Louisedag och häng på stranden

Godkväll kära ni. Jag hoppas att ni haft en fin söndag, eller Louise-dag som det också varit (namnsdag alltså). Kanske har ni solat och badat? Det har jag gjort, njutit av sista sommarrycket liksom. Jag var på stranden både igår(lördag) kväll och idag. Igår för ensampicknick, idag för sol och bad.
Det var otroligt härligt på stranden igår. Barnfamiljer med badande barn trots att det var kväll, kompisgäng med grillar, par som hade romantisk pickning, tjejkompisarna som delade en flaska vin, killarna som hade med sig pizza. Alla hade vi sökt oss till Ribersborgs strand.

Jag bor ca 2 minuter med cykel från havet. Och bort till Kallbadhuset, bryggan och stranden där tar det väl 5 minuter. Det är nog den största fördelen med att bo här, dvs närheten till havet. Så jag packade ner två glas vitt vin, en bit brieost och en bok. Lite fattig picknick kanske men den var oplanerad så jag tog vad jag hade helt enkelt.

Här började solen sjunka vid horisonten.
Av med skorna, rulla upp byxorna och så ett plastglas med vin.
När solen väl nådde ner till horisonten gick det undan. Och vackert var det.
Ljuset blir magiskt när solen sjunker i havet.
Ute i vattnet stod det några med mikrofon och kamera redo att fånga ljuset och vad de nu ville spela in.
Vid halv nio ungefär (jag tittade inte på klockan) hade solen gått ner och kallbadhusets lampor tändes. Då tog jag min cykel och drog hem.

Det var en härlig solnedgång, men jag hade gärna delat den med någon, men just där och då hade jag ingen som var ledig. Men lagom till solen liksom fräste där i vattnet så kände jag ändå harmoni.

Ibland kan det vara bra att göra saker som framkallar ångest till en början, men som man sen övervinner. Gör till sitt. Oavsett vad det gäller man tycker känns läskigt. Testa att gör det ändå. Vad är det värsta som kan hända? Och då tänker jag inte på fallskärmshoppning och annat man kan dö av.

Utan sådant här. Gå ut och ta en drink ensam, äta ensam, bio ensam, solnedgång för dig själv, börja på gym, … Eller helt andra saker man tycker känns svinjobbiga. Känns det totalt fel, ja då kan man ju bara avbryta och gå hem igen(lite svårt med fallskärmshopping så det räknas som sagt inte hit). Men man gjorde det! Då blir det enklare nästa gång.

Kram på er och sov gott. Eller godmorgon och ha en fin måndag <3

Kolla mer

13 comments

 1. När jag bodde i Malmö brukade jag med packa fika och lite tidningar och bege mig ut helt själv till nån park eller havet och bara njuta. Även biblioteket är rofyllt och en fin plats i Malmö. Kan även tipsa om konsthallen och deras café. Hög mysfaktor. Kramar

 2. Ser underbart ut! Vilken ynnest att bo så nära havet! 🙂
  Hur är det mellan dig och T? Får känslan av dina inlägg att det tagit slut?

 3. Det är härligt att vara så god vän med sig själv att man vill gå på picknick, bio eller restaurang ensam. Och det kan bli väldigt trevligt, helt beroende på vilka som hamnar intill, så att säga.
  Jag har precis beställt en resa ensam till Madeira, men det är en gruppresa, så på plats äter vi tillsammans och gör utflykter. Lite sur är jag dock att ständigt behöva betala så mycket mer för ett enkelrum.. Grrrr

  1. Ja det kan vara väldigt trevligt. Vissa saker föredrar jag till och med att göra ensam. Som att shoppa. I alla fall om det är till mig själv. Sen är det ju givetvis jättekul att hänga med andra också. Hoppas du får en härlig resa, och ja det är sjukt att många saker kostar mer för att man är ensam.

 4. Låter som om du bor nära där den unga kvinnan blev ihjälskjuten? Så hemskt det där & var rädd om dig Louise.

  1. Hej Cissi. Ja fy så otäckt det är. Och ja jag bor en gata bort från där hon blev ihjälskjuten. Jag skulle ha gått ut och cyklat iväg till doktorn när det hände, men eftersom jag inte mått bra på natten gick jag inte dit. Kanske var bra på nåt sätt. Hemskt är det i vilket fall som helst. Jag trodde dessutom att jag bodde i ett säkert område där det inte händer sånt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.