Fin klänning för fikadejt

Hej! Igår utlovade jag ju fler provbilder av det jag varit ute och kolla in i butikerna. Bland annat den rutiga klänningen på Lindex. Den är en av de plagg som finns i både små och stora storlekar. Jag vet inte om de kommer att satsa mer på detta och därför lägger ner sina plus-avdelningar en efter en.

Jag har förut provat i både Liljeholmen och på Sergelgatan men där finns numera inte plus. Eller, jag har inte frågat på Sergelgatan men i så fall har de flyttat de kläderna in på barnavdelningen eller nåt för det är enda stället jag inte letat på.

Jag hoppas verkligen att det inte betyder att Lindex kommer att bli som H&M där de mer eller mindre skiter i sina större kunder och hänvisar dem till nätet. Som alltid när jag undrar över något så ser jag till att ta reda på det. Ett mail till Lindex är på g.

Här är den rutiga klänningen. Jag var ju lite rädd att den skulle se ut som en vaxduk på. Rutigt får lätt en tendens till det. På den här bilden testar jag stl 48 (ser skillnad framförallt för att kjolen var otroligt skrynklig på den).
Och här har jag 50. Inte jättestor skillnad. Det är främst över bysten. Så jag tror att jag skulle ta den mindre av de här två eftersom boobsen fick plats i den mindre också.

Med kappan till kände jag mig gå-bort-fin. Typ en vårfika någonstans med en dejt eller en kompis. 399:- kostar den. Länk

Rutorna ser ut så här i närbild.

S0000007348752_F_W40_20150903091431Varför inte sätta ett skärp till? Jag hann inte testa det men tror jag ska göra det för att se om det piffar mer. Det här vinröda vore fint. 149:-

S0000007297318_F_W40_20150420100122Det flätade gick jag och höll i när jag var i första butiken men där såg jag inte klänningarna så det bidde inget. Men jag tror det kan vara snyggt. 129:-

Dags att fixa till mig och ge mig iväg för att fixa ett ärende nu. Kram på er.

Kolla mer

5 comments

 1. Spelar det verkligen jättestor roll att ni som är plussize får beställa från nätet? Det är även någonting vi med små storlekar får göra ganska ofta eftersom populära plagg ofta alltid tar slut i xs och s. Sålänge man vet sin storlek så spelar det väl ingen roll, däremot kanske butiker erbjuda fri frakt och retur till de som är plussize om det inte finns i butikerna?
  För om butikerna inte tjänar på att ha ”större storlekar” (då det är mycket fler ”smala” människor som är i butik och handlar kläder) så kan man ju inte tvinga dem att ha kvar de plaggen?
  Om det är fler smala än större som handlar i affärerna är det väl klart att man använder mer plats i butiken för de smala kläderna. Det handlar ju bara om hur mycket affären tjänar på det eller hur? Jag säger inte att det är rätt men det är så det fungerar. Det som säljer tar man in mer av.

  1. Ja det spelar en väldigt stor roll Sandra. För det handlar inte om att det är slut i butik utan att det inte finns. Du säger att xs och s kan vara slut i butik, men då har de funnits eller hur?. Tror du inte att större tjejer vill kunna gå ut på stan för en shoppingtur? Kunna prova kläderna innan man köper? Spontanshoppa? Slippa fraktavgifter osv? Att gå på butiksevent där man har olika rabatter? Det finns så otroligt många argument att jag blir helt av matt att du inte förstår det.

   Att nu större inte handlar i butik är för att det är ett väldigt litet utbud. Vänd på det. Om du var ute i butik och letade och letade efter din storlek men den inte finns någonstans (utan att den är slut då, utan helt enkelt aldrig funnits) NÅGONSTANS, hade du då fortsatt gå ut och kolla? Många tycker det är helt värdelöst att gå ut och rota igenom butiker som H&M för att se om plagget går upp till xl, när de nästan aldrig gör det. Givetvis tröttnar man då.

   Hade det funnits ett större utbud av snygga kläder i större storlekar hade det sålt mer, det är jag 100% säker på. Men det satsas inte på den kundkretsen. Detta trots att svenskarna blir tjockare och tjockare. Har du själv sett kläderna på plus-avdelningarna? Hade du satt på dig dem om de fanns i din storlek? Jag tror inte det. Och det vill inte många större tjejer heller göra. Som jag skrev så finns det 85 plagg sammanlagt på plus på H&M. 85! Då är det underkläder, toppar, kjolar, klänningar, kavajer, koftor, jeans, byxor osv sammanlagt. Är man däremot storlek small lär det finnas minst 85 olika bara inom toppar.
   Den dagen du som extra small inte hittar kläder i butik någonstans, förutom i ett undanträngt hörn i en butik, ja då kan du argumentera.

  2. Konstigt Sandra för varje gång jag går på reorna så finns det ändlöst med plagg i stl S och XS kvar, men konstigt nog inte en enda i typ XL eller L oftast. Allt det andra du skriver gör mig bara matt, för jag som är 183 lång kan säga att det inte direkt är jätteenkelt att handla på nätet, jag behöver prova aaaallt innan jag köper något att då dels inte kunna köpa något direkt utan vänta upp till 2 veckor o sen gå hem prova o få betala frakt tillbaka känns inte direkt värdigt. Precis som Louise säger vill jag också kunna ta del av kunderbhudande, kundevenemang och spontanshoppa inför en date med min sambo! Varför skulle jag inte kunna göra det?!

 2. Hej. Jag var på Lindex närmast Åhlens city i Stockhoöm i veckan och fick info om att generous kommer utgå men att de ”vanliga” kläderna kommer att gå högre upp, minst till 50. Om de håller detta tycker jag att det är bra eftersom de ”vanliga” kläderna oftast är snyggare plus att man slipper hänvisas till något hörn långt in långt bort i butiken. Men återstå att se om Lindex håller vad de lovar…

  1. Ja man kan hoppas på det. De började med den given för några år sedan då man kunde hitta samma plagg på vanliga dam som på plus. Men det försvann snabbt. Håller de verkligen det är det ju toppen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.