Luciatitt och tips på accessoarer

Lusselelle på er :) Har ni sett några luciatåg idag? Själv kikade jag på tv4 men blev besviken. Det var en massa pretto studentsångare som tolkade låtarna jag älskar så att jag knappt kände igen dem. Eller sjöng låtar jag inte hört förut. Sedan hoppade det runt några dansare mellan kyrkbänkarna. Wtf? Och så Charlotte Perelli som hade någon slags minikonsert i luciatåget. What? Visst, hon sjunger jättebra men på lucia är jag konservativ. På med lussesärk och granris eller strut/tomtedräkt/pepparkaka om du ska vara med på tv’s luciatåg. Det är lucia som ska vara i centrum, inte Perelli. Så tycker jag, så får andra tycka vad de vill. Jag stängde av.

Annars då? Jo jag har beställt tågbiljett hem över jul. Den 20e drar jag söderöver för att fira med familj och släkt. Och så har jag lagt veckans ansiktsmask och kör hårinpackning. Att göra det på söndagar när man pysslar med annat är en bra rutin. För jag tvättar också. Faktum är att det är en månad sedan. Det är tur att jag har mycket kläder. Dock är jag nere på de sista trosorna nu. Just nu har jag ett par för små på mig. Ett par jag inte använt för att de är just för små och var det redan när jag köpte upptäckte jag. Väldigt oskönt får jag ju säga.

Att jag inte tvättat är inte för att jag är lat, utan för att jag inte hittat den förbannade nyckeln till bokningstavlan. Jag har letat och letat och letat. 14 gånger i alla väskor, 32 gånger i jackor och kappor. Minst lika många i kläder och skor. Men icke. Så igår gav jag upp och satte in en papperslapp och hoppades att ingen skulle rycka ut den och sno tiden. Jag kom just ner från tvättstugan efter första laddningen. Jag trampade på något hårt och svor. Vad var det? Jo det var en liten blå barbapapa. Den som sitter ihop med…just det – tvättnyckeln! Jag vet inte vart den kom ifrån. Men där låg den mitt på hallmattan (som jag både dammsugit och skakat så den har inte legat där hela tiden). Märkligt, men jag blev så glad!

Okej, jag har kört mycket tips från Indiska nu men det är för att de har den där rabatten. Så jag tar ett sista ryck nu eftersom det är sista dagen med rabatt. Gratis frakt har de till den 20/12. Imorgon blir det Lindex.


Så här trivs jag. Svart. Svarta jeans och en ribbad svart topp med en liten halvpolo.Toppen kostar 199 kronor. Länk HÄR.
  Den är i ribbad bomull som synes. Och halsbandet är himla praktiskt när man träffar folk med dåligt minne 😉

Men man kan ju ändra stilen med ett större halsband. Ett kaxigare. Det här är himla snyggt tycker jag.

Det syns, men utan glitter och stenar. Pris 99 kronor. Bra julklapp till sig själv eller annan. LÄNK här.

Och så har vi det här då. Det jag visat tusen gånger nu och som jag faktiskt köpt. Jag har provat det 10 gånger så det var väl liksom dags när det inte är så asdyrt och jag verkligen tycker om det.

Jag hittar inte det online längre men det lär finnas i butik. 149 kronor kostar det.

När det inte är så kallt ute kan en stickad halsduk vara för mycket. Då är det skönare med en tunnare sak. Jag själv har en jacka som kliar i halsen så jag måste ha något under för att inte bli galen. Eller om man fryser så är det skönt med sjal inomhus också.

Den här är fyrkantig och har små nitar i typ bronsfärg (ser ut som silver här men det är det inte). Riktigt snygg och helt i min smak. Pris 199 kronor. LÄNK här.

Dags att sätta mig med jobbansökningar nu innan jag springer upp till tvättstugan igen. Ha en fin kväll raringar.

Kram! /Louise

Kolla mer

7 comments

  1. Haha vad kul…hade på tv4 o slökollade, trodde först det var nåt kristet då jag inte kände igen låtarna. Säger blä, me no likey!

  2. Hej! SVT hade jättefin lucia från Göteborg. De sjöng bara klassiker och Rickard Söderberg var med och sjöng bland annat Oh Helga natt. Jag tittade både i morse och nu ikväll. Riktig luciastämning.

  3. Förmodligen låg det i tvättkorgen sedan sist eller fastnat brevid/på den och skakades loss när du gick iväg. Men roligare att tänka att lägenhetsnissan varit behjälplig.

  4. Håller med Ann-Marie, SVT:s Lucia var väldigt bra. Går att se på Play ifall du kan tänka dig det, så här lite efter Lucia! Perrellis insats på TV4 kändes helt malplacerad, klänningsbyten, plymer och glitter kan hon väl tillämpa i andra sammanhang…. tycker jag.

    1. Ja hon är ju duktig, men i det här sammanhanget kändes det bara fel. Jag gillade inte kören heller. De sjöng fint, men de kändes inte varma, mer bara pretto. Får satsa på svt nästa år istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.