Kärlek jobb och övervikt

Idag är det den 8 augusti. En måndag då många återvänder till jobbet efter en skön semester. En vanlig dag men lite ovanlig då man kunnat slappa och ha det gött. För många är det så i alla fall. En del av oss har inget jobb, några har kanske semester kvar och andra har ingen ledighet att ta ut än då man nyss börjat jobb eller kanske pluggar.

Det borde vara som vilken dag som helst för mig men jag har en superklump i magen idag. Bara för att det är den 8 augusti. Så korkat egentligen. Det är 18 år sedan jag blev singel idag. Inget man borde komma ihåg eller fästa någon större vikt vid egentligen. Och ändå gör jag det. Om den 14 februari är alla hjärtans dag då man firar kärleken så är 8 augusti för mig dagen då jag bli påmind om hur jävla singel jag är. Ensam. Ja ensam. Det ska man inte säga. Man ska hylla att man är singel och hur skönt det är att bestämma själv osv. Och det tycker jag oftast. Men det är ensamt också många gånger. Speciellt utan barn eller ens syskonbarn. Katt vill jag gärna ha igen, men inte i en etta. Det är för litet för en katt anser jag.

Jag vet att jag tycker synd om mig själv idag. Det gör jag. Jag har kompisar som också är singlar. Fast de blir färre och färre. Flera av de inbitna singlarna har hittat kärleken. Och ja, jag är givetvis jätteglad över att mina vänner är lyckliga! På riktigt. Bara den senaste veckan har två av mina närmaste vänner berättat att de numera har pojkvänner. Att just de som är ursnygga och supergoa hittat kärleken förvånar mig inte. Tvärtom har jag inte fattat att de varit singlar så länge.

Själv fick jag höra bara häromdagen att jag är så tjock att jag varken får jobb eller kille. Det gör ont. Jätteont och jag blev väldigt ledsen. För det verkar tyvärr stämma. Annars hade jag nog inte blivit så ledsen. 18 år som singel talar ett ganska tydligt språk. För dejtat har jag gjort. Massor. Så det är inte som att jag sitter där i mitt Rapunzel-torn och bara väntar på att kärleken ska klättra in. Nej jag försöker vara aktiv själv. Och vara den jag är. Mycket mer än så kan jag inte göra. Förutom att banta då. Jag vet inte om det hjälper för att hitta kärleken. Kanske. Troligen. Enligt statistiken hjälper det dessutom att inte vara överviktig då man söker jobb eftersom arbetsgivare hellre anställer icke-tjockisar.

Idag är en skitdag, men nu ska jag ta tag i resten av den och packa upp det sista från resväskan, tvätta, leta jobb, eventuellt träna och gå vidare med livet. Snart är det den nionde augusti.

Puss och kram

Kolla mer

43 comments

 1. Det var det värsta jag hört! Vem är det som säger så? Ingen ska någonsin säga så men jag hoppas verkligen det inte var/är någon du känner som uttrycker sig på det sättet. Släng den personen i soptunnan utifall. Ge inte upp för plötsligt kommer både kärleken och jobbet!
  Kram

 2. Skickar en stor kram! Förstår tyvärr vad du menar, söker jobb och inser hur mkt utseendet egentligen betyder när man får kontakt med nya människor … Min värsta kritiker är mamma som har mycket synpunkter på överviktiga i allmänhet och såklart mig i synnerhet. Tycker verkligen att du är superfin, och hoppas att din prins kollade in nyhetsmorgon och snart hör av sig:) <3

  1. Ja det där med mammor…mamma är även min största kritiker. De menar säkert väl, men det tar så fel ibland.
   Tack för dina gulliga ord. Puss o kram

 3. Kan säja dig utseendet spelar ingwn roll det är utstrålningen omg du har en fantastisk utstrålning. Jag mött många så kallade snygga tjejer men så kalla stängda.iband när jag ser sånna tjejer så vill jag också se ut som de… Men så känner jag efter nä försten jag e glad att jag har mina handtag i midjan, mina omålade naglar för jag kan känna att jag syns med att bara vara jag. Och du är jätte vacker och en härlig energi det lyser om dig va stolt.

  1. Vad gullig du är Anneli. Tack så mycket för dina fina ord. Ja utstrålning betyder otroligt mycket. Det är den som ger liv åt skalet.
   Tror du är superfin med både handtag och omålade naglar 🙂
   Kram

 4. Ett jobbigt minne och inte alla konstigt att man hänger med huvudet en sån dag.
  Det tycker jag att man kan få tillåta sig att göra också.

