Jag vill designa snygga moderna och inkluderande kläder

Igår när jag var ute på stan passade jag på att slinka inom Kappahl som har 25% i helgen. Tyvärr är jag mest intresserad av deras ordinarie damsortiment och där går storlekarna bara till L av någon anledning. En del funkar men det mesta är tyvärr för litet för min kropp. 

Så jag tittade på Xlnt. En klänning? Nej det hittade jag ingen. Eller jo, de hade nog två men ingen var i min smak. Överlag är det mesta inte i min smak här vilket är så synd. Varför inte göra Hampton-kollektionen i större? 

Men jag provade i alla fall två plagg, varav jag gillade ett.

Den här kavajen är fin. Funkar till helsvart men jag vill liva upp med jeans och vit topp. Kavaj överlag är ett bra plagg. Man blir genast mer klädd. 

Småmönstrad men den känns inte tantig. 399:- kostar den. 

Hej 80-tal! Vit storskjorta och slips(typ) i svart och vitt. Jag letar efter en snygg vit skjorta men det är skitsvårt när man har breda höfter. Då blir den stor överlag liksom. Och då ser jag själv större ut än vad jag vill och behöver. 

Kan man inte bara göra en vit, skön och lite insvängd vanlig jäkla skjorta i storlek 50 typ? Snacka om att jag skulle vilja designa en kollektion för kvinnor som är större, men som även ska funka för de med mindre kroppar än min.

 En inkluderade kollektion med moderna plagg. Inte säckar med muggiga mönster. Inte tajts. Inte jävla tunikor. Normala kläder. Sådana med midja. Snygga detaljer och inte idiotiska tampar på ärmarna och töntiga tryck med carpe diem-aktiga citat. 

Ja det vill jag. Puss 😘

Kolla mer

9 comments

  1. The Hamtons är så fina kläder. Men INGA passar. Jag drar 52. De går upp i storlek men är jättesmå. Inte handlat där sen jag upptäckte det.

    1. Ja jag förstår som sagt var inte varför de inte kan finnas upp till iaf stl 52. Får satsa på Lindex liknande kollektion Holly & Whyte. Och hoppas att Kappahl gör samma sak och skippar xlnt-designen.

  2. Håller med om att det är dåligt utbud om man drar större storlek. Tyvärr passar dock inte figursytt och plagg med midja alla storväxta. När man som jag är störst över magen är det helt omöjligt att ha denna typ av plagg. Jag måste hålla mig till tunikor, ”tält” och smala byxor. Tyvärr är utbudet tråkigt, tantigt och i konstiga material.
    Tråkigt att det inte finns mer att välja på.

    1. Ja jag vet att inte alla har min kroppstyp, men det finns lite för den med rak kropp så finns det ännu mindre för oss med päronkropp. Överlag borde hela hela branschen rycka upp sig.

  3. Jag tycker de ska skärpa till sig med BH-sortimentet också! Känns som de har ”normala” storlekar och så ett hopp till stor omkrets. Även där leder Lindex!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.