Jag har fått sjukdomsdiagnos och lya

Hej kära ni. Fredag och ännu en svettig arbetsvecka till ända. Gött! Jag har inga direkta helgplaner, förutom att kanske träffa Linda ikväll.

I övrigt försöker jag se det positiva i saker just nu, även om en del är skitjobbigt. Att jag verkar vara singel igen är en av dem. Ställde ett ultimatum han inte verkar gå med på. Och tro mig, det är ett högst rimligt från min sida.

Det verkar ha löst sig med bostad. Jag har den här till oktober ut, sen får vi se hur det klaffar med nästa ställe.

Jag har varit hos doktorn också. Så sent som igår. Och jag fick som väntat diagnosen lipödem. En remiss är skickad för fettsugning, som är det bästa mot sjukdomen so far. Men sen hur de bedömer det där är en annan femma. Dvs om jag måste betala en miljard eller få det via landstinget.

Eftersom det gör pisseont inuti benen och övervikten pga lipödem lett till artros så handlar det ju mer om det än att man ska bli snygg. Plus att det inte går att banta bort skiten. Så en gastric bypass hjälper inte har jag förstått.

Men fettsugning för att ta bort de inflammerade och sjuka fettcellerna gör alltså nytta.

Man kan tycka att om kvinnor med jättestora bröst får förminska dem mer eller mindre gratis för att slippa smärta, ja då borde ju lipödem behandlas lika.

Men än vet jag inget, remissen skickades igår och de kommer inte att titta på den förrän tidigast v 31. Förmodligen rätt mycket senare.

Mer då? Tja, inget nytt jobb i sikte än, men jag hoppas att det också ska lösa sig. Har på Aftonbladet 2 v till.

Kram från mig ❤️

Kolla mer

13 comments

 1. Vet du…tycker du är klok som ställer krav på kärleken. Förstår att det är i det lilla, men får man då inget tillbaka så vet man. Jag imponeras av dig Louise! Och jag inspireras till att ställa egna krav i mitt eget liv. Tack för att du delar med dig.

 2. Med kärlek så är rätt lätt. Jag hittade själv kärleken sent i livet, men då var det ingen tvekan om saken. Är han inte säker på saken efter ett år, så är han inget att hänga i granen. Du är värd mer!!! Du är stark, vacker och klok! Glöm inte det!

 3. Hej! Du ska vara så stolt över dig själv! Så mycket som fallit på plats, men också att du ställt justa krav på mannen. Om han inte vill, så är det ju ett skäl att bryta upp för dig!
  Önskar dig lycka till med jobb, bostad verkar ju lösa sig.
  Jag var i dina hemtrakter för några veckor sedan, Bodde på clarion på Ringvägen mittemot Ringen.
  Trevlig fredag!

 4. Vad skönt med diagnos men synd att det dröjer länge innan ev hjälp. Finns en grupp på facebook lymfan nollställ, omstart där det finns mycket tips på egenvård för att förbättra läget. Jag har samma problem som du med värkande ben och lipödem och vanligt ödem, känns bra att jobba själv mot förbättring. Lycka till!

 5. Skönt att du fått din diagnos nu. Jag har lite frågor gällande lipödem eftersom jag tror att jag har en mild variant själv. Jag tycker dock att kroppen förändrats ytterligare efter min graviditet och misstänker att hormonerna ställt till det. Graviditetskilona är i stort sett borta, men benen minskar inte i omfång. Celluliterna har spridit sig även till vaderna. Jag har en kant vid vristerna som är så tydlig att det ser ut som märken efter strumporna. Jag får lätt blåmärken, men har inte ömma ben. Mamma är smal, men mormor har ”mina” ben och överarmar.

  Hur ställer de egentligen diagnos och görs det av läkare på vårdcentral? Gör lipödem alltid ont? Hur vanligt är det att man får fettsugningen betald av landstinget? Det finns så lite kunskap och så lite att läsa om lipödem. Det jag hittat är att många får kämpa för sin diagnos och att det inte är ovanligt att man får betala sin behandling själv. Helt galet.

 6. Så skönt att du fått diagnos. Bara det måste vara en lättnad. Bra att du ställer ultimatum. Hur du vill ha det är precis lika viktigt i relationen. Lycka till med nya boendet!

 7. Lycka till med allt. Inse att ni inte har en relation, så här ser inte en relation ut. Du blandar ihop. Ta kontroll nu, över allt. Du är välutbildad och fullvuxen.

  1. Ponera att han faktiskt skulle gå med på ditt ultimatum – skulle det i så fall kännas bra att få det du vill genom (milt) tvång?

 8. Hoppas du kan få lite ro i sjölen nu när du fått en diagnos.

  Att ställa krav på någon man dejtar är att ha självrespekt. Något du verkar ha och det är något du ska vara glad och inte minst stolt över.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.