Kan alla tjockishatare bara dra åt helvete

Nu är jag irriterad. Eller arg till och med. Arg på alla dumma jävlar. Och ja, det handlar om vikt. Om hur korkade människor är. Det har varit mycket viktshaming på sistone. En av de dummaste är Katrin Zytomierska som uttalat sig igen. Hon är så glad att hon bor på Östermalm där alla är smala. Hon säger att om hon bodde på ett annat ställe hade hon kanske varit nöjd med sin kropp, men nu måste hon minsann ligga i så hon blir lika smal som alla andra där. För det finns tydligen inga tjockisar på Östermalm.

Inte ens barnen är tjocka där berättar hon i en podd med sitt ex Bingo Rimér. De två sitter och diskuterar hur barn utanför deras stadsdel är tjocka och hur barnen i Göteborg minsann får äta TÅRTA när de firar något. På Östermalm äter man frukt och bär. Och så fortsätter rantandet om tjocka och Zytomierskan har dessutom mage att säga att det är för att hon BRYR sig. För att hon tycker synd om alla tjocka. För att hon vill HJÄLPA dem. Sånt jäva bullshit.

I morse såg jag ett inslag på Nyhetsmorgon där tre tjejer satt och pratade om bikinikroppar, en av dem var min kompis Linda-Marie Nilsson. Hon har sedan inslaget fått ta emot kärlek, men även så mycket hat på Tv4’s Facebooksida. Folk som hatar övervikt. Som hatar kroppar som inte är smala. En hel del pratar om hur osunt det är. Att man kan bli sjuk, att man kan dö osv. Några låtsas precis som K.Z att de bryr sig om oss tjocka, medan andra bara spyr ut hat.

Varför? För att vi som är tjocka minsann behöver höra det? Som om vi inte fattar att vi är tjocka. Som om vi inte vet hur man ska gå ner i vikt. Som om vi inte vet att man kan bli sjuk och/eller få ont. Som att det skulle HJÄLPA att de här smarta (enligt dem själva) människorna berättar för oss tröga tjockisar hur det faktiskt ligger till.

Nybadad med blött hår och ser helt kritvit ut på bilden av någon anledning (är inte lika sjukligt blek i verkligheten). Men jag njuter av solen och vattnet. Jag hade en skön dag. Oavsett mina tjocka ben, mage och annat.

Jag blir så oerhört trött. Jag var själv och solade och badade med Jessica idag. Hon är smal, jag är tjock. Det fanns inga tjocka tjejer där på bryggan där vi låg. De låg förmodligen längre bort. För vi finns. Vi har också rätt att dra på oss bikini, sola och bada. Men med allt hat som finns drar sig många undan. En del vill inte bada alls. Jag kände själv blickar när jag gick ner i vattnet. Det känns ganska jobbigt. Men nej, jag tänker inte backa. Jag tänker inte sitta påklädd under ett träd i skuggan. Jag har samma rätt som alla andra att vara där.

Jag är inte modig som går i bikini. Inte modig som visar bild på biknikin på Instagram. Jag är inte modig som visar mig i tajta kläder i bloggen. Inte modigare än en smal. Jag är bara jag. Kan det inte bara få vara så att folk har olika form på sina kroppar. Att man kan få se ut som man gör utan att få hat. Förtäckt eller öppet, båda är lika illa.

Jag kommer säkert skriva mer om detta, just nu har jag bara skrivit av mig rakt upp och ner utan att bearbeta texten. Jag behövde mer bara bearbeta irritationen över korkade människor.

 

 

Kolla mer

28 comments

 1. Fy vad människor är elaka. Men det är ju sån himla tur att dom är perfekta då. Det finns bara 1 liv och man ska leva det livet som man själv vill.

