Ensam och smått bitter

Lördag, fint väder och vår i luften. Eller försommar ska man väl säga. Hur som helst ska jag ge mig ut på en promenad in till city tror jag. Så småningom har jag tänkt laga cykelskrället som står nere i källaren också så jag kan ta mig runt på cykel istället. En gammal sak jag tog vid höststädningen för några år sedan. Utan växlar. Det blir spännande att se hur den rullar. Gamla cyklar har ju en tendens att rulla bättre än nya. Men det där att inte ha växlar kommer bli tufft i backarna, pust!

När jag kommer hem får jag se vad som händer. Inget mer spännande än att röja klart bland mina garderober och skohyllor. Det är det trista med helger i Stockholm när man är i 40 årsåldern och inflyttad utan barn – dvs att det kan vara jäkligt tråkigt och ensamt emellanåt. Så tankarna på att flytta tillbaks till skåne kommer allt oftare får jag ju erkänna. Där har jag släkt och vänner. I Stockholm är folk väldigt uppbokade. Jag har hört kvinnor sitta på tunnelbanan och prata om att ses typ 2-4 månader framåt. Vart tog spontaniteten vägen? Så fruktansvärt upptagen kan man väl inte vara? Tvättstugan i all ära, men..? Eller så är det bonniga Louise som har svårt att ta till sig det här med att man måste boka in allt. Ju fullare kalender desto mer lyckad är man både socialt och karriärsmässigt. Bitter? Ja faktiskt, jag är det. Jag erkänner.

Jag har till och med gett upp tanken på det här med att dejta. Inte än i alla fall. 14 år som singel och otaliga dejter under den tiden får en att tänka efter. Varför blir det aldrig något? Jag tror att jag är för kräsen helt enkelt. Jag har fortfarande kvar kraven på hur snygg en kille ska vara sedan tiden jag var smalare och kunde ha de kraven(givetvis med en insida som matchar men det säger ju sig självt). För så är det. Rent krasst är det så att man brukar ta någon från sin egen snygghets-skala liksom. Jämnsnygga.

Hur ofta ser man en alldaglig och/eller tjock tjej med en snygg och vältränad kille? Undantag finns alltid men de är som sagt just undantag. Jag är tjockare och äldre, och då är det helt enkelt så att killarna som hörs av också är lite tjockare och(mycket) äldre. Det är bara att tugga i sig . Så antingen sänker jag kraven eller så får jag skärpa till mig och börja träna. Och eftersom jag känner mig själv vet jag att jag inte kommer sänka kraven. Jag vill helt enkelt inte ha en 55 åring med tunt hår, ölkagge och tre barn på deltid.

Jag berättar från min synvinkel och min verklighet, glöm inte det. Andra kanske upplever saker annorlunda men det får stå för dem. I min blogg berättar jag om hur jag ser det.

Kram /Louise

 

Kolla mer

24 comments

 1. Har du spått dig någon gång? Om inte, så har jag tips på en makalöst duktig och seriös kvinna!

  1. Jeanette: nej det har jag inte men jag har funderat på det ibland. Att få höra lite positiva saker om framtiden kanske gör att man förverkligar dem.

 2. Nej varför skall man nöja sig. Är man bara en god människa är man värd det man önskar. Är det en snygging du vill ha är det vad du skall sikta på tycker jag! Lycka till 🙂

  1. Sofia: Tack, ja det ska jag. Ett bra jobb, en snygg kropp och en snygg(i mina ögon) kille, det är vad jag ska satsa på 🙂 Kram

 3. Hej Louise!
  Känner verkligen igen mig i det du skriver och det känns skönt i att det finns fler i samma situation. Nu är jag något yngre än du och uppvuxen i Stockholm men i princip alla mina vänner är gifta och har barn. Dom har försvunnit och det känns lite som man är lämnad kvar ensam. MEN, det finns fler som oss i Stockholm, det gäller bara att hitta dom. Man får skaffa nya vänner helt enkelt. Bra att du tar upp detta! Hang in there!
  Kram Anna

  1. Anna: ja det är ju lite tabu att tycka synd om sig själv och känna sig ensam.Men jag tycker att man FÅR göra det ibland. med betoning på ibland. jag tror att en del par är obekväma med en singeltjej på sina parmiddagar, men det finns även de som tror att man som singel skulle tycka det vore tråkigt. Ja om paren bara pratar om sina barn blir det dötråkigt men som vuxna måste man väl ha andra intressen också och kunna prata om dem? Nu handlar det inte bara om par som är upptagna i min närhet, det är andra också som sällan kan ses och det är lite trist. jag förstår att de har sina liv och accepterar det men ibland blir jag bara jävligt less. Men som flera sagt, man får utöka vänskapskretsen helt enkelt. Inte glömma de gamla men även ha nya som vill träffas och umgås. Kram

