Jag har bredrandigt och tajt trots att jag är tjock

Inlägget är reklam för Lindex och innehåller annonslänk

Jag har som bekant inte varit tjock i hela mitt liv. Jag var en smal, för att inte säga spinkig unge, och ganska normal tonåring. Jag började dock gå uppåt i samband att min mage kapsejsade och jag började med kortison. Hej vad det gick! Så från typ 20 har vågen segat sig stadigt uppåt.

Men trots att jag kanske inte älskar min kropp, så klär jag den precis som jag har lust. För man kan vara fin oavsett kroppsform. Så är det bara. En del ger upp, andra gör det inte. Jag tänker inte ge upp, och jag tänker absolut inte rätta mig i ledet och bara ha på mig sånt som så kallade ”experter” tipsar om i diverse sketna reportage.

De tar en tjej i modell större och hänger på henne tunikor, a-format och stora gräsliga saker. Oftast är stylisterna smala och har helt enkelt ingen koll. De vet inte hur de ska bete sig och går då efter de gamla reglerna från tiden runt Jesu födelse. Typ.

Då sa man att om man är tjock ska man helst inte synas. Smält ihop med väggen om du kan, annars får du göra ditt bästa åtminstone. Klä dig i tunikor och tajts. Eller överhuvudtaget vida plagg för då syns inte valkarna. INGEN kan gissa att man är storlek 52 om man har en jättevid klänning på sig! Eller kan man det? Hmmm…

Så inget tajt. Och alla vet ju att ränder på tvären breddar, så det ska man inte ha. För rumpan finns ju inte där om den är klädd i något enfärgat…ehm…

Ja ni förstår, vem sjutton bryr sig? Jag klär mig i sånt jag tycker är fint och passar mig. Och avstår från sånt jag inte trivs i. Helst inte för korta klänningar då mina knä och lår stör mig. De finns där ändå, men jag känner mig inte fin i kort. Och så vissa färger då. Och mönster och modeller. Man klär inte i allt, det är det väldigt få som gör oavsett kroppsform.

Den här. Tajt och bredrandig och med guldiga glittertrådar. En klänning man inte ska ha om man är tjock anser en del. Och det får de tycka.
Själv tycker jag så här om såna kommentarer. Min rumpa finns där oavsett. Den går inte att trolla bort. Inte magen och annat heller. Så varför inte omfamna det?
Länk ribbstickad klänning.
jag är bra sugen på den här. Den finns i helsvart också. Faktum är att jag haft flera såna här och liknande. Redan på 90-talet hade jag det och fick då hummanden och menande blickar om att jag borde ha sånt som döljer min kropp mer. Vissa saker glömmer man inte.
Så fram för bredrandigt, och passa på att ha en redig push up när ni ändå har urringat. Själv har jag en modest klyfta här, men om jag köper klänningen tänker jag dra på. Jag tycker det är fint, och alltid retar det någon (oftast plattbystade motsystrar och äldre damer).

Ja det var dagens tips det. Puss och kram på er!

Kolla mer

17 comments

 1. När jag gick i gymnasiet fick jag höra att jag inte skulle ha jeans för min rumpa var så stor. Jag var 168cm lång o vägde 45kg, men jag har alltid haft rumpa o kommer alltid ha det oavsett om jag väger 45 eller 100kg… har jag jeans JA självklart har jag det.

  Den klänningen var du så himla fin i.
  Med vänlig hälsning,
  Anna

  1. Ja men visst var det så.Jag har också hört så mycket om min kropp. En kompis mamma tyckte att vi (dottern och jag alltså) hade blivit så tjocka. Då vägde jag 52 kilo tror jag. Men lätt att ta åt sig när man är så ung. Allt går inte mig förbi nu heller, men fasen så mycket mer. Orkar inte bry mig om jag tycker att jag själv känner mig fin.
   Heja dig som kör på jeans! Kram

 2. Jag tycker den ser bättre ut på dig än på modellen hos Lindex 🙂

  Måste bara fråga om den känns stickig?

  1. Tack snälla Helena <3
   Nejdå, den är inte det minsta stickig. Är den det får jag panik och rycker av mig på två sekunder. Så i min blogg hittar man inte stickiga plagg, såvida jag inte säger att de ÄR det. För en del tål ju att ha upp på sig utan att bli tokiga.

 3. Jättefin klänning som passar dig perfekt. Du borde verkligen jobba med någon form av styling I butik eller till något magasin. Du har känsla för vad som passar ihop och vad som är snyggt när man är lite mullig. Hade Passat dig perfekt!

 4. Du är jättefin i klänningen, bär den med stolthet!
  Kolla in Glitterandlazers på instagram och youtube får du se en läcker tjej som inte skäms för sina former utan tar ut svängarna.

  1. Tack Nilla! Och ja visst är det så. Ibland känns det bara så rätt och det syns. Man har oftast som roligast om man verkligen trivs i sina kläder 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.