Fräckt lån av speglar

Hej på er! I morse ringde mamma mig för att påpeka att det kommit en himla sur kommentar här i bloggen. En om det fräcka i att jag passar på att fota andra kläder än företages egna när jag är i en butik. Det händer ju att jag gör det. Oftast har jag kollat innan, och jag ser alltid till att samtidigt testa och visa kläder från just butiken jag är i. Alltid! Och de länkar jag dessutom till.

Jag ser till att det inte sitter reklamskyltar och liknande på bilderna utan det är bara spegeln och belysningen jag vill åt när jag ändå är där. Oftast har jag kläderna på mig från början, men ibland har jag med något mer i ryggsäcken. Ja det kanske är lusfräckt att göra så, men när jag försökt få till bilder i Stockholm i lägenheten blev de riktigt skitdåliga.

Och nej jag har ingen som fotograferar mig. Ingen pojkvän/make eller nån kompis, alt assistent som ständigt hänger med mig. Så what to do? Skita i att fotografera plagg från ställen som inte har egna butiker? Ja det kan jag ju göra, men nu är det ju inte för mitt höga nöjes skull, utan för att faktiskt tipsa om kläder som finns upp i storlekarna. Och många av de finns inte i butik.

Hade jag varit liten och nätt i storleken hade det varit otroligt mycket enklare att blogga om mode. Det är bara att gå in i första bästa butik och testa. Nu är det så att de flesta modebutiker inte har kläder i min storlek. Det finns några och jag letar som en galning för att hitta moderiktiga plagg som funkar på en större kropp som min. Oftast finns de på nätet.

Hade jag haft råd (och plats att förvara) hade jag gärna skaffat studiolampa, jättebra spegel med ljus framifrån (för nej jag går inte in i små affärer där ljuset i provhytten ofta är lika dåligt som hemma) så hade det ju varit att föredra. Det vore otroligt mycket enklare för min del.

Att tvinga vänner att fota mig i tid och otid har jag noll lust med. Och jag har ingen pojkvän som ställer upp och gör det heller. Ibland har jag bett mamma, men hon och jag har lite olika syn på fotografering och hur man tar bäst bilder. Ibland blir de bra, ibland inte alls.

Ett långt inlägg, men eftersom det är två som tydligen retar sig, så är det kanske ännu fler som sitter och är arga. Jag får väl helt enkelt sluta visa bilder från företag som inte har egna butiker där jag kan fotografera.

Kolla mer

7 comments

  1. Men herregud, har inte människor något att göra än att kommentera andra? Du gör väl det du har samvete till och om du frågar innan är det väl inga problem? Tar ibland med mig plagg från andra butiker för att testa en topp etc ihop med byxor köpta i annan butik.

  2. Tänk att det alltid ska finnas folk som retar sig på småsaker. Snälla sluta inte visa kläder, vi plus size behöver dina tips.❤

  3. Om du någon gång frågat personal i en butik om det är ok att du fotar andra företags kläder i provrummet och de sagt det är okej, så är det för att de är vanliga anställda tjejer eller killar (ofta med minimilön och på deltid, vilket är vanligast i handeln) som knappast bryr sig. Skulle det däremot komma fram till ägarna eller ledningen att du använder dig av deras lokaler för att göra reklam för konkurrerande företag tror jag inte du skulle få samma svar. Och det ÄR inte dyrt att skaffa en spegel och en enkel lampa/spotlight från IKEA eller nåt. Inte behöver du någon proffsutrustning, det har inte provrummen alla gånger heller. Som företagare har jag svårt att se att det här är okej att man utnyttjar någon annans företags utrymmen (med svindyra hyror) för medhavda varor. Det är synd, för som sagt, bloggen är annars bra.

    1. Karro, du kan endast tala för dig och din affär, om du äger någon. Du representerar INTE alla företagsledare och styrelser i Sverige! Du kan tro hur mycket du vill men du har ingen som helst aning, de som driver företag är i många fall intelligenta människor som tänker ett, eller hundra, steg längre än vad du gör nu.

  4. Håller med Mimmi och Heléne, kör bara!! Jag följer bara din blogg och är väldigt mån om att du fortsätter, för du skriver bra och visar fina kläder för oss som har mera former! Det är så tröttsamt att det alltid finns någon glädjedödare, någon som pk:Är vad det än gäller…suck…och du är ju också- på ditt sätt- egen företagare. Varför inte hjälpa varandra istället?
    Kram på dig!

  5. Louise, jag tycker definitivt att du ska fortsätta med din blogg och visa kläder från både postorder samt klädkedjor på det sätt du själv finner lämpligt. Du behövs! Du inspirerar och vägleder oss som är kurviga. Låt inte någon regelryttare trycka ner dig och bestämma hur du ska lägga upp ditt jobb. Fortsätt och gå din egen väg för det är det som gör att din blogg sticker ut från mängden. More power to you!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.