Jag är inte tjock, glad och lycklig.

Hej raringar

Jag har funderat på det här med hur ni som är nya läsare ska lära känna mig lite grann. Visst kan ni gå tillbaks till min gamla blogg men det är det kanske inte alla som orkar. Därför tänkte jag förklara lite mer om hur jag tänker med min blogg.

Jag tycker det är väldigt tråkigt att man som större ibland känner sig mindre värd. Varför det egentligen? Jo för att det är slank och sund som räknas. Om man är tjock ser man inte lika sund ut och många tror då att man har dålig karaktär och har man det så är man säkert inte så klipsk i övrigt. Jag vet att en del säger att det är fördomar men det är tyvärr så många överviktiga uppfattar sig. Som mindre värda. Vi får en ruta tilldelade i affärerna där det hänger stora tält i murriga färger. Tack så jävla mycket! Att stryka omkring där känns utpekande på något sätt. Jag vill inte ha det så! Jag vill kunna klä mig moderiktigt, jag tänker ha tajta kläder om jag känner för det. Jag har till och med, hör och häpa, tvärrandigt!

Min blogg är inte av typen ”jag är tjock, glad och lycklig. Big is beautiful!”. Nope. Min blogg är mer ”jag är Louise, ibland är jag glad för hur jag ser ut, och ibland avskyr jag  min spegelbild. Men just nu ser jag ut såhär och med det tänker jag göra det bästa jag kan!” Jag tycker att det är synd att det ska behövas speciella nummer av tidningar där mulliga får visa lite kläder och så är det bra med det. Kan vi inte få vara en del av samhället? Det är ju trots allt ganska många som drar över medium i storlek. Kollar man på H&M’s hemsida så är det ALLTID storlek xl som tar slut först. Det borde ju tyda på något. Jag ska inte dra iväg och skriva en hel roman här, det får komma lite pö om pö. Istället för att orda mer lägger jag upp några foton från gamla bloggen.

En ganska kort stickad klänning. Det har jag om jag känner för det.
Visst bubblar det ut lite här och var. Rämnar världen för det? Tror jag väl inte...
Ibland köper jag kläder från "storaflickor-avdelningarna" också.
Och ibland vill jag så gärna men det ÄR för trångt över tuttar och mage(jag vill ju helst kunna andas också). Då blir jag sur och vill skrika "men gör den i xl också då!"

Kolla mer

27 comments

 1. Hej!
  Vad kul att du ska fortsätta här!
  Har följt dig i din blogg ganska länge nu och du har hjälpt mig att hitta snygga kläder och känna att jag kan oxå vara snygg i tvärrandigt. Så givetvis följer jag med dig hit för att fortsätta få bra och snygga tips.
  Ha det bra.

  Qramar

 2. Hej! Vilken fin blogg du har fått. Jag har ju följt dig ett tag och tycker det är kul att du bloggar på amelia nu, då kommer din helt underbara blogg få ännu fler läsare. Och som vanligt håller jag med dig, vaför görs inte de snygga kläderna lite större och de snygga xl i lite fler exemplar. Men någon gång kanske klädjättarna tänker om…

 3. Hej! Spännande att vara på Amelia! På tal om det du skrev i inledningen…jag tycker det vore dödstråkigt om alla gick omkring och var smala! Nej, fram för olika former! Och jag undra en sak…VARFÖR ska man ha platt mage??? Så fruktansvärt ointressan! Naturligtvis tänka på hälsan och vad man äter osv. F ö är det underbart kul med vackra och snygga kläder! Lycka till här!

 4. Jag håller med dig i allt du säger, jag visste inte att du fanns!
  Välkommen hit!
  Jag är också plus och jag avskyr verkligen att handla på tältavdelninge. ser fram emot lite toppenbra tips på ställen att handla snygga kläder även om man inte är s -l!

  kram Angela

 5. Fy sjuttsingen vad fina ni är! Tack så mycket för era gulliga kommentarer, jag känner mig så välkommen nu tack vare er! Tusen kramar till er alla! /Louise

 6. Välkommen hit! Jag sätter omedelbart denna blogg på min favoritlista! 🙂

  Jag är själv plus-size och är sjukt trött på att det bara finns bruna tält att köpa, jag vill ha precis samma kläder som alla andra fast lite större! Ska det vara så svårt?

 7. Åh, här är du ju!
  Jag har funderat när jag gått igenom min blogglista, ”det är ju ngn som fattas”, och inatt medans jag var uppe och matade J så kom jag på det! Det var ju du som på ngt sätt trillat bort.

 8. Tack! Ni är så söta att jag vill stoppa allihop i fickan och ha er där för må-bra känslan 🙂 Puss o kram till er!

 9. Håller så med dig! Har precis börjat läsa din blogg, men känner redan att den bloggen vill jag nog ha koll på. Tänkte samma sak nu när det var rea att svenskarna måste ha blivit tjockare för det är bara S som det reas på – alla XL är slut.

  Och även om det är så att man försöker gå ned i vikt (som jag) så skulle man ju vilja klä sig fint över tiden…att komma till normalvikt tar ju år – ska jag gå näck under tiden?

 10. Jag tycker att du är fin! Har precis hittat den här bloggen men ska försöka följa dig i dina äventyr 🙂 En sak som jag frågat mig är varför vi tjejer har speciella avdelningar för oss större (onormala?) medan killar går till samma avdelning vilken storlek de än har, är de mer normala som stora än vi??

  1. Camilla: Tack rara! Ja där har du helt rätt. tjocka killar har sällan tjockis-skäms-rutan som vi har. Känner man sig inte utpekad som överviktig tidigare är det bara att gå in på den avdelningen och smyga runt. För det gör man där, smyger. Hoppas jag kan inspirera dig att kunna shoppa även utanför de där rutorna 🙂 Välkommen hit.

 11. Hej Louise! Snacka om att jag hittat min tvillingar när jag läser din Blogg! Är själv storlek större .180 lång men cl i kläder.ja ibland 2xl också o jag lyckas klä mig snyggt men vissa dagar är bara Pain in the… mest pga all media där det trots allt handlar om att man ska vara smal. Idag köpte jag tidningen solo ,som jag gillar men de envisas varje år ,att ge ut en snörbikini i ONE SIZE! Om jag drog på mig den så skulle den stackars bikinin försvinna på ställen den aldrig kunde ana fanns haha:) därför var det skönt att hitta dpon Blogger denna afton som gör att jag känner mig nöjd med mig själv med min curveness!du är jättesnygg och gillar din stil a lot! Kram!

  1. Hej Janna! Vad skönt att du trivdes i min blogg 🙂 Jag fick själv en klänning i storlek M i en goodiebag. Den är såå så liten på mig. Jag kanske kan ha den som näsduk så jag vet hur du känner ang bikini…Jag vill inte ens vara i samma storlek som sjuttonåringar i snörbikini. Jag är vuxen nu ju. Hoppas du fortsätter läsa. kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.