Från Stockholm till Malmö

Jag vet att en del av er inte riktigt har hängt med i att jag har flyttat från Stockholm till Malmö. Så jag tänkte berätta lite för er som missat.

Tidigare idag gick jag tillbaka i bloggen och tittade på inlägg för ett år sedan. Vad jag gjorde, hur jag mådde och vad som var på gång. Det var ganska jobbig läsning för jag mådde inte bra. Jag höll på att packa för flytt från lägenheten vid Mariatorget. Tanten jag hyrt av dog och släktingarna skulle sälja. Meningen var att jag skulle flytta till en etta i solna, men veckan innan inflytt meddelade bostadsföreningen att hon jag skulle hyra av inte var i behov av sin lägenhet, så de sa upp henne och jag fick inget andrahandskontrakt. Inte första heller för den delen.

Därför det blev flytt till en bekant. Inneboende i ett rum på Tyresö. Jag sålde av det mesta av mina möbler för att få plats med hela mitt bohag. Det fick jag såklart inte. Vem på 46 år har så lite saker att de ryms i ett rum på ca 16 kvm? Så att flytta dit kändes skitjobbigt. Eftersom jag inte hittade annan bostad i Stockholm sket jag i allt efter en månad som inneboende och bestämde mig för att flytta till Skåne efter 13 år i Stockholm. Tillbaka till rötterna.

Efter en ganska stor etta har jag nu hamnat i en liten en på 29 kvm. Jag känner att jag får lite spel på att inte kunna få undan kläder och annat pga platsbrist så jag kommer börja leta efter en större lägenhet. Eftersom jag gärna är kvar i samma område och jag inte har panik riktigt än så hoppas jag att det dyker upp något bra.

Där har ni en recap av flyttandet. Med mellanlandning hos mina föräldrar några veckor innan jag fick tillgång till lägenheten i Malmö. Så det har varit mycket kånkande på lådor. Jag har sålt ännu lite fler av mina möbler sedan jag flyttade till den här lägenheten då de inte får plats. Mitt bohag krymper mer och mer. Det är skönt på ett sätt att göra sig av med prylar för jag rensar för varje flytt, samtidigt som jag vill ha ett hem med MINA saker runt mig. Men det kommer snart nog tänker jag.

Imorgon drar jag upp till mina föräldrar några dagar. Umgås med dem, träffar mormor, gamla vänner och sådär. Det ska bli mysigt. Tanken var att åka redan idag men måendet var inte på topp så då var det bättre att vänta kände jag.

Hoppas ni får en fin onsdag vänner.
Kram

Kolla mer

2 comments

    1. Jag trivs väl sådär eftersom jag inte har så många att umgås med här nere. Jag har fler vänner i Stockholm, plus att staden är vacker och att jag hittar där, så ja jag saknar Stockholm. Ska åka upp i slutet av oktober har jag tänkt.
      Vi har planer, men när det blir vet jag inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.