Jag blir så trött på att inte riktigt räknas

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lindex

Och så lite kritik när jag ändå är på lite såntdäringa humör som jag är idag. För som alltid så är det svårt att hitta kläder när man är storlek större. En del butiker är det inte ens lönt att testa i. Som Zara. Dit går jag för att kolla skor och accessoarer. Mango är inte heller lönt. Eller JC, BikBok, inte mycket på Vero Moda, Salt,  eller  River Island heller. RI och Mango har plus storlekar men bara på nätet av någon anledning. Tjockisar göre sig icke besvär med en fysisk shoppingrunda.

Usch, jag blir så jäkla irriterad när jag tänker på det här. Ett företag som slopat sina jäkla specialkläder för tjockisar är ju Lindex. Jag hade stora förhoppningar om att ALLT skulle göras till xl eller xxl, men så var det ju inte. Men lite mer och framförallt skulle de större plaggen även göras i mindre storlekar då smala kvinnor ville ha plus-kläderna. Så nu är det blandat.

Tyvärr tycker jag att flera av nyheterna nu görs bara till large eller 44. Och de större går inte till xxl eller 54 längre utan i många fall till xl eller 50.Det är lite surt kan jag tycka.

Den här kavajen tyckte jag väldigt mycket om. Provade bara för att se hur den är i storleken. Skärpning Lindex, vi tjocka vill också ha såna här plagg 🙁 Länk kavaj.

Den här också. Jag vet att ni är många prickälskare där ute, tyvärr går den här bara till stl 44 så jag försökte inte prova den. Egentligen kanske jag inte ska länka till plagg jag inte själv kan ha, men nu vet jag ju att jag har läsare under storlek 46 också så jag gör det för er 🙂 Länk prickig klänning.

Så snälla Lindex, ring mig så kommer jag och ger råd om vad vi större kvinnor vill ha. Oftast är det samma som våra smalare medsystrar, men inte alltid. Säkert är dock att de flesta jag känner inte vill ha specialplagg utan form. Det har ni blivit bättre på. Men vi vill också ha snygga kavajer och klänningar.

Och inlägget är alltså inte ett påhopp på Lindex (de försöker ju i alla fall, till skillnad från så många andra som jag inte ens nämnt), utan att jag blir så trött på att man inte riktigt räknas om man drar över storlek 46. Och det inom så många olika områden att jag kräks. Mode, jobb, service, kärlek – storlek räknas överallt, det är den krassa sanningen.

Okej, det var ett lite deppigt inlägg kanske, men jag lovar att peppa mer i nästa. Men ibland måste jag ryta av mig lite.

 

Kolla mer

16 comments

 1. Håller helt och fullt med dig fast jag är lite surare och argare än dig då jag drar 52-56 beroende på vilket plagg. Jackor och kavajer är nästan hopplöst för allt är smalt i ärmarna (breda axlar, långa armar och tjocka överarmar). Handlar inte på Lindex alls längre då allt jag hittar i butik som jag vill ha inte går upp till mera än 44. Förstår inte varför, jag blir bara ledsen när inget finns till mig så jag vill ha tillbaka tjockisrutan så jag vet att hittar jag något så finns det en chans att hitta min storlek.

 2. Otroligt kloka ord som vanligt! Vi kan ju bara hoppas att modeindustrin också blir lite klokare! Stor kram till dig

 3. Ja, så himla tröttsamt att alla inte räknas. Jag är ”lyckligt lottad” och kan ofta ha Lindex vanliga sortiment, men vissa plagg vill man ju ska sitta lösare eller bara att alla ska få möjligheten att bära. Vi som är större kräver i större utsträckning möjligheten att prova plagget. Vi ser väldigt olika ut, och har man exempelvis stora arma eller stor byst kan ju en storlek 44 funka helt perfekt eller vara helt omöjlig. Lindex är mycket mycket bättre än vad många andra kedjor är (speciellt HM och kappahl som inte ens har till XL i sitt vanliga sortiment?!) men tycker de borde visa vägen ännu tydligare för de andra kedjorna.

