Flydde till Skåne för att tänka

Hej mina fina. Nu är jag i Osby. Jag åkte igår morse och lyckades då få tag i en biljett för 150 kr. Gött det och det tog bara 20 min mer än snabbtåget. Då är det värt det liksom.

Här nere tänkte jag försöka andas, något som är väldigt svårt just nu för jag söker boende dag och natt. Det är både Stockholm och Malmö som gäller nu. Jag är nog till och med mer pro-Malmö eftersom folk inte tar lika svinmycket i hyra där rent generellt. Så får jag väl flytta tillbaka till Stockholm när jag har råd att köpa eget.

Dock kommer jag att sakna några vänner, som Linda, Zinat, Therese x2 mfl. Men jag kan ju alltid åka upp och hälsa på och det kommer jag göra. Om det nu blir Malmö. Just nu vet jag nada.

Givetvis traskade jag raka vägen ner till sjön. Det var helt underbart väder här i Skåne igår. Idag är det lika grått i Osby som det var i resten av landet igår.
Men det var härligt att hälsas av sol och vacker höst när jag kom fram. Och mamma och pappa såklart, haha.
Mycket tankar och grubbel för denna här just nu.

Ha en fin onsdag alla. Kram!

Kolla mer

16 comments

 1. Helt rätt att åka till dina föräldrar och få lite distans. Du kan ju söka bostad både i Malmö och Stockholm och ta ställning om du får ett napp. Det vore ju skönt för dig med eget oavsett var och båda städerna har ju alla möjligheter till jobb. Själv står vi inför en omorganisation på jobbet så jag blir troligen arbetslös i början av nästa år, tufft i min ålder men jag ska göra min knäledsoperation först och ser fram emot att slippa värken sen får vi se vad som händer på jobbfronten.
  Njut av den vackra naturen och att umgås med dina föräldrar. Kram

 2. Jag känner till en lägenhet i Malmö som hyrs ut i andra hand från 27/12 och två månader framåt. Om du funderar på Malmö skulle det ju kunna vara en idé för att prova på vad du tycker, leta efter något mer permanent och kolla jobbmöjligheter. Mejla mig om du är intresserad.

  1. Hej Marie. Tack för att du tänker på mig. Dock vill jag ha längre boende än två månader. Nu har jag ju bara en och måste flytta igen vilket är superstressigt. Så jag hoppas att nästa flytt ska vara till ett boende på allra minst ett år. Kram

 3. Malmö är mycket lättare än Sthlm. Kontakta Heimstaden, de har mkt lägenheter. Hoppas det blir Malmö, då kanske vi springer på varandra 😉
  Hoppas ”tänket” blir bra i Göinge.

 4. Jag läser din blogg varje dag och ville bara titta in och säga lycka till, du har det verkligen supertufft just nu och jag hoppas att allt snart löser sig till det bästa för dig. Kom ner till Malmö säger jag (f.d. Hästveda-tjej som bott i Malmö sedan 2012 och trivs utmärkt!).

 5. Malmö före stockholm alla dagar i veckan. Känner att Malmö är lite som en stor kram för alla som haft det tufft, inte riktigt passar in i ”mallen” och är i behov av en nystart. Sen att priserna är bättre, avstånden kortare, folket (överlag) trevliga och tempot lite lugnare. +++++

 6. Hmm, jag är ju partiskt då och vill ha kvar dig i närheten… i Malmö pratar de ju så konstigt, vi skulle behöva ses här uppe 😉 😉 Men närå, alla vänner finns kvar även om det är några mil emellan. Landa och känn in var du kan må bäst och skapa en framtid ❤ hoppas hoppas hoppas att du hittar en lösning häruppe så du inte behöver byta stad för att du är tvungen bara, utan för att du i så fall kommit fram att du vill just det ❤

  1. Ja helst vill jag nog vara kvar i Stockholm och ha dig och andra jag älskar nära. Men jag måste ha ett hem och det är ju ett helvete om man inte har mycket pengar. Så jo, jag känner mig nog lite tvingad att välja Malmö. Men det är inte lätt där heller att hitta lägenhet. Att hyra ett rum är inget alternativ, jag är för gammal för det. Men jag kommer ju upp till Stockholm titt som tätt ändå och tänkte låna er soffa då. Ja vi får se. Om tre veckor vet vi för då måste jag ut från nuvarande rummet. Puss <3

 7. Haha, han välkomnar dig å det varmaste att dela sovrum (våningssäng ju) så det hoppas vi. Det var mer för din skull. Men vi kan knöa ihop oss jag och han i stället så får du Livs ❤ blir hur bra som helst

  1. Äsch då, mina fina bio-mys-emojis kunde tydligen inte skickas men vi vill ha dig här i varje fall- och plats finns! ❤❤

   1. Ja vi hinner kanske till och med få mer kvalitetstid när jag flyttar till skåneland för då kommer vi hinna ses längre åt gången liksom <3 Det blir nog bra. Och så måste vi ju ses nu när jag kommer upp igen. Har ju typ tio dagar kvar i Stockholm iaf om inget annat händer (typ att nån skänker mig en lägenhet och välkomnar mig till ett företag med bra lön, haha). Puss <3

 8. Ja, det kan mycket väl stämma med kvalitetstidstänket, så upplever jag det med mamma som jag träffar sällan men intensivt ❤ så himla tråkigt med den 30:e förresten ☹ deppade ihop i går för att det inte ens nu gick att få ihop barnvakt… Men vi kan väl träffas bara du och jag en annan kväll hoppas jag❤ puss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.