 2. Suck och stånk!!!! Det finns ju ”viktigare” saker att diskutera än huruvida någon är tjock eller smal. Jag blir så himla trött på tjatet… Nog vet väl en människa om, ifall den är rund eller inte.
  Vill tillägga att det kan bero på sjukdom och medicinering bla.
  JaJa….Nån som har hål i huvudet!?
  Mvh Marita

 3. Våra älskade kroppar kontra samhällets ideal…
  Själv är jag smal dock vit.
  Illvit 🙂
  Sjukligt vit är ett trist uttryck men vissa ser det säkert så.
  Blir inte solbränd.
  Född i fel tid – för 100 år sedan hade jag ju dragit en vinstlott!
  Å andra sidan var det voluminösare former som gällde då.
  Äh lika bra att gilla läget.
  Embrace yourself!
  Man vill så gärna omvända alla och få dem att fatta vad som verkligen betyder något här i livet men vissa älskar sina skygglappar och grottar ner sig i oväsentligheter.
  Talar endast om hur avsändaren mår.
  Ha det gott!

  1. Jag förstår hur du menar med sjukligt vit, jag känner folk som inte heller blir solbrända. Jag menar dock inte att alla som inte är solbrända ser sjuka ut, men att jag själv såg konstigt vit ut på bilden, som om jag var sjuk för då blir jag blek och grå liksom.
   Och ja, ibland vill man bara skita i debatten och lägga sin energi på annat. Men så bara måste jag!
   Må gott du också.

   1. …och du är toppenbra precis som du är!
    Låt inte människor som Katrin Z och hennes hejdukar dra ner dig.
    De mår dåligt och sprider sin låga energi.
    Kram

 4. Hej Louise! Mycket bra skrivet! Ja, man blir så bedrövad, har vi som människor inte kommit längre än att vi måste trycka ner varandra hela tiden? Gärna inlindat i falsk omsorg, ”Åh, men det är ju faktiskt faaaarligt med övervikt, man kan får en massa sjukdomar! Det är ju bara att äta mindre och träna mer!” Och alla överviktiga i världen bara ”Men åh, tack snälla du, det hade jag ingen aaaaning om, att det var så lätt att gå ner!”
  Och eftersom tjock-hatarna är så himla omtänksamma om folkhälsan, springer de även runt och slår ut folks öl på uteserveringarna? För alkohol är ju jättedåligt! Slår de folks cigaretter ur händerna på dem? För tobak= jättejättedåligt!
  Och hur dåligt måste egentligen dessa tjock-hatare själva må om de får så mycket tillfredställelse av att trycka ner andra och få dessa att må lika dåligt. Sorgligt är vad det är. Och tröstlöst. Och det är ju sånt fokus på kvinnors kroppar, blir män lite runda heter det att de fått ”dad-bods” eller nåt lika dumt, och det är ju lite hett och gulligt.
  Jag tycker i alla fall att du är superfin i din bikini, fortsätt vara den stranddrottning du är!

 5. Hej. Tack för ett bra inlägg. Det finns idag bara ett par grupper kvar som det är acceptabelt att hata, diskriminera och förlöjliga och en av dem är tjocka. Vi får aldrig acceptera att bli behandlade på detta sätt. Ändra bara ordet tjocka till exempelvis invandrare, färgade eller något liknande så blir det ganska tydligt hur diskriminerande människor som Katrin Z är. Snälla fortsätt blogga du är en frisk fläkt som visar att en kvinna med lite rundare former är vacker.

 6. Jag förstår inte alls hur andra kan påpe­ka ens utseende smal som tjock och sen säga att det är farli­gt att vara tjock et­c. Det påverkar väl inte deras liv? vad är det egentligen man stör sig på?? Att kommentera andras bilder på sociala med­ier och påpeka att man är tjock är ju he­lt sjukt, alla är vi människor som gör våra val och dom har ju ingen aning om att man kanske kämpar med vikten eller så är man nöjd med sin kropp. Vem är andra att avgöra hur jag bäst ska trivas? och sen därtill tro att det rör sig om ointe­lligens att man är tjock , som att man inte skulle veta vad som är nyttigt och onyttigt och vad som gör en tjock.

  Kan inte alla bara sköta sig själva och låta alla vara ?? om dom har problem att se tjocka människor kanske det är dags att jobba med sin inställning och männi­skosyn?