 4. Och vad ÄR det med butiker och deras envisa försök att sälja XS och XXS. Det är ju bara sånt som hänger i mängder på reaställningarna sen, säsong efter säsong, för de har inte gått åt alls. Däremot försvinner XL direkt från hyllan, för de har inte fler än ett par av den storleken i butikerna. Är man inte blixtsnabb så är de borta. Vad är det ekonomiska tänket i det? Vill de inte sälja fler plagg? Är det så att butikspersonalen ser hur läget är men ledningen aldrig får reda på vilka storlekar som går åt och hur många fler plagg de kunde ha fått sälja om de bara fördelade storlekarna enligt vad folk köper? Kunde inte butikspersonal meddela åt sin ledning att ”Nu är det dag 2 sen vi fick in de nya vårklänningarna och vi har redan sålt slut på alla XL. Vi behöver mer!! Däremot hänger alla XXS kvar…” Nånstans brister informationen tror jag.

  1. Ja jag kan bara hålla med. Mailar man till exempel H&M får man ett standardsvar att det inte finns efterfrågan på stora storlekar. Väldigt konstigt då de alltid tar slut först i butik och även på hemsidan. Märkligt också med tanke på att svenskarna blir tjockare och tjockare men butikerna väljer att ta in stora mängder xs. Blir så trött.

 5. Jag trodde också att Lindex skulle göra om sitt storleksutbud helt och hållet så att ALLT gick högre upp i storlekarna än tidigare! Men så blev det ju som sagt inte alls. Det allra mesta finns fortfarande bara upp till ca 44/46 eller L. Några få plagg finns som går upp till 2-3xl eller 54, men oftast är det typ trikåplagg, oversizegrejer eller resårmidjebyxor, som liksom är de plagg som minst behöver gå upp i storlekarna för att tjockisar ska kunna använda dem. Det är de mer oflexibla och skräddade plaggen som behöver finnas i större storlekar, pennkjolar i trikå kan jag dra på mig i storlek S fast jag är en 48/50.

  Dessutom tycker jag att passformen på de plagg som finns i större storlekar nu hos Lindex är betydligt sämre än de var på Generous-tiden, nu känns de bara som ”storlek 38 i större skala”, dvs helt utan hänsyn till att proportionerna hos en tjock kropp väldigt sällan ser likadana ut som hos en smal kropp, oavsett kroppsform.

  Så, jag tycker om att de åtminstone har slutat ge tjockisar en helt egen kollektion stilmässigt, men det är fortfarande bara ett fåtal plagg med kass passform som finns i större storlekar på Lindex, den största skillnaden mot förut är att kläderna är utspridda över hela butiken nu som nålar i en höstack och inte finns tydligt märkta på en egen avdelning. Är det ens en förbättring?

  1. Ja de har en del, ganska dyra dock och inte så stort sortiment. Men håller med om att de har en del snyggt. Sjukt dock att man nästan ska vara tacksam för att ett märke gör kläder som passar människor som inte ligger inom ramen small-large.

 6. Synd att Lindex har svikit oss kurviga.
  Kappahl har fina kläder ibland, men deras xl är små ibland och xlnt kan vara ”tältaktiga”.
  Även Indiskas xl kan vara vad som helst mellan m och xl…
  Men du gör fina fynd- tack för all inspiration! Har köpt många av kläderna du har fotat och haft på dig! =D

  1. Hej CH. Ja det är lite synd att det är ganska få av deras kläder som numera går upp till xxl. Jag själv kan som tur är ha xl och en del av 50, dock inte i byxor. Ja Kappahl har tyvärr väldigt lite xl i sitt ordinarie sortiment och xlnt har bara enstaka plagg som faller mig i smaken. Någon tshirt här, ett par jeans där. Men ofta har de stora tält och tunikor. Såna som är för långa för att ha som topp och för kort för klänning, så jag antar att man ska ha typ leggings till för de tror att alla tjocka vill ha tunika och leggings. Blörk. Men vi får hoppas på bättring 🙂
   Jag är glad att du gillar det jag hittar. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.