 4. Määän du – jag är oftast själv och har trist jag med på helgerna :-(. Just idag skall jag på 35 års kalas och imorgon har vi hårvisning – men annars så. Häng på imorgon om du vill föresten!!! Kram

  1. Tess: det är bara för att du också är inflyttad 😉 Men vi får ta tag i det där och ge oss ut mer i vår/sommar. Kram!

 5. Ordna en bloggläsarträff? man kan ses ute på picknick`? du kommer få massor av nya vänner som inte alltid är upptagna. Jag är definitivt på. Inte singel men vuxna barn och tycker också helgerna kan vara trista.

  1. Helene: ja det är en tanke som funnits där länge. jag ska absolut klura vidare så får vi dra ihop en big-ass bloggträff 🙂 Jag och mina fina läsare, det vore superskoj!

 6. Jag vet vad du menar (åter igen.. känns som jag alltid skriver så)! Är för tillfället arbetssökande och är i ett stort socialt behov just nu av olika anledningar. Men tyvärr så är alla upptagna. Hela tiden! Och att fördriva tiden ensam är så otroligt tråkigt. Men vad ska man göra? Har inte folk tid så har de inte tid. Men jag saknar, som du säger, det där spontana telefonsamtalet; ”Fika på stan om en timma?”.

  1. Maja L: Visst är det så. Nog för att jag kan fördriva tiden, bloggen tar till exempel skitmycket tid, men det är ju den sociala samvaron också man saknar. Att folk inte har tid att komma och hälsa på. Det känns jättetrist. Fika på stan älskar jag men om man är arbetssökande blir det jävligt dyrt att alltid ses på stan, därför är det ju trevligt att kunna vara hemma också där man kan bjuda på kaffe och muffin likväl som på ett fik.

 7. Ja du Lillan, vad ska du där att göra? Sa ju till dig sist du var ”hemma” att du skulle flytta närmare!
  Kunde inte låta bli att börja tänka på Winnerbäcks låt ”I Stockholm”..

  ”Här är alla lika övergivna
  Ensamma, synd om oss
  Här går man inte runt och hälsar på
  man måste ringa först
  man måste boka tid
  man måste skynda sig
  man måste skärpa sig
  man måste komma in
  i Stockholm”

  Man kan känna sig ensam här nere oxå, tro inget annat, men här KAN man spontanbesöka folk närhelst andan faller på!

  På tal om cyklar.. Ska få en kompis mammas gamla ”ballong” cyklel.. Jippie!
  Ska måla om den som en cupkake cykel (då jag inte har råd att köpa originalet)!! Finns inga bättre cyllar!
  Tramp on, liksom! =)

  Du, det här med killar..
  Lovar dig att din prins finns där ute, du har bara inte hittat honom än!
  Är det kanske ”storstans perfektionismen” som gör att du inte finner honom? Där alla i den stora staden ska va slimmade, välartade, välklädda osv..
  Du kanske ska åka utanför tullarna för att hitta honom?!?!
  ”Förvänta dig inget, så blir du ständigt överraskad!”””

  Ska du flytta hem behöver bär/kör hjälp, så hojta till. Är jag bara ledig, hjälper jag dig gärna!

  Kramkalas
  Chrissie

  1. Söta Chrissie: Tack för Winnerbäck. Den låten ska jag ta och leta upp och lyssna på. Så himla sann den är.
   Visst vet jag att man kan känna sig ensam i skåneland också. Det var jag absolut och det var väl en anledning till att jag flyttade. Så det hade kanske inte blivit Osby igen skulle jag tro, snarare malmö. Men vi får se när det blir. Mamma har ingen brådska med att jag ska flytta närmare, hon tycker nog det är bra att jag bor i sthlm så de kan åka och hälsa på. Nu gör de iofs bara det en gång om året så det kan ju nästan kvitta. oh well..vi får se vad livet har att erbjuda framöver.
   Kramar! Lillan

