Jag tog en tur till skohimlen

Hej raringar. Nu har jag återigen hamnat i sängen med datorn på magen. Dagen har gått åt till jobb och skoshopping. Vi kombinerade det så att säga. Först shoppade vi på SkoDon i Laholm och sedan köpte vi (jag och min moster)med oss kaffe och drog ner till havet i Mellbystrand för foton och en intervju. Intervjun kommer jag att återkomma till senare.

Innan jag glömmer det så vill jag tacka för era fina och peppande kommentarer. Jag har svarat på några nu men känner att det börjar dra i ögonlocken så jag får ta resten imorgon. Och som jag sagt tidigare, om ni frågat mig något och jag inte svarat så fråga gärna igen. Det är bara jag som glömt svara. Ibland blir det lite mycket och så kommer jag efter.

Som ni märkt har det inte blivit mycket till klädprovningsbilder den här veckan. Påsk på mindre orter betyder oftast att det är stängt i affärerna under de flesta av påskens dagar, förutom påskafton då de har öppet till kl 13 tror jag. Imorgon är det vanlig dag igen och jag har tänkt ge mig ner till byn och köpa mig ett träningslinne. Jag har beställt ett från Campadre men det lär dröja någon vecka till innan jag får det. Plus att det ju alltid är bra med flera. Jag har även ett par från Kari Traa men jag misstänker att de är för små just nu men de ska nog snart passa 🙂

Men nu blir det alltså skor från SkoDon. De har en avdelning i den butiken där de säljer provkollektioner från olika märken som Tamaris och Högl (plus ett par märken till som är som bortblåsta från mitt huvud just nu) till väldigt bra priser. Dessa skor finns bara i storlek 37 eller 37,5 beroende på märket. Min moster kan ha dem och det kan jag också. Inte alla, för vissa är för trånga, men många av dem funkar på mig.

20140421-225112.jpg

20140421-225124.jpg Först provade jag boots men de var för trånga. Så jag gick över till sneakers som gick så mycket bättre. De passade. Som de här blå till exempel.

20140421-225148.jpg

20140421-225205.jpg Och så de här röda då. Lite retrostil och väldigt sköna. Jag var så sugen på att köpa dem men nej, det blev inte de här.

20140421-225225.jpg

20140421-225244.jpg Slingback och taxklack är rätt i vår. Jag gick omkring med de här och var så sugen. Men tänkte sedan praktiska tankar som att spetsiga skor klämmer på tårna och är de då i lack lär de inte forma sig efter foten speciellt mycket. Så jag lade tillbaks dem efter en sista liten klapp.

20140421-225302.jpg Mammas kommentar om bilden på skorna ovan var att jag har för tjocka fötter för dem så det var tur att jag inte köpte dem. Jag tyckte inte att det var så farligt (man böjer sig ju över fötterna på ett onaturligt sätt när man fotar), men visst…fötterna är fläbbigare än vad jag skulle önska. Speciellt i de här. Tjena kassler. De åkte tillbaks på hyllan illa kvickt vill jag lova. De var dessutom inte från provhyllan utan från ordinarie kollektionen. Snygga på benigare fötter än mina skulle jag tro.

20140421-225312.jpg Jag har tänkt köpa mig ett par träsandaletter i sommar. Jag har ju tjatat om de där från Ellos ett bra tag, men Moheda har också många fina. Silver kanske? Jag tog mest kort på de här för att komma ihåg priset och jämföra med Stockholms priser. Det finns en gräns för hur många skor man orkar prova och min gräns var redan nådd här.

20140421-225334.jpg Skorna jag till slut valde var de här reptilmönstrade guldsandaletterna.

20140421-225343.jpg Märket är Högl och jag tror de kommer bli kanonfina i sommar. Och ja, jag kan gå i dem 😉

Sov gott go vänner. Puss o kram

Kolla mer

18 comments

 1. Vilka läckra guldsandaletter, de hade verkligen passat jättebra till en av mina väskor.
  Du gjorde ett kanonköp !

  1. Vad kul att ni också gillar dem, för de är ju lite speciella. Och det är det som är kul, dvs att de kanske inte kommer att sitta på var kvinnas fot 😀

 2. Du har fasen inte fläbbiga fötter!! Det räcker väl med att kolla på sista bilderna med guldsandaletterna för att se! Fötter ser olika ut och funkar i olika skomodeller, precis som kläder. Den där kasslerdojjan var inte gjord för din fotform. Guldsandaletten var.

  Sänk inte dig själv.

  1. Nej de är inte jättefläbbiga men lite är de, det märker jag när jag provar en del gamla skor. Men visst är det så att man inte passar i alla skor oavsett om man är tjock eller smal. Det beror på foten precis som du säger. Kasslern provade jag mest för skojs skull 🙂

  1. Det var på SkoDon i Laholm. De fanns med bland provkollektionerna där så det fanns bara ett par. Men de kan kanske finnas på andra ställen också. Märket heter Högl.

 3. Laholm och Mellbystrand!!
  Då var fröken i min lilla stad och på min strand. 🙂
  SkoDon är en toppenbutik, dom har ju så stort sortiment och många kvalitetsmärken så jag gör dom flesta av mina skoinköp där och det har hänt att jag köpt något från deras provkollektioner också.
  Dom svarta lackskorna var supersnygga men kanske inte så praktiska.
  Ha en underbar dag!
  Kram

  1. Ah, så du bor där? Tycker att Laholm är så fint. Det har alltid blivit att vi åkt till Mellby för att bada även om Åhus är lite närmare. Men nix, vi är Mellby trogna i min familj.
   Gött att ha SkoDon så nära. Det blir att jag och min moster åker dit ibland när jag är hemma och så provar vi skor i flera timmar utan att någon står och stånkar och pustar om att vi väl är klara snart? hehe.
   Ha en finfin dag du också. Kram

 4. Coola!!! SkoDon i Laholm är min absoluta favoritskobutik. Jag åker alltid dit när jag behöver skor 🙂 Kram L

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.