  Katrin har ju gjort en grej av att klanka på tjocka och när hon själv var övervi­ktig (vi gick hos sa­mma PT då) sa hon ba­ra ”hur svårt kan det vara” , ”spring ba­ra och ät LCHF” och så gick hon ner men jag gjorde inte det. Det var något annat i min kropp som sat­te stopp så för mig var det svårt men det förstod hon inte alls, ingen som helst empati.
  Hon vägrar ju anstäl­la tjocka för det är lika med lata männi­skor………….bara det säger något om henne.

  Tyvärr har jag ingen lösning på hur man ska tackla dessa män­niskor eller få dessa kommentarer att mi­nska men det är verk­ligen inte rätt att göra såna påhopp och du Louise gör helt rätt som lägger upp bilder och badar i bikini, varför skulle du inte göra det???

  Kraaaaam

 7. Tack för bra skrivet inlägg! Är själv tjock och har inte badat sedan 2011 p g a att jag inte pallar blickar från folk. Jag som älskar att bada! Har problem med sköldkörteln och stressmage därav svårt att gå ner i vikt. Ser alltid höggravid ut. Vet inte hur många som frågat när bebisen ska komma. Hallå, jag är 53 år liksom! Orka! Kram!

  1. Men åh, du måste ju bada! Låt inte din vikt hindra dig från saker du älskar. Eller snarare låt inte folk hindra dig från att göra saker du älskar. Jag har också fått gravidfrågor och det är varken kul för mig eller den som frågar. Oftast svarar jag bara nej, ingen bebis, jag är bara tjock ändå.
   Men snälla söta du, du är 53, du ska bada nu och njuta av livet. Lova mig att du tar ett bad i sommar. Ta med en kompis och så går ni ner i vattnet och skiter i alla blickar. Låt dem tro att du är gravid om de vill. Det tror folk om mig också, men det ska inte få hindra mig. Bilden jag lade upp här är inte direkt smickrande utan visar bara som det är. Och så får det vara bra så. Stor kram!

 8. Jag har inte sett eller läst så mycket om den här omgångens debatt, jag orkar inte heller. För fler omgångar lär det ju bli tyvärr. Men jag hade för mig att Katrin sålde matgrejer och gärna vill att ”tjockisarna” ska handla av henne? Skumt sätt att få den kundgruppen då ju.
  Jag tycker inte alls du ser gravid ut, Louise! Själv gör jag det och gjorde det även när jag kunde ha stl 38. Inte så kul att höra då när jag kämpat så men har det formen. Önskar också att jag kunde strunta i vad andra säger, men det går inte. Badar aldrig i Sverige nu för tiden (tänk om någon jag känner ser mig) men det är ju alltid så kallt här också.
  Kram

 9. Katrin Z? Vem är det!?!

  (Alltså jag vet ju vem hon är. Men jag väljer bort henne. Hon har ingen plats i min värld. Hon passar inte in i mitt liv. Och inte jag i hennes heller förmodligen. Men det gör inget. Hennes ord är inte min lag. Hon får säga vad hon vill. Jag bryr mig inte. Jag kan ju inte ens vara säker på att hon finns på riktigt. Rent krasst!)

  1. Exakt Susanne! Jag väljer också bort Katrin Z. Bryr mig inte ett skit om henne. Lika lite bryr jag mig om hur andra människor ser ut. Deras liv, deras val. Passar det för dem så passar det för mig.

 10. Katrin Z är ju så ointressant att hon måste göra dessa uttalanden för att få uppmärksamhet. Hon ät ju en sån nolla!
  Det är ingen merit att göra sig rolig på andras bekostnad i radio eller skriva skit om överviktiga i sin blogg.

 11. Louise, du är en förebild, jag önska så att jag var som du gällande bikini o badande, You are a star!Och snygg på alla bilder också.

  Jag avskyr att sola m skulle gärna ta ett dopp,men i jag vägrar visa mig i badkläder…tänker ändå så här..om man är vid badstället tidigt innan nån annan är där,o sen har man över bikinin en kimono typ som man slänger av sig innan man dyker i vattnet,o sveper om sig när man kommer upp på land igen,då har man iaf fått ett dopp
  ,..ja så fånig är jag. Jag känner mig väldigt obekväm i den kropp jag har,med sjukdom,trötthet och kortison som format kroppen till nån som inte är jag.

