Huvudvärk och hårborste

Go eftermidda’ ni fina

Vet ni, jag tror att huvudet kommer att hålla! Det har känts som om det skulle explodera i cirka ett dygn nu men jag tror det håller på att vända. Har kletat in tigerbalsam över pannan, ögonbrynen, tinningarna och käkfästena. Ja i stort sett hela ansiktet  är kladdigt av vit tigerbalsam men åååå så skönt det är när man har ont. Om ni inte provat det så gör det. Universalknepet för mig som jag nog skrivit om tidigare men som tål att upprepas (vi är ju några stycken som åker på rejäla huvudvärksknockouts då och då) är som följer: Tigerbalsam (vit) på de ställen jag nyss nämnt. Just käkfästena är bra för man har ju en tendens att bita ihop när det gör ont och med balsam där så slappnar man av lite.

Sen brukar jag ta en ipren och en alvedon eller liknande, huvudsaken är att de har olika substanser så de kan samverka för bästa effekt. Redbull eller kaffe är också bra för mig eftersom det drar ihop blodkärlen så de inte känns lika bultande. Det här och en stund på spikmattan  brukar vara det som hjälper för mig när huvudet känns som ett äggskal redo att knäckas vilken sekund som helst.

Det känns som en jätteostig övergång från huvudvärk till hårborste men skit samma. Igår köpte jag en ny borste som jag gått och kollat på i flera år nu men inte kommit mig för att köpa (de gamla duger gott). Jag ville ha en utredningsborste som man även kan borsta håret glansigt med när man duttat i hårolja. De med glesa piggar gör inte samma jobb och jag har bara haft just sådana, glespiggade.  Egentligen skulle jag gärna vilja ha en borste från Mason Pearson. Borstarnas borste. Men det har jag inte råd med just nu. Även om jag läst i en del forum på nätet att man kan köpa dem billigare i djuraffärer eftersom många hund- och kattuställare har just Mason Pearson till sina håriga vänner.

Borstarnas borste, den berömda, den fantastiska Mason Pearson.(nej jag har inte provat så jag vet inte, jag har bara läst vad andra säger)

Men nu blev det ingen sådan för fröken Flinck. Det blev en bambu och vildsvinsborste från Åhléns istället. De har dessutom 25% på sina hårborstar nu så därför slog jag till. Nu när Matthias fixat håret så tänkte jag försöka hålla efter det också genom att inte vara allför elak mot det. Så en ny borste blev en present till håret. Grattis grattis.

110:- eller nåt sånt kostar den här stora utredningsborsten(rabatt på det ju så därför jag inte riktigt minns). Finns olika storlekar för olika hårlängder.

Kolla mer

4 comments

    1. Jeanette: tänker för mycket kanske 🙂 Nej men jag vet inte riktigt, jag skulle gå på en utredning men det har inte blivit av. Skaffade glasögon för 5-6 år sedan eftersom jag hade så sabla ont när jag gick i skolan också men det är inte därför. Är väl migrän kanske, sånt ärver man ju tyvärr ofta och det finns i släkten.

  1. Tack för tipset med Tigerbalsam, skit att jag inte har det hemma….har begynnande migrän….Ska definitivt prova det vid tillfälle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.