Genuint gammalt fik, livsfarlig cykel och sådär

Hej mina fina. Här kommer en liten hälsning från bäddsoffan. För ja jag är kvar hos mamma och pappa. Tanken var att åka i söndags men eftersom pappa fyller år imorgon(tisdag) så tänkte jag att äh, jag blir kvar. Jag har inget tid att passa i Malmö just de här dagarna och ärendena jag har kan jag fixa via telefon och datorn. Så här är jag alltså. Och för den som funderar över min pojkvän kan jag berätta att han är iväg på resa, det är därför vi inte setts på ett tag. Men snaaart är han hemma igen. Jag längtar!

Men det har varit mysigt att vara i Osby för jag har träffat vänner, varav några jag inte träffat på jättelänge. Och så mamma, pappa och mormor som sagt. I lördags var jag först och solade och badade med Malin, Malin och ett gäng andra som kom och gick nere vid sjön.

Så jäkla gött. Här ser ni även att jag har ögonbryn fast det enda sminket jag i övrigt har är vattenfast mascara (det efter en kommentar från Anton som trodde att jag antigen var gravid eller nyvaken. Jag var bara osminkad med mina vita ögonfrasar…). Men ögonbryn har jag alltså ändå.

Efter sol och bad stack jag och Stina iväg till ett litet fik en mil från Osby, nämligen Loshults Handelsbod. Ett ställe som öppnades i maj och som har öppet till sista augusti.

Det är det här gulliga tyska paret som renoverat ett gammalt hus och som bakar bullar och bröd. Jag fick deras namn men hittar såklart inte lappen just nu. Men det kommer 😀 Stället heter Loshults Handelsbod. Det har tidigare varit just en handelsbod och man ser märken i golvet efter folket som stod där och väntade vid skänken som ni ser på bilden. Den har fått hänga kvar, fast flyttat plats lite.
Hur rara som helst. Och baka kan de!
Än så länge är inte utbudet så stort. Det är kanelbulle, kardemummabulle, surbröd med swiss cheese, smör och hemmagjord marmelad, eller surbröd med cream cheese och marmelad. Jag föreslog lite andra saker som soppor och så också. Vi får väl se vad som händer.
Självklart har de kaffe också.
Jag valde kanelbulle och iskaffe. Stina tog bulle, bröd och latte.
Vi valde att sätta oss ute i trädgården. Är det sommar så är det. Och vi klarade oss från regnet och åskan som närmade sig när vi var klara och drog hemåt igen.
Eftersom jag hade fem minuter på mig från solningen vid sjön till att Stina hämtade mig fick det bli att jag tog en raggardusch med ett par sprut parfym, och så fick håret se ut som det gjorde med sjövattendoft och allt.
Just det ja – bullen! Den här var nog en av de godaste bullarna jag ätit någonsin. Ljummen och direkt från ugnen. Inte en såndär stor dasslocksbulle med torra kanter här inte. Nej lagom storlek och supergod.
Givetvis tog jag bilder inomhus också.
Det stod en cykel lutad mot ena gaveln. För syns skull trodde jag. Men nähä…
För Pascal (har jag för mig att han heter, det kan vara fel) kan cykla på den häringa.
Helt seriöst hoppade han upp och cyklade iväg.
Fort gick det också. Jag skulle icke våga mig på det där cirkusnumret för då hade jag förmodligen brutit armar, ben och nacke.
Så om ni åker dit och han inte är för upptagen, be om en liten uppvisning, hehe 🙂

Om ni skulle ha vägarna förbi så hälsa. De gör ingen reklam utan ryktet sprids från mun till mun. Och så tror jag att de finns på Facebook. Och nej, det är inget sponsrat inlägg. Jag betalade min bulle och kaffe själv, haha.

Sen bar det av hemåt för jag, mamma och pappa skulle grilla. Det började dock regna men efter ett tag kom solen fram igen precis som på beställning.

Jag passade även på att duscha av mig sjövattnet och sminka mig lite.

Ja det var några bilder från min ”semester” i Osby. Hoppas ni gillar sånt här också och inte bara kläd- och sminktips 🙂
Kram och sov gott.

Kolla mer

6 comments

  1. Hej Louise! Jag gillar alla dina inlägg! Detta också …ser jättemysigt ut på de stället.
    Det va gött att komma hem från en jobbig dag på jobbet och läsa din blogg…avslappnande. Ha de så bra ! //Marita

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.