  Att säga att någon är singel o arbetslös för att man är tjock är nog de mest elaka jag hört på länge.
  Vad de gäller singellivet så tycker jag att man är lyckligare ensam än i ett dåligt förhållande. Dessutom ska man inte nöja sig och bli ihop med någon bara för att. Man ska bara kräsen!
  Jobbet, ja du jag känner ingen som har lätt att få jobb. Varken akademiker eller de utan utbildning. Om man vet något om samhället vet man också att vi har hård arbetsmarknad i Sverige.

  Ta hand om dig och snart är det en ny dag!

  1. Ja så länge man inte gräver ner sig i det jobbiga så får man vara ledsen och låg ibland. Igår snorade och grät jag som fan. Idag är en ny dag.
   Och ja visst sjutton är jag hellre singel än bara tar någon för att slippa vara ensam. 18 år är ett bevis på det för annars hade jag kanske också bara ”tagit” någon. Men det ska ju kännas rätt också. Från bådas håll.
   Och ja, det är många om jobben. Men nu ska ett av dem bli mitt, så är det bara 🙂
   Kram

 5. Näe usch va elakt sagt!! Bojkotta den personen!
  Jag tror inte att det spelar någon roll att du är rund. Isåfall hade inte jag heller haft varken jobb eller man. Men det har jag:)
  Har samma kroppsform som du:)
  Det rätta tillfället har inte kommit för din del än bara……
  Kram från Marita

  1. För min del har det nog spelat roll många gånger att jag är rund, men självklart inte alltid. Men när man väl är låg så suger man ju åt sig sådant där och tänker att det gäller ALLT och ALLA. Även om jag vet att det inte är så. Man är lite dum ibland.
   Och visst är det tillfällen som avgör mycket i livet. Jag hoppas det kommer bra sådana nu.
   Kram till dig och tack för peppen

 6. Vilken idiot till person! Kan svära på min framtida grav att så inte är fallet, och personligen tycker jag att det är naturens slöseri att du är hetero. 😉

  Du kommer få din man till slut, och låt ingen tro att du inte är vacker för det är du. Allt gott!

  1. Hehe, ja tyvärr är jag ju ganska hetero. Jag önskar jag kunde bestämma mig för att nej nu är det slut med män för jag blir bara ledsen av dem ändå.
   Tack snälla för dina ord och kram till dig ❤️

 7. Vilken jubelidiot som sa detta!?! Inte ok!
  Du har bara inte hittat rätt än, och jag tror du själv sagt det flera gånger…
  Stockholm är inte den lättaste staden att träffa någon i…jag kan sätta både en spänn och två, att om du flyttade till mindre ort eller annan ort nedåt i landet skulle du inte vara singel så länge till 🙂

  1. Ingen jubelidiot men någon som inte tänker på hur ledsen jag blir av en sådan kommentar tyvärr 🙁
   Ja en del av singelheten beror säker på att det är svårt i Stockholm. Utbudet är stort och folk är kräsna. Ofta mer än man kanske har ”råd” med liksom. Killar runt 45 som inte är så snygga själva går och tror de ska hitta nån slags fotomodell på 25 år. Good luck liksom. Får väl se om det blir en flytt till Malmö vad det lider. Funderar en hel del på det.
   Kram

 8. Vilka jävla idioter det finns. Du verkar vara en underbar person Från en tjej med inbygda volanger samt singel

 9. Du verkar vara en helt underbar person! Blir alltid så glad när du lägger upp nys inlägg på bloggen och instagram. Började följa dig i våras och du är en inspiration för mig! Du verkar alltid vara så glad och positiv 🙂 ta inte åt dig av den kommentaren! Du kommer att träffa din dröm prins en dag:)
  Kram

 10. Hej Louise
  Det stämmer inte jag känner många överviktiga som har
  både män och bra jobb. Det finns smala som inte har män och jobb
  också titta dig omkring. Många män vill inte ha smala heller och de letar
  efter en kvinna som har humor , pratar om vettiga saker. Du letar på fel ställen
  och i en klädaffär hittar du inte dom Lycka till och sök vidare

  Ha det bra Kram en vän.

  1. Hej Estelle. Ja självklart finns det många överviktiga som har jobb och män. Det här utgick ju bara från mig. Och visst finns det bra killar också, jag får hoppas jag ramlar över en snart. Men nej, i klädaffärer letar jag icke efter dem, haha. De flesta jag känner skyr sådana ställen som pesten 😀
   Kram!

 11. Naturligtvis blir man ledsen och nedslagen när någon säger något så elakt till en. Det hen sa har inget med verkligheten att göra utan visar bara på hens bristande empati, dåliga självkänsla mm.
  Det finns verkligen inget man som yttre betraktare kan se hos dig som skulle kunna hindra att du träffar en bra man.
  Eller får ett bra jobb. Kram

 12. Hoppa över skitdagen, skitpersonen och skitkänslorna!!! Du har chans och rätt till all lycka. Det är en salig blandning av tur och tillfällighet i livet.