  (Jag önskar att Zytomierska fick ett år med min kropp,då skulle hon förmodligen ine göra så genomkorkade uttalanden om överviktiga…)!

 12. Egentligen borde vi samla ihop ett gäng överviktiga yppiga damer och bege oss till en strand och bara tjockchocka folk!
  Visa att alla figurer finns och har lika stort existensberättigande oavsett vad andra ,t.ex Zytomerskia,anser om det!!

 13. Jag har alltid varit tjock och sedan jag insåg det på ”riktigt” (såg en bild på mig själv i bikini) för kanske 12-13 år sedan så har jag inte badat en enda gång. Och jag älska att bada och simma..
  Men igår, då badade jag! Det var visserligen inga människor omkring, men bostäder på andra sidan sjön, så jag tycker jag var sjukt duktig (även om tshirten fick stanna på)
  ville bara säga tack, för att följa din blogg gör att jag faktiskt får en bättre relation med min kropp, och den relationen har varigt rejält sopig! Så tack från en 27-åring som nyss badat för första gången sedan hon var typ 14!

  1. Söta du! Vad glad jag blir!! Att du tagit första steget till att bada. Nästa steg blir att slänga tshirten också. Njut nu. Vänta inte. Sedan min bror dog vid 43 års ålder har jag insett att man inte ska vänta med saker man gillar tills man är smal nog, snygg nog osv, utan göra det NU. Heja dig!

   Jag är glad att du tycker om min blogg och att den kanske kan hjälpa dig lite. Stor kram!

 14. Det finns så mycket hat överallt i sociala medier. När jag orkar ger jag mig in i debatten om t ex kroppsideal eller vad det är som blossat upp för tillfället. Efter ett tag blir jag dockalltid helt matt av motståndet och hatet, oviljan att se det ur ett annat perspektiv. För min egen skull mår jag bäst av att följa t ex kroppspositiva konton på instagram, det har gjort stor skillnad för min egen självacceptans och gör att jag för första gången i mitt liv inte känner bantningshetsen hänga över mig (eller så har jag väl blivit så pass ”gammal” att jag inte orkar bry mig). Och jag tänker att om jag nu kan vara mig själv och en förebild för mina barn så kanske det på sikt ger mer än att lägga energi på att diskutera med oliksinnade som kastar hat. Sorry för lång och kanske osammanhängande kommentar, borde verkligen sova nu…

 15. Du ärfin tycker jag,
  Vissa passar att vara runda
  Och kritvit ser du inte ut att
  vara, även om kritvit kan ha
  sin charm det också
  Mellan 7 och 32 år var jag
  så himla smal av naturen

  Jag fick elaka kommentarer
  ofta . Hemska utlåtanden
  Vi har ju speglar hemma
  Vi vet hur vi ser ut . Vi behöver
  inga elaka och dumma
  kommentarer oavsett om vi är magra eller överviktiga
  Låt var och en var som hon / han ÄR !
  Lycka till

 16. Katrin är sjuk och hennes uttalade säger mer om hennes syn på sig själv än om andra. Det är verkligen otroligt hur en del kan bry sig så mycket om hur andra ser ut. Självklart finns det folk som behöver att bra bryr sig om dem (smala som tjocka!) men låt mig sköta min kropp så kan du sköta din.

 17. Suck… Kan inte folk acceptera en gång för alla att det finns smala, tjocka mulliga, korta långa, blonda, rödhåriga, brunhåriga, svarthåriga, flintskalliga, grönögda, blåögda, brunögda… ALLA är olika och det ska vara så. Precis som det finns olika träd i naturen och olika djurarter. Det ska vara så. Mänskligheten ser ut på det sättet. Sen finns det ju pengar att tjäna på att tycka olika saker och sälja skit till stackarna med dålig självkänsla – ”Smala bor på Östermalm, invandrare bor i Tensta, bohemer bor på Söder” bla bla bla… Oääänligt trött på svenskheten, fegheten, ryggradlösheten… Somebody, help me!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.