni hör ju att jag har många idéer i skallen. Jag ska omsätta dem till verklighet också, men just nu har jag ändå en klump i magen av oro. Det känns inte vidare kul får jag ju säga. Oro för många saker. Blöh.

Med de här tankarna i huvudet och magen tog jag mig en promenad och turistade lite i min egen stad bland alla amerikaner, japaner och tyskar i Gamla stan.

Vacker vy vid riksdagen.
Väster långgatan i gamla stan. Jag strosade utan att vara stressad. Så skönt
Jag tänkte ta mig en kaffe på stortorget, men det hade precis alla turister i Stockholm också tänkt så jag drog härifrån.
Jag var nära att köpa mig den här tröstnallen från Bukowski. Jag och Miloo älskar att gå in och kolla in nallarna här hos Theodore.
Jag tog min fika på Mariatorget istället. Jag köpte med mig kaffe och en bulle på en konditori och bara nöjt där i gräset.

Ps. Det här skrev jag tidigare idag, nu har jag kommit vidare och fokuserar framåt istället för att vara låg. Det får man också vara. Bli besviken, vara ledsen och allt sådant, bara man inte stannar i den känslan.

Kram och kärlek till er.

Kolla mer

11 comments

 1. Du ska ju självklart få med dig ett seriöst ”betyg” från din arbetsplats. Du har gjort mycket bra ifrån dig, jag har läst Klick hela sommaren. Kanon!
  Tycker i alla fall att du ska satsa på att skriva, i vilken form vet jag inte. Stort lycka till.

 2. Förstår att det känns jobbigt att se att en annan jobbar där och du inte fick stanna men kan det ha att göra med att arbetsgivaren fått nedsatt arbetsgivaravgift när man anställer en arbetslös? Bara en tanke. Behåll positiva känslan av allt bra du skrivit där så har du snart ett nytt jobb!
  Är det något du skulle vilja studera? Finns massor via distans som är gratis och när jag har gjort det behållerman känslan av att jobba och utvecklas . Kram
  Kram

 3. Förstår att det sved att se någon annan på arbetsplatsen. Det där med jobb är aldrig logiskt. En vän satt som konsult 3 år på ett jobb. De skulle få fast anställa på den positionen. Tror du hon Dick det? Nej de tar in en från gatan som de ber henne lära upp……
  Som sagt det där med jobb är verkligen märkligt och aldrig logiskt!
  Jag håller tummen att du hittar något annat snart.
  Du kanske ska satsa på någon av dina idéer?! Det lät jättebra!

 4. Hej! Jag har precis börjat följa din blogg och tycker den är super. Gillar dina ideér om kläder för större. Fortsätt vidareutveckla det som du börjat på! Jag skulle vilja göra ett eget klädmärke för oss större och modeintresserade kvinnor.Lycka till!

 5. Jag beundrar dig för ditt genuint stabila och positiva förhållningssätt, inte bara i detta inlägg. Du har en fantastisk förmåga att se det goda i människor och situationer (även när du är arg eller ledsen) och jag tror att du har en väldigt hög etisk medvetenhet och moralisk kompass. Jag tror att du skulle bli en utmärkt psykolog ifall du inte vill fortsätta med skrivandet utan börja plugga istället. Men du skriver också jättebra så jag skulle gärna läsa en bok av dig!

 6. Du tror inte det kan ha nåt att göra med att du varit sjuk en del under vikariatet? Jag vet av egen erfarenhet att arbetsgivare väldigt ofta ser på sånt när de ska anställa på nytt eller förlänga avtal. Med besvärliga migränanfall som sätter mig ur spel i ett par dar nu och då så har jag själv märkt att andra pigga friska ( och yngre framför allt) personer går före då det ska nyrekryteras eller ge fast tjänst där jag vikarierat. Orättvist måhända men idag är det tuff konkurrens om alla platser, och arbetsgivarna har all makten.

 7. Tycker dina ideer om kläder för större kvinnor lät toppen. Fortsätt spinn vidare på detta. Det kommer garanterat att fungera. Bra tank! Lycka till!

 8. Du har ju en nisch så kör på med den, det finns säkert ett underlag. Fina bilder från Gamla Stan, du hade större tur med vädret än när jag var inne och fotade, men bilder blir bra där i regn också.

 9. Mer kläder för oss med stor rumpa och midja vore något. Är så trött på alla raka modeller av klänningar som inte funkar på mig då jag är mindre ovantill, har midja och stor rumpa. Få in foten hos typ HM, MQ och andra ställen så de kan förstå att alla större faktiskt inte har samma form.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.