Höstmode a la Kappahl

Nu är det ett tag sedan jag var och besökte Kappahls showroom och kikade på höstnyheterna, men jag har tyckt att det var lite för deprimerande att lägga upp en massa höstkläder innan sommarens hunnit ta fart, men nu så. Idag är det varmt och skönt ute men helt igenmulet och trist. Jag vill ha sooool så man känner att nu är det sommar nu är det sol, nu är det koskit i hagen. Men icke, så istället ger jag er en titt in i hösten.

Snygg svart mc jacka. En favorit.
Det är svårt att se det på den här bilden kanske men den svarta swaggern är så jäkla snygg. Det var ett av de plagg som gav mig mest vill-ha känsla.
Den här tweedkavajen i höst tillsammans med…
byxorna är ju bara helt galet snyggt. Lägg märke till revärerna på sidorna som piffar upp. Kavaj och jacka med ett par brougekängor och jag kommer känna mig skitsnygg i höst. Dock vet jag inte om jag kommer i storlekarna men, tja, jag SKA ner så jag kan ha snygga kläder och inte bara de på tjockisavdelningarna.
Det visades även kläder från xlnt men jag gillade tyvärr inte dem. De är för tantiga och tråkiga för mig helt enkelt. De här brallorna var nog det enda undantaget för de här ser moderna och snygga ut trots att de är större.
En tvärvändning från xlnt till babykläderna. Stor till liten. Jag tittade inte bland barnkläderna i övrigt men den här lilla pandan hängde bland konceptet friendly så jag var givetvis tvungen att ta en bild. Så underbart söt!
Den här lilla bodyn hängde också där bland de vänliga kläderna. Hur gullig?
Dubbelknäppt snygg kappa.
Den här rostfärgade kappan med skorstenskrage föll också fröken Flinck i smaken.
Höstens mode är en klar flirt med 60 talet, så även när det kommer till huvudbonader. En keps a la Twiggy för den som vill och vågar. Släng de där fula jävla tofs-bebismössorna och ha en snygg sak på huvudet istället.
Jag blir sugen på höstmys med te och caféer, vackra färger och annat (jaja..regn och blåst men nu menar jag inte det) som hör hösten till när jag ser snygga höstkappor. Som den här hundtandsmönstrade.
Gina Tricot har den, Ellos har den och Kappahl har såklart också den rutiga skjortan i höst. Jag är ganska säker på att fler kedjor kör på rutigt i höst. Jag kommer absolut att ha en rutig skjorta till jeans och grova kängor i höst. Hej skogshuggare.
En snygg och lagom slapp kofta är också ett måste i höst. I alla fall för mig. Den här drar jag gärna på mig redan nu.
Har man en mörk kappa kan man ju alltid liva upp den med en väska i färg. Den här blå har en helt lagom blå färg. Att den är melerad gör att den inte ser lika billig ut som enfärgade icke-skinn väskor kan göra.
Trenden med smyckeskragar fortsätter i höst och ärligt talat tycker jag den passar bättre på hösten när tröjor och toppar har högre hals. För den där kragen är enligt mig snyggast när den hänger som just en krage och inte i luften någonstans mellan hals och urringingen.
Det här bältet kommer jag att lägga vantarna på så fort det kommer ut i butik. Jag hoppas att det kommer redan bland de tidiga släppen som kommer i augusti någon gång.
Visst ger det här underklädessetet Madonna-vibbar? Lite strutigare bh så jäklar. Snyggt och rejält. Stringtrosor gå och lägg er, det ska vara mer tyg över rumpan nu. (det har det ju i och för sig varit det som gällt i flera år).

Det är ingen hemlighet att jag tycker att höstmodet är mycket snyggare än sommarens mode. Så även om det blir kallare och dagarna kortare framöver så finns det ju faktiskt ganska många ljuspunkter också. Både män och kvinnor bär snyggare kläder och det är helt tillåtet att gömma fläbbet under en stickad gosig kofta 😉

 

Kolla mer

16 comments

 1. Här sitter jag på en supersolig altan så liiite skumt känns det att kolla in höstkläder. 😉 Men konstigt nog brukar man ju gilla att klä sig lite mer höstigt det är dags, hur mycket man än gillat solen och värmen under sommaren.

