Jag älskar inte min kropp men jag duger fint ändå

Inför min medverkan i Nyhetsmorgon förra söndagen funderade jag en del över det här med mig själv och min kropp. För till skillnad från de andra tjejerna som skulle vara med så brukar jag ju inte skriva eller säga att jag älskar min kropp. Linda-Marie och Anna älskar sina kroppar och det är jättehärligt. Själv har jag skrivit flera gånger om att jag vill gå ner i vikt. Blir man en förrädare då? För man måste kanske älska sin kropp för att inspirera någon? För det ville jag ju om jag skulle vara med i tv. Inspirera någon att våga ta för sig. Våga vara fin.

Men nej. Jag måste inte älska min kropp. Som jag skrev förut idag på Instagram så älskar jag inte den, men jag hatar inte heller den. Jag gillar inte att jag får ont av den och att en del av knä- och ryggproblemen förmodligen beror på att jag är tung. Så är det bara. Men jag har midja, helt okej bröst och kan bära upp urringat och rockar klänningar. Jag är vig och stark. Det är bra.

Det jag däremot inte tänker göra är att skämmas. Jag tänker inte gömma min kropp eller mig själv bara för att samhällets norm säger att man ska vara smalare än jag för att anses som snygg. Vem bestämde det? Inför programmet googlade jag. Jag kom då över det där klippet där en viss LCHF häxa satt hos Malou och på riktigt sa att man skrattar åt tjockisar. Att hon inte känner en enda som inte skrattar åt tjocka människor. Med andra ord så garvade hon och hennes kompisar läppen av sig när de såg oss tre tjejer visa kläder för större storlekar.

Men vet ni? Då får de göra det. Så fula människor försöker jag skaka av mig. Det är inte lätt, för självklart tar man åt sig när någon beter sig illa och sårar en. Men det är bara att jobba på det, på självförtroende och självkänsla. För inte ska nötter få inflytande över mitt liv.

Så jag fortsätter att prova bikinis. Jag tänker som vanligt sola och bada och ha en snygg bikini. Jag tänker fortsätta ha tajta toppar och klänningar. Jag gillar det så varför ska jag lyssna på vad andra eventuellt skulle tycka om den saken?

Som jag också skrivit tidigare så tycker jag att det är jättebra med träning, och då inte bara för tjockisar utan även smala som inte rör på sig borde ta itu med den saken. För kroppen tycker om det. Mår bra av det. Men jag tränar inte för att duga. Det gör jag ändå. Och det gör du också. Glöm inte det när du står där och provar bikinis i hårt provhyttsljus.
Puss och kärlek till er.

Kolla mer

26 comments

 1. Såklart du inte ska skämmas även om du inte älskar din kropp. Du är stark som ändå visar din kropp för det är ju du. Kroppen blir ju vad vi gör av den och den kan vara stark fast överviktig.

 2. Folk har åsikter om precis allting men tycker du är otroligt modig att visa dig i bikini tycker den satt jättebra. Blir kanon att sola och bada i den i sommar. Dessutom är dom flesta alldeles för upptagna av sig själva, för att ägna någon annan nåt större intresse, är nog mest en själv som tänker alla kritiska tankar

  1. Så är det ju absolut. Folk är så himla upptagna med hur de ser ut själva. Och OM de nu bryr sig om hur jag ser ut så…tja, vad ska jag göra åt den saken? Det är ju inte som att jag snor sol och vatten från dem för att jag råkar vara storlek xl 😀 Hade jag översvämmat havet ungefär som ett överfullt badkar hade jag förstått om de haft anledning att bry sig. Men det gör jag inte 😀 hehe.

 3. bravo! Ska försöka tänka likadant! Jag har visserligen mer komplex över att jag är hårig som en apa o därför inte badar längre o inte klär av mig på stranden (även om det var min absoluta favoritsysselsättning som barn och ung). Det är inte själva formen på kroppen även om det såklart känns det också. egentligen är det väl knäppt att det blivit värre med åren och nu eskalerat de senaste åren. Men innan var det ingen som tittade, men kommer jag släpande på sonen (som har en CP-skada) så GLOR ALLA och det har gjort att jag inte åker o badar längre till sonens förtret då. Orkar inte med alla som glor. Synd med tanke på att föräldrarna har husvagnen i Falsterbo… jag borde ha ditt mod, men ibland blir det bara dubbel tjobbigt o man orkar inte alla blickar som sonen drar till sig. och så är det synd bara att stränder är så mycket sand… (försök köra rullstol i sand).
  kram från en som rörtillfället är lite låg i sinnet

  1. Anna – här i Halmstad finns ett jättefint bad för funktionshindrade med ramp ner i havet Eller med brantare trappa ner om det passar bättre.
   Hoppas du läste min kommentar till dig i ett annat inlägg här!
   Kram