 8. Känner igen fenomenet som inflyttad från Småland. Har iofs sambo (men inga barn och lika gammal som du) men vi känner samma sak och funderar på att flytta tillbaka till Småland igen. Saknar spontaniteten och avskyr inbokningarna som man måste har här. Fattar inte heller att alla är så otroligt upptagna och det jämt! Men, jag undrar samtidigt hur lyckliga dessa upptagna personer är? Ju mer upptagen man är, desto lyckligare är man? Jag vet inte men tror inte det är så alltid. Själv saknar jag mina föräldrar och min släkt och det är en av orsakerna till att jag längtar tillbaka hem igen. Bara det där att kunna dricka kaffe hemma hos dem en helt vanlig tisdagkväll eller att kunna vara med när kusinerna och kusinbarnen fyller år eller tar studenten eller något liknande utan att behöva resa flera timmar för att komma fram. Det längtar jag efter. Sedan är ju Stockholm coolt också och det är det och jobb som häåller oss kvar här ett tag till. Ha det gott och ta hand om dig, det är nog det som är viktigast.

  1. Cecilia: Ja precis så är det ju. Att man vill kunna sticka hem till ngn för en spontanfika en vardagskväll. Eller helg för den delen. Nog för att de har barn i skåne/småland också men jag känner inte att jag stör där om jag brakar in för en kaffe. oftast inte iaf 🙂 Det är inte lika mycket planering osv där nere. Ändå har folk jobb, man, barn och fritidsaktiviteter så jag vet inte egentligen vad det är som måste bokas in här uppe som man inte behöver där nere? Får inte ihop det men det är som sagt kanske bonnen i mig. Visst har jag också kalender och saker bokade i veckorna men det är mest på dagarna, dvs jobbtider. Jag kan också sakna att träffa mormor oftare än jag gör. Hon är ändå 93 år och helt underbar. Jag vill ta tillvara tiden med henne. Men som du säger, stockholm har självklart sin charm också.Jag älskar pulsen i veckorna, närheten att göra saker. Alla fik, titta på människor och deras stilar. så ja jag gillar att bo mitt i smeten också och det är här jobben jag helst vill jobba med finns. Hoppas ni hittar rätt! Kram

 9. Jag håller delvis med dig. Man SKA INTE nöja sig när man faktiskt inte är nöjd, men däremot kan det vara vettigt att sänka ingångskraven för att se vem man träffar då. Det finns människor som är så vackra och härliga på insidan att det, när man väl lär känna dem, överglänser utsidan. Med hästlängder. Jag tycker att det är sorgligt hur fokuserade vi är på yta när det i det långa loppet inte spelar någon som helst roll.
  Ville bara säga det. Lycka till med letandet! Kram

  1. Mari: ja absolut är det så att insidan är den som räknas mest. Men man måste ju attraheras av utsidan också. Jag känner att jag måste det i alla fall. Sedan betyder det inte att en man behöver se ut som en modell för att jag ska bli intresserad. Inte alls. jag har träffat killar som inte alls varit min typ men jag stänger inga dörrar. Men något som attraherar måste jag hitta.
   Kram

 10. Hallådär tjejer
  Nu tar vi en träff tycker jag. Jag vill också lära känna fler, som inflyttad Norska känner jag igen detta inlägg.
  Louise, kan du inte föreslå mötesplats och tid för oss som är ”daglediga”
  Kram Kicki

  1. Kicki: absolut, det tycker jag vi ska ta och köra på! Ska fundera och återkommer med förslag på dag och tid och sådär. kram!

 11. Även snyggingarna har en tendens att bli tunnhåriga och få ölmage… Jag tror att det handlar mer om att acceptera att åldern ger en rätt att inte bry sig om ett helt ”perfekt” yttre för att duga. För det är väl inte yta du söker?
  Kram, zhine

  1. zhine: Nej självklart söker jag inte en perfekt yta. Jag vill ha en man jag finner attraktiv och givetvis med en fin insida. Det ena behöver ju inte utesluta det andra. Det är inte alla alldagliga som är trevliga och inte alla snygga som är otrevliga men många verkar tycka så för den vanliga frågan är ju ”vill du ha en smart och rolig men ful kille eller en snygg tråkig och trög?”. Varför skulle jag vilja ha ngn av dem? Jag vill attraheras sen om det är snyggt i andras ögon skiter jag i. Att han är trevlig är liksom givet. Kram L

 12. Klart att du inte ska nöja dig med sämre! Jag är också singel runt 40 och trivs jäkligt bra med det, har verkligen ingen brådska, jag är hellre själv i så fall! Låter riktigt kul med bloggläsarträff, jag hänger på om jag bara är ledig!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.