Magproblem och mode i ett liksom

I fredags gick jag en sväng på stan efter jobbet. Den blev dock inte så lång för jag fick akut asont i magen så det var bara att dra hem. Men några saker hann jag i alla fall prova innan. Allt är från Gina Tricot.
Om jag ser smått stiff ut så var jag verkligen det. Jag var ungefär som en spärrballong i magen. Hade jag inte mått så då hade jag nog kunnat tänka mig den här. Får prova igen när jag kan koncentrera mig 😛

Den här köpte jag fast i svart. Jag är dock sugen på den här i gult också så jag ska testa igen när jag inte är så fruktansvärd utspänd.

Den här svarta klänningen är söt. Jag har dock brallorna kvar under så den sitter förmodligen bättre utan dem.

För er som tycker att jag är för personlig för att jag säger att min mage är kass – klarar ni inte det ska ni inte följa mig. För jag har haft en magsjukdom sedan jag var 19 år. Jag har fått diagnosen Ulcerös colit, Chrons sjukdom och IBS. Det sista är ju vad de säger när de typ inte vet. Sista budet var att de inte visste vad det är.

Det var i samband med att jag var på gång att göra en gastric bypass för 7 år sedan. Då begärde de in mina journaler för att se vad det är för fel. För om man opereras med en magsjukdom i grunden kan det bli sju resor värre sedan. Läkaren som sett mina olika journaler sa att hon inte blev klok på de olika diagnoserna och att de skulle behöva utreda vidare. Sedan dog min bror och jag ställde in allt.

Men magen och alla problem med den är kvar. Att behöva springa på toa direkt när man ätit har blivit en del av mitt liv. Ibland hinner jag inte ens äta upp. Det är synd att det ska vara typ skamligt att prata om sådant för ALLA bajsar. Det vet vi ju. Fiser också. Och vissa av oss mer än andra då. Jag borde egentligen vara smal som en sytråd om man tänker på hur min kropp funkar. Men det är jag inte. Mysko.

Nåja, nog om det. Men nu vet ni lite. Det är något som de som känner mig får reda på eftersom jag alltid måste ha koll på toaletter och får attacker som gör så ont att håren ställer sig upp på hela kroppen, när och var som helst. Det är ju kanske inget man vill berätta på första dejten men det brukar komma upp ganska snart för mitt beteende där är inte helt som andras kanske. Nu vet ni också som sagt.

Ni fick min magsjuka blandat med modetips, inte riktigt det vanliga i en modeblogg kanske. Motljus och snygga bilder med systemkameror och text var man kan köpa. I min ser man bilder på en bajsnödig medelålders kvinna. Muhahaha 😀

Ja, det var det. Ett inlägg som bara skulle visa några klädesplagg for iväg och blev annat också. Hej vad det går när jag skriver.

Kram på er mina fina.

Kolla mer

14 comments

  1. Tack söta Sara. Nej jag kommer nog inte att göra den operationen. Jag får köra på med träning och bra mat istället. Jag är rädd att kroppen ska reagera för mycket på en operation.

 1. Älskar din blogg

  Du som har koll, finns de snygga ”mjukis kostymbyxor” till oss lite större? Om du förstår Vilka ja menar

 2. En kollega har också stora bekymmer med IBS, men sen hon började följa appen Belly Balance, har det blivit mycket bättre.
  Tack för en alla tiders blogg!!

 3. Älskar att du är så rak, modig och ärlig. Va fan vi har väl alla en kropp och funktionerna med den att dras med, haha. Visa gärna mer från Gina Tricot.

 4. Du får säkert höra tusen råd och jag vill absolut inte säga vad du ska göra. Tänkte bara berätta vad som funkade för mig. Jag har sedan jag varit liten haft problem med magen. Det blev värre och värre. Till slut för ca 10 år sen var jag mer dålig än bra – fick inte heller någon diagnos. Jag provade mig fram och slutade med gluten. Det gav resultat direkt och jag fick min mage tillbaks (som att vinna på lotto!!!). Jag äter lite gluten men håller mig ifrån vanligt bröd och pasta mm mest för att ha koll på hur mycket jag faktiskt äter av det. Det är ”trendigt” nu att inte äta gluten och vissa säger att man inte ska utesluta saker och testa själv. Det struntar jag fullkomligt i, för detta funkar för mig. Precis som om gluten skulle vara något livsviktigt för människan! Dessutom gav en läkare mig diagnosen laktosintolerant trots att inga tester tydde på det. Jag uteslöt laktos länge och blev inte ett dugg bättre. Så att ”bara följa läkares rekommendationer” tar jag med en nypa salt (som säkert många som sökt mycket vård genom åren….) Hoppas du också hittar din väg!

 5. Åh, jag gillar din blogg för att du är så naturlig och hittar kläder i min storlek. Förra veckan köpte jag en topp på Indiska som du visat här. Och nu detta med magen! Jag har själv Chrons och den enda som är nöjd med min vikt är läkaren (för så länge jag inte går ner i vikt så tar tarmen upp näring). Alltid nåt. Kämpa på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.