  2. Å Anna, jag känner med dig. Men jo, klart du ska bada om du älskar det. Och sonen! Det kommer alltid att finnas folk som glor, så är det bara. Det är svårt att låta bli att bry sig, det vet jag. Men ta med dig en kompis, det är ju alltid enklare då. Och försök att skita i de där människorna. Vi finns här på jorden så kort tid och att låta någon annan styra över ditt liv helt i onödan, nej det ska du inte låta dem. Glo tillbaks! Jag har själv fått kommentarer och viskningar om min rumpa. Då har jag vänt mig och glott tillbaks. Eller till och med kommenterat att ja jag vet att jag har stor rumpa. Om du är hårig så äg det liksom. Om du inte vill vaxa och ha dig så äg det ändå. Ja jag har hår, so? Jag såg att du fått tips om en strand i Halland. Kanske har de en brygga i Falsterbo också? Jag hoppas du orkar kaxa dig och må bättre så du och sonen kan njuta av sommaren. Kram!

   1. ja alltså jag/vi åker ju o badar, men inte i den utsträckning o kanske inte dit jag eg. vill. o de har kanske en brygga i Falsterbo, men problemet med bryggor är ju då hur får jag ner o upp Axel? han väger 33-34 kg nu och kan ju inte själv gå upp o ner. Jag kan väl också erkänna att jag hittar inte alls i Falsterbo så är det och vi åker ju bara dit för att träffa mina föräldrar i husvagnen. Furuboda har en prefekt så dit åker vi ibland och där på den bryggan är ju alla mer eller mindre funkis så där är det bra.
    Så ja lite badar vi nog. Axel badar varje onsdag med särskolan i badet i Hörby där det är perfekt anpassat inomhus med lift ner i bassängen o allt. Ska höra om de har det i utebassängen också (som är det enda öppna under sommaren) för det skulle ju underlätta. En hal tonusväxlande pojke är inte roligt att bära på förutom att han är tung är det ju osäkert för honom. Vill ju inte tappa älsklingen. kram och tack för pepp. Du har hjälpt mig förr o jag ska fanimej ta till mig dina ord nu.

 4. Det här är det bästa du har skrivit på länge! Det är så sant att man kan vilja gå ner i vikt för att slippa ont i knäna och liknande, men det betyder inte att jag hatar min kropp som den är. Tack för en inspirerande blogg!

 5. För det första: jag älskar den här bilden på dig. Rätt attityd i blicken, naturlig. Du visar ärlig kvinnlig skönhet. Du visar hur verklighetsbilden egentligen ser ut. Och du är vacker!

  Vet inte om någon har sagt eller föreslagit det tidigare,
  Och jag vill inte du ska tro jag är nån dryg besserwisser, hehe men jag tror du skulle passa så bra i uppsatt hår. Typ bara nå än slarvig hästsvans eller vad som. Jag har själv rätt redig bakdel å lår samt lite mage och jag försöker jobba lite med vinklar eller enklas exempel ”pösiga byxor-tajt topp. Tajta byxor-stor luftig topp/tunika”

  Men i ditt fall ska du självklart fortsätta ha dina snygga klänningar å skön tisha med jeans men om dina axlar var lite mera framhävda på nått sätt tror jag det skulle ”vinkla” och sätta linjer så din midja suddas ut lite och axlar, hals, bröst framhävs.

  Genom en tofs eller knut i året får du bort håret från axlarna och det blir tydliga linjer istället för utsläpp som suddar ut ..

  Förstår du vad jag menar?

  Heh, och nu lovar jag att du säkert hatar att ha uppsatt!

  Hoppas du tog inlägget på rätt sätt! Ta en bild å visa uppsatt!

  Amen typ uppsatt ganska hög tofs, ingen fjortis lilla-my i Mumin hög. Lite slarvig känsla fram runt ansiktet, dra ut några slingor vid öronen
  Skön tisha, typ den med krabban på eller blå med nån vit text
  Jeans, jag gillar att vika upp byxbenen lite, ibland en bit upp på vaden,
  Skönt på sommaren
  Sneakers eller liknade

  Somrig brun-fräsch sminkning(brun,beige,guld)
  Mascara
  Lite vågad färg på läppstiftet.
  Röd lackig färg som matchar kräftan eller vid en mörk tshirt / rosa eller korall, så är man ju lätt tillräckligt snygg å party för en sommarnatt!

  Haha, skönt att jag bara svävade iväg här ..

  Även fast man är nöjd med sin kropp så ska man ju alltid ska framhäva saker man är nöjd med!

  Ha D gött!