  1. Tack Åsa. Ja idag känns det bättre om än huvudvärk efter gråt och skit igår. Men det går över. Nu söker jag jobb och peppar mig själv 😀
   Hoppas du har en fin dag. Kram L

 13. Så jefla korkat sagt, men jag är inte förvånad, tyvärr. Känner igen det där med ensamhet, varit singel lääänge både frivilligt och ofrivilligt. Du är en snygg tjej, ingen kan säga ngt annat. Du har kvinnliga former på de rätta ställena. Du är intelligent och duktig på vad du gör. Hur kan då någon säga att du inte får jobb pga din klädstorlek. Beklämmande! Stor kram på dig!

  1. Ja ibland slinker det ur saker som sårar så himla mycket utan att personen förmodligen tänker sig det så illa. Eller tror att det där ska väcka mig på något sätt. Jag vet inte. Men ledsen blir jag oavsett.
   Vi är bra som vi är! Tack snälla för din pepp. Massa kramar!

 14. Vad var det för en idiot som sa så!!!!!! För en hemsk människa!!!
  Jag förstår inte hur du kan va singel för du ser riktigt bra ut och verkar vara supertrevlig!! Och ang jobb så är det ett stort problem överallt nu tyvärr 🙁 Men där du får jobb en dag ska skatta sig lyckliga, då du verkar vara väldigt engagerad i det du gör!!
  Som sagt ge inte upp ❤️!!! En dag dyker prinsen upp ❤️❤️!! Och jobbet med!!!
  Massa kramar

 15. Gräsligt sagt, men tänk på att det säger mer om hen än om dej.
  Jag funderar på din singelsituation. Du är ju både snygg och härlig, inte tu tal om det. Betydligt tråkigare människor finner kärleken.
  Kanske letar du i fel vatten? Kanske är det själva letandet som blir fel? KAnske attraheras du av fel typ av man?
  Pröva en månad eller tre att göra nåt helt nytt. Sluta häng på dejtingsidor, anmäl dej till en kurs eller två. Börja ta din fredagsdrink på en sportbar. Bestäm dej för att gå ut med minst tre killar som du fram till nu aldrig skulle sett åt.
  Eller dejta en kvinna, fler är bi än vad de tror.
  Om saker skall förändras så kan man inte upprepa samma val.
  KRam A

  1. Tack goa för dina funderingar. Faktum är att jag försökt gå utanför mina gamla ramar. Senaste dejten var inte alls vad jag brukar söka rent utseendemässigt. Humor och sådant kompromissar jag dock inte med och det hade han. Men det sket sig ändå efter andra dejten.
   Så jag försöker att förändra saker och ting. Nu kikar jag till exempel in på Ica då och då för jag mötte en kille där som jag inte kan sluta tänka på riktigt. Jag vet vem han är och klurar på att maila honom. Får se om jag vågar. Inte heller han ser ut som de killar jag annars attraheras av. Jag funderar även på att säga ja till en av de yngre killarna som vill dejta. Oftast så tänker jag att nej, han är för ung. Men va fasen…dejta kan man ju 🙂 Bi tror jag dock inte att jag är även om jag generellt tycker att kvinnor är vackrare än män på de flesta sätt.
   Sedan var jag ju singel 7 år i Osby också jag vet inte om det är själva fiskevattnet det är fel på 😉
   Jaja, det får bli som det blir. Idag är jag mindre ledsen och fokuserar på jobb och annat. Kärleken kommer väl kanske. Eller så gör den inte det.
   Kram!

 16. Men vad fan!! Hur kan någon säga så?? Du är skitsnygg och jag blir ofta inspirerad av dina klädbilder.

  Ursäkta att jag börjar med en svordom! Har läst din blogg ett tag, men tror inte att jag kommenterat tidigare. Ha det bra hälsar Molly

  1. Det var säkert inte menat så illa som det kom ut, men visst tar en sådan kommentar 🙁
   Tack så mycket för din kommentar här, jag blir alltid så glad när ni som läser lämnar ett avtryck. Och svordomar är helt okej i min blogg 😉 Må gott Molly. Kram L

 17. Hej!

  Skickar massa pepp till dig! Håller med den som skrev att det är dags att göra helt tvärtom! Strunta i utseendet, om man lär känna någon så tycker man ju stt den är fin! Givetvis ska mamKänns attraktion, men ge det några dejtar så kanske saker och ting växer fram? Utöka dina kriterier, andra städer etc. Du kan inte tänka dig att jobba med nåt helt annat ett tag? Lär du samtidigt ocksåkänna lite nytt folk?