  XLNT´s sortiment är rent bedrövligt tycker jag. Det har varit det en längre tid nu. Det är ju inte klokt att det ska skilja sig så mycket från det vanliga sortimentet i butiken. Jag vill ju ha sådana kläder fast i en större storlek, ska det vara så svårt för dem att fatta? Tycker Lindex Generous har skärpt till sig den senaste tiden. Köpte en riktigt fin prickig peplumtopp där idag, till ett bra pris dessutom.

  Ha´det så bra!

  Kram!

  1. Ann-Sofie: Supersoligt? Vilken tur du har, här har det varit varmt men sketamulet hela dagen.
   Ja det där med de stora avdelningarna är en ganska sorglig historia. Tyvärr tycker jag att HM, Lindex och Kappahl ligger i ungefär samma klass där. Faktum är att jag tänkte samla ihop lite åsikter från mig men även från er andra som drar de storlekarna, om vad vi egentligen vill ha och vad det är vi tycker illa om med det nuvarande sortimentet. Detta tänkte jag ta och skicka iväg till de tre jag just räknade upp. Då kan ingen säga att vi bara klagar. Kommer man med konkreta exempel så kanske vi kan få till en ändring.

   Kram /Louise

 2. haha….nästan så man längtar till hösten! 😉 Den röda kappan är jättefin….likaså koftan! *mys*

  1. Maria: Ja visst gör man det? lite i alla fall. Kläderna längtar jag efter men jag har gärna värme och ljuset om kvällarna kvar ett litet tag till. Sen jäklar ska det mysas!

 3. Kan bara säga jag är kär i väskan, koftan,smyckes kragarna, mc jackan och den dubbelknäppta kappan. Ja du en trisslott hade inte sutit fel just nu eller en lotto vinst. Finns så mycket snyggt så man blir tossig, synd bara att man inte hade en obegränsad plånbok. Det värsta är att jag tror att hade jag haft det så hade jag blivit snål som bara den. 😉

  1. Anneli: mm, eller hur? Ett större klädkonto hade man ju inte sagt nej till. Jag får se till att hitta ett välbetalt jobb. Och som bonus en kille som älskar att se hur glad jag blir över en ny tröja. haha.

 4. Jaha, nu gjorde du det igen! Den hundtandsmönstrade, svarta swaggern – och pandadräkten kan ju ingen blivande mormor gå förbi 🙂

  Det blir dyrt att läsa din blogg… 😉

  1. Anneli: hehe,det är inte min mening att ruinera dig 😉 Men visst är det snygga saker i höst? Och pandan är bara så jäkla gullig!

 5. Den blå väskan gillar jag verkligen…vet du när den kommer ut i butik?
  Hur går det, har du hittat ngn vit snygg väska åt mig???;)

  Idag fre har vi nog samma väder som ni har haft i Skåne, varmt men tjockt av moln, ganska skönt, för vi har haft nästan olidligt varmt och sol nga dgr. Så pass så att inomhus har varit mest behagligt…trots det önskar jag att du oxå får massor av sol och värme!:)

  Du var jättefin i din vita klänning, fyll på med lite kaxighet, sträck på dig och du kommer att glänsa…ta över och släng bort den elaka apan som sitter på din axel…du måste inte alls bli mer brun om benen el få ljusare slingor i håret, du är redan fin som du är!

  Kram

  1. Hejsan. Jag vet inte när det kommer men kan kolla med dem. Jag såg några fina vita på Campadre men har ingen aning om vad du tänkt dig för prisklass. Kram!

   1. Tack snälla du!
    Jag ska gå in och kolla på Campadre och se, tyvärr är dom kanske i dyraste laget…vi får se!:-)
    Kram

    1. malla’s: de vita där jag sett där just nu snittar nog på över femhundringen men jag vet inte vad folk tycker är dyrt för en väska. När jag läser Maria Montazamis blogg ser jag att det är många helt vanliga kvinnor som köper hennes väskor trots att de kostar typ 3-5000 har jag för mig. För egen del skulle jag icke ge så mycket för en väska.
     Kram

    2. faktum är att jag såg idag på kappahl att en del av höstens mode redan kommit ut så den blå kanske också kommer eller redan kommit…

     1. Ok, då ska jag börja hålla utkik efter den blå…jag kollade på campadre, men dom var lite för dyra för mig…:(
      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.