Fest för en älskad hundraåring

Godkväll kära ni. Idag tänkte jag skriva lite om gårdagens kalas. Min älskade mormor fyllde 100 år igår och det firades med fest på Sjöstugan i Älmhult. Vi var väl ca 70 personer som firade mormor med blommor, presenter, sånger, tal och kramar.

Vanan trogen så tog jag en selfie eller två med min mormor.
Här är hon – 100 åringen.
De hade dukat fint. Enkelt med effektivt.
Det var många tal till mormor, men det mest rörande var det som storasyster Inez 102 år höll till lillasyster Svea 100 år. Av 12 syskon är det de två kvar nu.
Barn, barnbarn, barnbarnsbarn och våra respektive sjöng den här sången som moster Heléne skrivit. Eftersom vi inte övat och flera inte sett texten förrän där och då så lät det väl lite sådär, haha.
Efter vår skönsång var det Kikki som tog över med tal och sång. Hon kan ju liksom det där med att sjunga 😀
Amazing Grace är en av mormors favoritlåtar så den sjöng Kikki, eller Ann-Kristin som många i släkten säger, för älskade mormor.
Stället vi var på ligger precis vid Möckeln så utsikten var vacker.
Och här är hon. Jubilaren som hade fått en banderoll med texten ”Birthday Princess”. Den hade dock halkat runt lite här. Men vad gör det? Mormor var så fin ändå. Klänningen var min present.
Största tårtbiten ever, haha. Den åkte såklart med hem i en doggybag så hon kunde få den till kaffet idag.

Det var några av bilderna från igår. Det blev lite filmer och fler bilder såklart, men de är nog av störst intresse för släkt och vänner 🙂 Förutom de av mig och Thomas då kanske, haha. Och som ni kanske ser blev det en svart klänning till slut. Och guldsmycken till.

Tack alla ni som hälsat och grattat mormor via Facebook och Instagram. Mamma har berättat för henne om alla hälsningar <3

Kolla mer

7 comments

  1. Men åh så fint! Och vad det märks hur mycket du tycker om din mormor! ❤️

    Framförallt sista (sjunde) versen i sången diggade jag Helt perfekt liksom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.