  Jag älskar din blogg och hejar på dig.

 18. Skickar dig en kram över internet, hoppas du känner av det i alla fall på något plan. Jag är 22 år gammal (eller ung kanske man ska skriva) och jag känner igen mig så otroligt mycket i dig. Som jag uppfattar dig så har du i botten en fantastiskt bra självkänsla, men ibland ett självförtroende som sviker lite. Jag är precis likadan. Jag tvivlar aldrig på att jag kan göra något, att jag kan hitta någon som älskar mig, få det jobb jag vill ha eller egentligen göra vadfan jag vill. Men ibland vågar jag inte göra det. Och mycket av den bristen på självförtroende sitter i det yttre, för mig i alla fall. Det är så jävla orättvist att personer som inte passar exakt in i samhället utseendeideal ibland ska behöva jobba tre gånger så mycket för att nå framgång. För det enda ”fel” man har gjort är att man inte väger 50 kg. Att man inte är en pedofil. mördare eller våltäcktsman spelar tydligen ingen roll. Det enda är att man är tjock.
  Jag vet inte vad jag vill säga med det här egentiden, kanske bara berätta att vi är fler här ute som känner och tycker samma sak. Du är beundransvärd för att du alltid tar tag i dig själv även när det känns jobbigt. Att du på en dag som den 8e augusti tar dig upp ur sängen, skriver av dig i alla fall några jobbiga tankar, tvättar och söker jobb. Du är så jävla bra, och har ingen sagt det till dig idag hoppas jag att du tar åt dig av detta.
  Kram!

 19. Hade jag varit arbetsgivare hade jag anställt dig direkt – du visar att du har så många lager när du skriver. Och snygg är du, så in i baljan ❤️

 20. Ibland kan otänksamhet såra mer än något annat för oavsett meningen med kommentaren sårar den ju och jag tycker du gjorde rätt som tillät känslan som kom.
  Jag tror du gör alla rätt redan och tycker det är orättvist men jag hoppas att det snart snart snart vänder på alla plan!
  Kramar!!

 21. Jag blir riktigt ledsen av att läsa att någon har sagt något så elakt till dig. Fruktansvärt illa gjort. En sådan människa kan inte må bra i sig själv men det innebär ju inte att man får trycka ner andra för den skull. Du är jättevacker, har fantastisk utstrålning och är duktig på att skriva. Jag gillar att du är rak och står upp för dina åsikter. I vart fall är det den uppfattning jag har fått efter att följt din blogg. Jag väger nog ungefär som du men jag har inte samma fina och kvinnliga kroppsform som du har. När jag ser bilder på dig önskar jag att mina kurvor satt lika snyggt. Du kommer att finna kärleken en vacker dag. Jag blev sviken av min man på ett mycket fult sätt och blev så bränd att jag inte trodde jag skulle våga ha ett förhållande igen. Men plötsligt träffade jag den rätta genom en god väns fest. Jag är övertygad om att även du kommer att träffa den rätte. När det gäller jobb är det tufft för många just nu men jag tror att du kommer att hitta ett nytt jobb eftersom du är så målmedveten. Allt kommer att lösa sig. Låt ingen trycka ner dig. Kram

 22. Hej Louise!
  Först vill jag bara säga att jag läser din blogg och tycker du skriver så bra.
  Jag känner så igen mig i ditt inlägg – är också singel och överviktig. Är 35 år men inga barn – jobb har jag men det där med killarna går inget bra. ibland känner det som att det är för att man är överviktig som är anledningen – men det kan ju inte vara det tänker jag sen – många överviktiga tjejer som har män och många män gillar runda tjejer. Den som sa den där elaka kommentaren om att övervikt är en anledning till att man inte ha jobb eller kille kan inte må bra själv – förstår du blev ledsen men du ska verkligen inte ta åt dig! Du kommer att hitta ett jobb och hoppas dne rätte också kommer. Pepp pepp till dig! Kram

 23. Fy fan att säga så!
  Jag har alltid varit överviktig och har dessutom dålig hy, och när tonåren passerats utan att jag någon gång ens varit i närheten av ett förhållande gav jag upp. Sånt var inte för mig. Men sedan, flera år efter att jag verkligen gett upp tanken (fantasin fanns väl kvar men orealistiskt) så dök nån upp. Som inte ens reflekterar över mina valkar och stora mage, som älskar mig för den jag är.
  18 år som singel om man vill ha någon gör såklart ont ibland, men när du väl stöter på den DÄR människan, då är det som att ni alltid varit ni. Åren innan spelar ingen roll, på nått sätt har ni alltid haft varandra ändå.
  ( hoppas verkligen det kommer fram som jag menar det, folk brukar misstolka mig lätt :)) All lycka till dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.