Låg energi och smärta på flera sätt


Hej på er rara läsare. I mitt förra inlägg lovade jag ju att jag skulle skriva om krämer och sånt nu, men nej det får bli imorgon. Min energi är så jäkla låg för tillfället och jag tror att det beror på smärta. Jag har som jag berättat tidigare så himla ont i mitt högra knä pga artros. Och nu har det börjat i vänstra också. Som om det inte är nog så sprängvärker det nästan konstant inuti hela benen, som av växtvärk för den som vet hur det är.

Det hade jag så fruktansvärt mycket av när jag var liten, och läkarna sa att det berodde på att jag har överrörliga leder. Nu är det ju inte växtvärk jag har längre, men det känns ungefär likadant. Och jag vet inte om det beror på lipödem. För det är en slags inflammation i benen som är konstant.

Jag har inte fått diagnosen än, då de flesta läkare inom vanlig sjukvård har noll koll på lipödem, och jag ju blivit väldigt illa bemött när jag haft sjukdomar som borrelia och twar. En del har inte riktigt haft koll på det, så om jag går iväg med lipödemtankar så vetefan om någon ens tar mig på allvar.

Hon jag var hos förra gången verkar i och för sig villig att sätta sig in i det, speciellt med tanke på att jag berättade att den som kan en hel del om sånt tar över tusen kronor per besök och man måste gå dit x antal gånger. De pengarna har jag inte just nu. Men ont har jag. Hon tyckte också att det var sjukt att man inte ska kunna få diagnos och hjälp inom vanlig sjukvård. Så vi får se.

Hur som helst får jag gå på en massa smärtstillande för att ens palla ta mig iväg hitan och ditan. Som till jobbet. Jag är helt gråtfärdig ibland av att gå och emellanåt bara av tanken på att jag ska gå när det gör så ont. Och eftersom det också sprängvärker så in åt helvete  i resten av benen hela tiden, även när jag sitter still blir jag låg och ledsen, men jag försöker dölja det så gott det går. Så orken att kolla affärer har inte riktigt funnits.

Plus att det varit en del lediga dagar på sistone, vilket betyder att vi har en dag mindre(eller två dagar mindre det här numret) att göra tidningen på, men med samma innehåll. Och till och med tjockare nu när det är två dagar mindre.

Det betyder att det är mycket att göra, något jag verkligen gillar, för jag hatar när jobbdagarna går segt när man har lite att göra. Usch! Men å andra sidan blir man ganska trött i mössan också.

Det plus det onda, plus en del ledsenhet på det privata planet gör att energin inte riktigt räckt till andra saker om kvällarna. Det blir att laga lite mat, kolla något program på tv, diska, plocka lite och sen vill jag bara sova.

Men det blir bättre nästa vecka. Då ska jag se till att få hjälp av sjukgymnast (har inte velat gå ifrån jobbet för det nu när jag bara vikarierat), gå till doktorn och förhoppningsvis få någon slags hjälp mer än smärtstillande tabletter.

Förlåt för gnäll, jag vet att många har det så otroligt mycket värre än jag, jag menar inte att jag har det hemskt. Jag vill mer bara förklara att det varit lite segt på bloggfronten och med mig överlag på sistone. Men det ska bli bättre. Det måste det. Jag tänker inte acceptera konstant värk i benen när jag bara är 45 år. Nope!

Puss och kram på er.

Kolla mer

24 comments

 1. Styrkekram!! Tycker du är en kämpe som hanterar alla dessa ovanliga och tuffa sjukdomar du tvingats gå i genom så bra och samtidigt kampen om att hitta ett fast jobb. Tycker inte det är gnäll alls!

  1. Tack! Känner mig gnällig emellanåt och försöker hålla tyst, men ibland så går det bara inte. Plus att en förklaring kan hjälpa folk förstå varför jag är lite off emellanåt. Kram

 2. Inget vidare det där med konstant värk, jag har själv ledgångsreumatism som är kronisk och var 41 år när det debuterade, man får gilla läget inget val, och sen få sina injektioner varje vecka för att sätta ner immunförsvaret. Du kan säkert få bra hjälp av sjukgymnast de kan rätt mycket med artros. Att ha ständigt ont tar på humöret men väldigt skönt om man kan ha ett piggt sinne!!
  Krya dig/MH

  1. Usch din stackare, konstant värk var verkligen något jag hoppades få slippa men icke. Jag känner verkligen med dig. Stor kram

 3. Hej Louise! Inget vidare det där med ontet…förstår verkligen att det tär på ork och energi. Hoppas du får hjälp snart, va rädd om dig. Kramar från mig! Mvh Marita

 4. Hej Louise, jag har också artros i ett knä, sån smärta. Jag gör artrosövningar varje dag ca 20 minuter och det hjälper mycket. Finns artrosskola på nätet.

  Har du blivit erbjuden operation? jag har blivit det men inte haft tiden, det innebär ca 2 månaders sjukskrivning och minst lika lång rehab efteråt men alla jag har pratat med är så nöjda!

  1. Hej! Ja det gör ju så djävulskt ont. Nej än har jag inte blivit erbjuden något alls mer än att jag borde gå till sjukgymnast och gå ner i vikt. Ska se till att börja med övningar jag också för jag blir galen om jag ska ha det så här. Kram

 5. Börja med bassängträning, skonsamt för kroppen och gör underverk för onda leder, något jag tyvärr också har stor erfarenhet av.

  1. Ja jag ska gå till sjukgymnast nu när jag slutar på Aftonbladet och se vad hon tipsar om, men bassäng låter ju bra. Kram

 6. Usch va jobbigt med värk….Hoppas och håller tummarna för att du får hjälp, förstår inte att varför inte någon läkare kan något om lipödem…

  1. Ja det är konstigt att de inte är mer insatta. Men tyvärr är det ju ofta så med sjukdomar som främst drabbar kvinnor 🙁

 7. Jag vill också skicka en styrkekram till dig. Jag gillar din blogg just därför att det ytliga finns liksom livsfrågorna.
  Hoppas du orkar fortsätta blogga.

  1. Tack snälla Ann-Marie. Jadå, jag kommer fortsätta men när jag är i svackor blir det kanske lite färre inlägg bara. Kram

 8. Jag har myalgi o har ofta som växtvärk i benen. Det är tufft. Mår man inte bra psykiskt heller så blir man mer nersatt överlag…

 9. Undrar hur du blev av med twar och borrelia? Om du är överrörlig kanske du ska läsa om EDS om du inte har gjort det. En till sjukdom som de flesta inte kan något om… Styrkekramar

 10. Jag har nyligen fått diagnosen höftledsartros och har har djävulska smärtor. Det enda som verkligen lindrar är träning. Har svårt att gå så har köpt en motionscykel. Kör även medicinsk yoga hemma och ska tillbaka till min sjukgymnast imorgon och få mer övningar. Gå till en sjukgymnast!
  Kram och ta hand om dig ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.