Från Kappahls showroom

Åh, nu har jag precis kollat klart alla tre dvd skivor med Tracys hämnd. Jag drog ut på det och har bara kollat en varje kväll men nu är det alltså slut. Och ja, den håller verkligen än! jag trodde jag skulle tycka att frisyrer och kläder skulle vara asfula och ta bort en del av spänningen men nope, mycket av kläderna Tracy bar håller fortfarande. Förutom kläderna och håret på kryssningen. Gräsligt. Fast roligt också att det faktiskt varit inne med pannband en gång i tiden. På fullaste allvar var det snyggt att ha ett flätat band runt skallen. Jag undrar om det kommer att komma tillbaks igen? Dyker det, precis som så mycket annat 80-taligt, upp på Hm’s Divided avdelning kommer jag att skratta ihjäl mig.

Hur som helst, jag har även kollat helt uppdaterat mode. Jag var på Kappahls showroom i torsdags och kikade på vår och sommarkläderna. Gissa om man fick längtan efter vår! Nog för att jag gillar att det är vinter när det ÄR vinter men vi vet ju att våren kommer om ett par månader och då kan jag tänka mig flera plagg från Kappahl.

Jag stod och pratade ganska mycket med en av tjejerna som visade mig runt. Jag berättade om inlägget jag skrivit i bloggen häromdagen. Det vill säga om det här med att de flesta kraftiga tjejer inte gillar xlnt, generous, bib och allt vad det kallas. Jag sa att vi inte vill vara hänvisade till en liten plätt i affären där kläderna oftast är fula och oformliga. Att vi, precis som smalare kvinnor har saker på kroppen vi kanske vill dölja och andra vi istället vill plocka fram. För jag tror ALLA kroppar har något vackert. En fin midja, snygga lår, heta tuttar, vackra nyckelben, fina fingrar, smäckra vader, fyllig rumpa…tja..alltid har man något även om man kanske har svårt att se det själv.

Detta pratade jag med tjejen om. Hon lär inte vara inköpsansvarig men någonstans ska man ju börja att väcka medvetenheten. För den finns inte alla gånger bland de som inte är överviktiga. Och det är ingen kritik mot de anställda för varför skulle de gå och kolla in xl kläder om de själva drar medium. Men de inköpsansvariga och designmänniskorna borde ha koll. Så sprid ordet vänner! 😉

Ljust och fräscht. Som hämtat ur Schyffert/Lindströms föreställning.

 

Den här klänningen var det första jag fick syn på. Så jäkla snygg! Nu ser färgerna lite dassiga ut på bilden men i verkligheten är klänningen knallig och riktigt snygg. Kommer i butik i april och jag vet en som ska ha en sådanhär!

 

Vill man inte ha en hel klänning kommer det en lika färgglad fin sak fast i långkjol. Snyggt till enkelt linne och sandaler. Ett brett armband samt solglasögon. Kanske en stråhatt och du är redo för sommaren.

 

Tropiska palmer tillsammans med jeansshorts och ett vitt linne under. Ja tack.

 

Jag har som ni förstått inte direkt gulliga tunikor med volanger och grejs så ofta. Det händer men oftast är min stil mer åt jeansbrutte-hållet. Svarta eller blå jeans med topp till är favoriten. Men en virkad vit kofta på sommaren funkar till det mesta. Till jeans eller kanske över midsommarklänningen om det nu inte är sådär vackert väder som man hoppas på. Den här får också gärna bo hos mig.

 

Riktigt söt spetsblus. Funkar både att klä upp och ner. Till jeanshorts(igen) och flipflops eller tajta ankellånga byxor och med höga klackar på fötterna.

 

Det kommer en ny vintage kollektion med influenser av 20-tal och inslag av orienten. Den här ser ganska tråkig ut på bilden men jag tror den kan vara en hit på. Kläderna var i storlek 38 så jag hade inte kunnat prova ens om jag velat. Men den här stack som sagt ut. även spetsblusen ovan tillhör vintage kollektionen har jag för mig.

 

Som vanligt kommer affärerna att svämma över av marinblått, rött och vitt i randigt och prickigt om ett par månader. Det återkommer varje år och varje år skriver tidningarna om det nya fräscha marina modet. hehe. Fast det ÄR fint. Men inte nytt.

Men jag tog mig ändå en kik på xlnt för byxor köper jag där. jag frågade efter färgglada jeans a la de som Gina Tricot och andra har. I kollektionen hängde tyvärr bara vadlånga brallor. Inte jeans utan mer linnebyxor. Jag vill inte ha vadlånga byxor! De hänger där varje år på tjockisavdelningen som om vi inte vet att de varit omoderna ganska länge nu. Varför skulle jag som är bred och inte så lång vilja se ÄNNU fyrkantigare ut? Hoppa över eller gå runt tar lika lång tid. Det ser i alla fall ut så i en del såna byxor. Så dem dissade jag rakt av.

Jeanskjolen från xlnt var det dock inget fel på. Den här kan jag nog tänka mig i sommar (om jag inte redan hade tre andra jeanskjolar)

 

Cerisa fjärils xlnt tröjan är inte i min stil men den var färgglad så jag plåtade den ändå. Kanske den faller någon annan i smaken av er läsare?

 

Den här glesstickade koftan är dock min sommarstil. Till ett färgglatt linne..rosa, cerise eller varför inte orange? .Kommer också på xlnt

Nu är inlägget sjumilaskogs-långt redan men jag fick en goodiebag med accessoarer när  jag gick. Så här kommer den också.

Jag tror att det är en aftonväska men det kan vara necessär också, måste kolla det. Men visst verkar det vara väska när det är så kraftigt handtag? Solglasögonen är riktigt snygga. Jag älskar solisar så jag blev väldigt glad! Läderarmbandet kommer bli fint om jag blir solbränd. Just nu är beige inte riktigt min färg. Ringarna var finfina. Och örhängena ska mamma få tänkte jag. Dessa varor lär också komma ut i butik under våren, om de inte redan är ute.

 

Visst är det väl en aftonväska? Den tillhör i alla fall vintagekollektionen.

Puss, kram och ha en fin lördag alla! ♥ /Louise

Kolla mer

6 comments

 1. Tack för en sneakpeak om vad som kommer! 🙂 Fanns ju en del riktigt fina plagg. Jag längtar efter färg och det ser ju ut som om det kan bli en hel del sånt.

  I höstas köpte jag en duffel som är turkosgrön, riktigt stark färg och jag var nästan tveksam till om jag skulle våga använda den. Jag trotsade tveksamheten och jäklar vad mycket beröm jag fått för den kappan! Det har t o m kommit fram okända människor på stan och frågat vart jag köpt den eftersom de tyckt den varit så fin. Just nu är den för tunn att använda men jag ser fram emot när det blir lite mildare ute så jag kan ha den igen.

  Kram!

  1. Ann-Sofie: ja det var både färgglatt och mycket vitt. Ser också fram emot färgerna. Speciellt då den där långklänningen…

   Coolt att du vågar färg även på ytterkläder! Många är så rädda för det vilket är synd för egentligen är det ju på hösten och vintern vi borde ha mest färg men ändå gör vi tvärtom och drar på oss svart. När det är mörkt som i en påse utomhus. Galen tradition egentligen. Du får ta ett foto och visa din fina duffel 🙂
   Ha en fin lördag. Kram /Louise

  1. simona: Jag glömde fråga det dumt nog :/ Var superstressad när jag kom dit och skulle plåta så jag glömde fråga om priser. Vet bara att den kommer i butik i april. Ska se om jag kan få prisuppgift.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.