Inte ens dubbelhakorna kom med, sa hon.

Hej kära läsare. Mår ni bra? Jag själv är seg idag för jag satt uppe länge med bloggen i natt. Jag får se upp så jag inte vänder på dygnet redan efter två dagar utan jobb liksom. Ajabaja. Jag tror jag ska vila en stund sen för ikväll ska jag gå på Danny Saucedo Show med Angelica. Det var tänkt att jag skulle hänga med Zinat på Makeup Stores visning men den stackaren är sjuk så vi ställde in. Men så hörde Angelica av sig med en fribiljett och så var kvällen räddad ändå.

Men det var egentligen en annan sak jag tänkte skriva om, nämligen den där om hur mycket mer jag och många med mig tar in negativa kommentarer än positiva. Om tio personer säger något bra och en säger något negativt, ja vem tror ni att man (jag iaf) lyssnar på? Jojo, ibland är man dum i huvudet. Som igår. Jag var på Lindex igår och tog de där bilderna med lackkjol och kråsskjortan och på väg hem med tunnelbanan satt jag och kollade igenom om de blev okej (jag tar kanske två-tre bilder av varje outfit så det går undan när jag fotar).

Då kom en dam med rullator och ställde sig bredvid platsen där jag satt. Det fanns flera lediga säten men jag tänkte att hon kanske ville ha just mitt där det fanns plats för rullatorn bredvid så jag erbjöd henne det. Nej hon skulle bara en station så det behövdes inte. Så hon stod bredvid mig. Hon såg att jag pillade med mobilen och mina bilder och frågade om jag modellade (med tanke på att det ju var en massa selfies)? Nej de är bara för min blogg sa jag. Aha, vad är det för blogg? Och så berättade jag lite om att jag har en blogg där jag tipsar om kläder för de som inte är så unga och smala som många andra modebloggare kanske är. Att jag visar rakt upp och ner hur plagg ser ut på mig som är snart 45 och överviktig. Att jag vill vara fin jag också och att mode är för ALLA, inte bara smala människor. I en ideal värld är det så i alla fall. Verkligheten ser ju ganska annorlunda ut.

Hon tyckte att det var fantastiskt. Hon sa att hon ser ju hur fin jag blev på bilderna och att dubbelhakorna inte ens kom med. Att hon blev glad att jag gör det här. När vi gick av tåget gick vi åt samma håll och hon sa att jag hade gjort hennes dag. Hon var 65 och inte tjock, men hade gått upp en del sen hon var 50 berättade hon.

En fin liten historia. Men vad tror ni att jag mest tog med mig? Jo det där med att dubbelhakorna inte ens kom med på bilderna. Trots allt det fina så var det dubbelhakekommentaren som fastnade. Jag gick och nöp i min(a) haka och när jag svängde inom Ica för att handla så landade det då inget godis i korgen. Så det är ju bra på det sättet eftersom jag behöver gå ner i vikt för att kroppen ska må bättre. Men tråkigt att det kom sig av en främlings kommentar. Så jag är lite ambivalent nu och försöker att inte nedvärdera mig själv och tycka att jag är fet och ful utan ta det som något att tänka på om jag blir godissugen. Att slippa kommentarer kring att jag är tjock. Fy i helvete vad skönt det vore.

För det spelar roll. Jag märker det. Som en kille jag pratade med från en dejtingsida, han var superrolig och trevlig. Han bor också på söder. Jag tror att det var honom jag såg i tunnelbanan och han såg mig. Sedan hörde jag inte mer från honom. Det har även hänt tidigare. Killar som varit intresserade och som totaldissat mig när de sett eller träffat mig. På grund av utseendet, att jag är tjock. Det svider och gör ont. Att man inte passar ihop som personer kan man inte hjälpa, men att bli ratad så känns asjobbigt. När man väl haft kontakt alltså. Jag ratar ju också folk i en jäkla fart på till exempel Tinder. Men då är det människor jag inte pratat med och fått någon slags relation till. För ja jag är också utseendedriven, det är nog de flesta jag känner.

Hmm, man ska vara snäll mot sig själv. Men ibland är det svårt alltså. Nu tänker jag mest på att jag må se okej ut på en del bilder, men att dubbelhakorna och annat inte gör sig lika bra i verkligheten. Att jag kanske inte ens ser ut som i närheten av bilderna, bara de där fulbilderna man inte gillar. Att det är de som är mest rättvisa egentligen.

En såndär bild när kameran råkar vara igång och man inte är beredd. Men det är kanske så här jag uppfattas?

Mer än så här när jag fått upp den från grodperpektivet. Det susar runt många frågor i skallen nu. Håhåjaja.

Kram på er!

