Kurviga brudar som gör mig glad

Ikväll satt jag och zappade lite mellan kanalerna på tv’n och fastnade för programmet Curvy Brides Boutique. Ett program och kvinnor som ska gifta sig och letar brudklänning. Något som jag antar är pirrigt för de flesta och kanske inte helt enkelt om man inte vet vad man vill. Och är man då storlek större lär det vara sju resor svårare.

Dels är utbudet så mycket mindre och det är mycket byst, armar och hud upptill som visas. Något alla inte är så bekväma med. Sen vet jag inte hur det går till i brudbutiker, jag har bara fått för mig att man som större kan bli snorkigare bemött. Men det kan absolut vara en fördom jag har då jag aldrig provat brudklänningar själv. Men jag vet hur en del säljare kan vara överlag mot överviktiga, så jag gissar att det inte är helt taget ur luften.

Känner inte igen programledarna här så programmet finns nog i flera länder.

Men förhoppningsvis finns det säljare som programledarna i Curvy Brides Boutiqe. Två kvinnor som själva varit/är plus size och som blev dåligt bemötta när de skulle till att hitta brudklänningar. I det här programmet är kvinnorna brudar. De porträtteras som det och inte som några freaks som en del tyvärr ofta gör. Eller om det är program om brudar så är det arga konstiga kvinnor. Och nästan aldrig tjocka.

Inte från programmet, men en vacker kurvig brud.

Jag blev glad av programmet. Att se dessa kvinnor som i flera fall verkar ha givit upp om att få vara en vacker brud i riktigt brudklänning. Men med hjälp får de till slut känna sig så fina som de är. Okej att smaken på klänningarna inte är min egen, men det handlar inte om det. Om jag någon gång skulle gifta mig hoppas jag bli bemött med samma respekt, kunnighet och värme.

Nåt sånt här för mig kanske om jag skulle stå brud(nej, absolut inget sånt på gång). Om de görs större än stl medium. I alla fall inte en massa pärlor paljetter och broderier för min del. Helst inte spets heller, men gärna siden och tyll.

Ha en fin kväll nu. Kram på er.

Kolla mer

3 comments

  1. Jag har inte heller provat brudklänningar, men jag har köpt relativt många balklänningar genom åren och går man till en ”riktig” brud/balklänningsbutik brukar personalen vara vana vid att hitta kläder till alla möjliga storlekar, både de som är riktigt små och stora. Lite samma sak som när man går till en riktig underklädersbutik. Det är stor skillnad mot personalen på ex. hm som aldrig hanterar en storlek över 42 eller D kupa. Många av de klänningarna som finns i dessa butiker beställs dessutom från kataloger och där kan man i princip köpa hur stor klänningar som helst. Nackdelen är väl att de katalogerna inte alltid är anpassade för efterfrågan på den svenska marknaden utan gör utifrån någon ”universell” standard (med andra ord väldigt amerikanskt) och mycket är fyllt med strass och paljetter. Men det finns godbitar och hopp 😉

  2. Hej!
    Var med dottern, som har större storlek, när hon skulle prova brudklänningar i en bröllopsbutik. Hon fick ett helt underbart bemötande!
    När hon själv klagade på sin figur och sa att hon skulle banta sa säljaren att ”Du ska inte gå ner i vikt! Du är så vacker!” Som mamma blev jag rörd och alldeles tårögd av de orden!
    Så det finns vänliga, peppande butikssäljare här med. Och varför skulle de behandla sina kunder dåligt? De vill ju ge en blivande brud en fin upplevelse, annars får de ju inget sålt. Och min dotter hittade en jättevacker klänning, som sitter helt perfekt på henne

    1. Vad härligt att höra! Och visst är det så säljare bör vara. Dock är det inte alltid man upplever rätt person på rätt plats…Mem jag blir alltid lika glad när jag möter såna och brukar säga det till dem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.