  1. Hej Fridah. Och tack så mycket för komplimangen. Uppsatt hår ja, det är flera som frågat efter bilder med det. Faktum är att jag ofta har uppsatt hår här hemma. Som nu. Jag får väl ta och ha det på nån provrunda. Men jag tycker att jag ser onödigt rund ut i ansiktet med tofs, därför har jag oftast inte det på bilder. Men lovar att ta någon snart 😉
   Kram på dig

 6. Jag är ofta rätt missnöjd med min kropp och avundsjuk på både syrran och hennes dotter som är mycket nättare, sen inser jag att min syster har en lättare ätstörning (jo, faktiskt) och att min systerdotter är elitidrottskvinna och då känns det lite bättre.
  Ibland har jag riktigt låga dagar, som veckan innan mens när kroppen samlar på sig så mycket vätska att inga jeans i världen går att knäppa skön eller när jag stressar för mycket och min kropp tycker att det är lajbans att gå upp 5-10 kg p g a det, och ibland känner jag mig supersnygg och svassar omkring i tighta kläder.
  Oavsett hur jag känner mig för dagen brukar jag dock aldrig dra mig för att slänga på mig bikinin, för det roligaste som finns är att sola, bada och leka på stranden! Jag blir som ett litet barn så fort vi åker ner till stranden och tar med mig minst 4 olika bikinis och nästan inga kläder. ett par jeansshorts och två tischor räcker en hel vecka.. hehe..
  Skulle gärna vara smalare, men jag har accepterat att jag faktiskt inte orkar lägga ner det jobbet som det krävs för det och det är okej för jag är stark och uthållig och det enda jag kanske är lite bitter över är att jag inte kan tävla inom min sport (Muay Thai) då det finns viktklasser och jag isåfall bara skulle få motståndare på 1.8m som har bra mycket längre räckvidd än mig. Men det är okej.

  1. Vad härligt att höra att du inte låter din kropp hindra dig från något. Som från sol och bad. Och det med att vara missnöjd, ja det är nog väldigt många lite till mans. Har man en smal kropp lär man också hitta fel som små bröst eller annat. Det är svårt att verkligen verkligen älska sin kropp, några gör det. De flesta jag känner gör inte det. Och det måste man inte.

 7. Ännu en sak att lägga till din lista är att du har ju en jättefin mage!!! Inte sån bullig hängig degklump som jag har 🙁 Så du kan stolt visa dig i bikini :-)) !!
  Jag älskar dina ärliga inlägg och inre tankar o funderingar, känns mer seriöst än andra ytliga bloggar.
  Du är otroligt vacker o karismatisk!!
  Kram från mig i Skåne
  Cissi o mopsen Moogy

  1. Hej Cissi med den ursöta mopsen 🙂
   Tack så mycket för magkomplimangen. Jag tycker väl själv att den är degig och hängig men precis som deg ser den bättre ut när den är gräddad så bikini it is 😀
   Vad gullig du är som säger så. Det är alltid lite jobbigare att lägga upp tankar och funderingar än bara rena klädprovningar. Det är ju mer utlämnande liksom. Men samtidigt är ju bloggen jag.
   Stor kram till dig. Och Moogy <3

 8. Bra skrivet Louise! 🙂
  Jag kan nog inte direkt säga att jag ”älskar min kropp”, även om jag råkar vara relativt smal och vältränad. Jag tycker mer om den ibland och mindre ibland, ofta beroende på hur jag mår inuti. I det stora hela är jag väldigt tacksam för min kropp, med den kan jag förflytta mig, springa och kramas! Ibland är det krångel med kroppen, som det ju är (eller kommer bli) för alla. Då får man försöka tycka om den ändå, och ta hand om den lite extra tänker jag. För mig är målet att acceptera och tycka om kroppen, trots dess brister. Det tycker jag räcker långt.

  1. Ja så är det nog för de flesta. Dvs att vi inte älskar våra kroppar, men att acceptera den är gott nog faktiskt. Att inte skämmas och gömma sig. Kram

 9. Jag tycker du har en fin kropp å din mage ser väldigt slät å fin ut. Min e full med blekta bristningar efter stor viktnedgång vilket även resulterat i att den inte längre e särskilt fast. Så din mage ska du va stolt över 🙂 Kram.

  PS. Vart ifrån e överdelen? 🙂 den va riktigt fin.

  1. Tack Becca. Min mage är dock också full av bristningar. Mitt ex tyckte det såg ut som om en tiger rivit mig… Men det är inte mycket att göra åt saken. Eller jo, det finns ju skönhetsingrepp om man lider av det. Just nu skiter jag i vilket. Bristningarna var jobbiga förr men nu orkar jag inte bry mig så mkt.
   Överdelen är från Freya. Provade den på Twilfit.
   Kram!

 10. Åh, vad du är modig, Louise!
  Jag ogillar skarpt min kropp. Men tydligen inte tillräckligt för att lyckas ta tag i det och vända den dåliga trenden…
  Som tjock får man liksom inte bara vara. Antingen ska man vara nöjd och älska sin kropp eller så ska man må så dåligt över den att man ska ta tag i problemet.
  Kramar

  1. Ja det är ju tyvärr så. Men jag tror att vi är ganska många som faktiskt inte älskar vår kropp. Men i mitt fall hatar jag inte heller den. Jag tror att det är lite av knepet att lyckas om du vill gå ner. Dvs att göra det för att må bra, för att göra kroppen glad snarare än att straffa den för att du tycker att den är för tjock. Lite så. Jag hoppas att du kan vara tillfreds med din kropp för det är den du har. Du kan förändra om du vill, men gå inte och vänta tills den är smal för att du ska gilla den. Sedan måste du inte älska den heller. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.