Kolla mer

17 comments

 1. Ang. datingsida – av precis den anledningen du skriver så har jag med en bild på mig i helfigur på min profilsida på datingsidorna. Inte en chans att jag skulle smyga med min övervikt. Vill dom inte ha en tjej som ser ut som jag så är det lika bra att det blir tydligt från början.

  1. Jag har också bild på hela mig, och inte bara en utan flera. Får väl lägga in en i bikini om det är något de inte förstår. De som bara har på ansiktet får väl lite ”skylla sig själva” liksom, eller om de har en gammal bild. Sånt begriper jag mig inte på, lika lite som de som bara har bilder med solbrillor.

 2. Jag har varit så emot onlinedejting just för rädslan för att bli ratad men nu skaffade jag Tinder mest som ett tidsfördriv. En av bilderna där är på mina fina byxor som har tryckt ”bred last” på röven. Fattar dom inte då så fattar dom aldrig haha.

 3. Först måste jag bara säga att du inspirerar mig! Tjock eller smal, skitsamma, du får mig att upptäcka kombinationer i min egen (överfulla, ostrukturerade, virriga) garderob, som jag inte tänkt tanken på. Tack för det! Sen detta med vikten, o boy hur sant är det inte att man värderas utifrån sina kilon. Jag låtsas vara ståndaktig och stå över, men pyttsann, inte egentligen. Men jag har ändå börjat snudda vid tanken att pinnsmal (eller för all del smal) går fetbort. Däremot en sund kropp som orkar med mig och det liv jag vill leva. Good enough liksom? Ska vi ta i hand på det?

  1. Tack snälla A-L, vad glad jag blir! Det är en sån pepp att höra att jag kan inspirera ska du veta <3
   Och ja, visst kan man låtsas stå över men jag tror att de flesta tar illa vid sig av att bli bedömda för sin kropp. Inte alla, men de flesta som sagt. Men precis som du så strävar jag inte efter att bli smal. Men smalare. Framförallt lättare för min kropp funkar inte så bra när den är tung. Den gör ont och är klumpig. Det gillas icke. Så sundhet och hälsa är det jag också är ute efter (och att jag blir lite snyggare och får enklare att hitta kläder).

 4. Tycker det var lite plumpt av damen att öht nämna några dubbelhakor! Såklart man hakar upp sig (förlåt!) på just den kommentaren!Jag tror att man kanske är ett mellanting mellan sina snyggaste selfies och den bistra verkligheten, men absolut inte så illa som man själv tror,man är nog överdrivet självkritisk ibland…

  1. Jag blev lite paff, komplimanger blandade med en säkert obetänksam kommentar. Jag HAR ju dubbelhakor så hon var ju bara rakt på sak egentligen. Men.tja..
   Och ja, vissa dagar är man riktigt taskig och hård mot sig själv tyvärr.

 5. Hej! Usch! kan vi inte bara skita i att det är något ev.dåligt med dubbelhaka!?
  Jag tycker att vi bestämmer att det är ganska gulligt istället!!Jaa!!
  Mvh Marita

 6. Lyckliga du som får se Danny! Älskar hans låt Det brinner i bröstet. Han är favvo sen har var med i Idol.
  Men, är inte det där med dubbelhakorna ett skämt!? Något som man skojar om när man fyllt 60? Tror inte alls det var riktat mot dig.
  Fortsätt fota och blogga, hoppas jag?!

  1. Det blev ingen Danny för mig, jag var dubbelbokad. Hade glömt bloggmiddagen jag var bjuden på men påmindes i sista stund så jag tackade nej till Danny, men hade en supertrevlig kväll på annat håll.

   Jo det var nog mot mig, men hon lär inte ha menat det elakt. Fast man tar ju åt sig ändå.
   Jag bloggar på. Kram!

 7. Jag är inte överviktig men jag är GAMMAL så jag har också dubbelhakor 🙂
  Blir galen på min man då han envisas med att vinkla kameran underifrån – varje jävla gång – han tar en bild…

  Ditt badrum är likt mitt, många produkter som jag också använder, Tack för tipset om Biotherms rengöring!

  1. Hehe, ja med bilder underifrån blir man ju otroligt snygg. Verkligen smickrande 😉

   Ja produkter är kul! Att testa runt är roligt plus att jag faktiskt använder sakerna. Om du köper den, återkom gärna och säg vad du tycker om rengöringen. Jag själv tycker som sagt att den är super. Och dryg till ett vettigt pris.

 8. Du inspirerar mig i massor! Älskar din blogg. Äntligen hittar även jag lite snygga kläder även om jag är stor. Känner mig finare och mår så mycket bättre bara av det. Blir ledsen att höra att du tar åt dig av negativa kommentarer. Det gör vi nog alla lite mans, men tänk istället på allt postivt du bidrar med istället. Ha en fin dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.