Hud- och ansiktskrämer jag använder just nu

Och nu är det dags för en titt i mitt badrumsskåp. Eller, mina hyllor här och där snarare. Jag får icke plats med mina skönhets och hygienprylar i ett badrumsskåp bara. Det är det nog ganska få kvinnor som får. Men jag tänkte visa produkterna jag använder för ansiktet och kroppen just nu. Jag får ju en del via bloggen och via jobbet att testa så jag byter lite då och då.

Just nu är det Jabushe för ansiktet. Jag kör serum och kräm för ansiktet. Jag varvar mellan den rosa mildare och den gula lite starkare. Och så har jag antirynkserum och kräm för ögonen också. En del tycker att det är onödigt med flera olika krämer och några tror inte alls på sådant. Synd. För just runt ögonen har vi väldigt tunn hud och behöver speciell kräm. Samma sak i ansiktet, jag märker absolut skillnad på olika krämer. Sedan får andra säga vad de vill.

Jag är noga med min hud. Jag lägger ansiktsmask då och då, helst en gång i veckan. Och så rengör jag ALLTID ansiktet morgon och kväll. Jag lägger mig inte med sminket på. Det är dels dåligt för hyn och så tycker jag att det är ofräscht. Det tar bara några minuter att tvätta sig, det orkar man väl? Sedan smörjer jag in mig. Morgon och kväll. Alltid. Och det har jag gjort sedan jag var cirka 15 år.

En del klagar över att de har dålig hy. Det förstår jag för det suger när man har orenheter, finnar och elände. Då gäller det att försöka vårda huden. Skaffa rätt krämer för din hudtyp (nej om man har fet hud ska man inte torka ut den med skitstarka produkter, det kommer ge motsatt effekt) och rengör. Använd ansiktsmask och rengör noga. För den som säger att den inte har tid med sådant så säger jag bullshit. Lägg en mask och ha på när du diskar, tvättar eller dammsuger. För de där sakerna gör man ju ändå. Så om man inte har tid att lägga sig ner och slappna av en stund, ja då kan man kombinera skönhetsvården med annat. Så att man inte har tid att vårda sin hud, nix det är bara undanflykter och lathet.

Och nu säger jag inte att man är lat för att man har dålig hy, det kan man självklart ha även om man fixar och donar. Speciellt vid mens, eller om man kanske har en hudåkomma eller sjukdom. Men att vårda gör ju inte hyn sämre om man säger så.

Sedan kan man ju vara helt ointresserad och inte bry sig, det är en helt annan sak. Fast i så fall har man nog redan hoppat över det här inlägget 😉

Här kommer alltså produkterna jag använder just nu:

jabusheHär är serien jag använder till ansiktet. I mitten har ni rengöringen. Jag använder även rengöringspads till ögonen, Eye-q’s heter de. Eller som nu när jag testar vattenfasta så håller jag på med en rengöring för just sådant från L’Oreal.

cudalieOch ansiktsmaskerna. En som är djuprengörande och en som ger lyster.

gelmaskDen här gillar jag också. Den är en fuktbomb för ansiktet. Jag blir len som siden efteråt. Finns på Sephora.

glmasksidanDen kommer i sådana här portionskapslar.

bodylotionDet här har jag till kroppen just nu. Jag bara älskar min citrontvål och lotion. Klassisk Nivea är inte heller fel.Jag har även några andra jag kör med. Carita och Lipikar till exempel. Men de kan jag visa en annan gång. Och samma sak med bodyscrub.

Nu har ni en del av min skönhetsrutin.

Puss och kram på er.

Kolla mer

1 comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.