Det mysiga och jobbiga med att sova tillsammans


Att sova med någon man tycker om. Visst är det underbart? I alla fall till en början. Ni vet när man ligger på hans (är hetero så jag skriver ”han”) axel, småpratar lite, drar in hans doft i näsan och bara myser. Men sen kommer det – sovandet. Då blir det jobbigt. För jag snarkar som ett mindre sågverk. Jag tycker det är så jäkla pinsamt att känna mig som värsta gubben för det känns då inte det minsta kvinnligt att snarka så man blir puffad på för att sluta. Jag blir generad även om jag ju inte kan hjälpa det.

Så min lösning brukar vara att försöka hålla mig vaken, med resultat att jag blir svintrött dagen efter. Eller leta upp närmsta soffa där jag kan snarka loss. Men det är ju föga romantiskt. Fast vad gör man?

Sedan har det ju inte alltid bara varit jag som snarkat och det suger verkligen att lyssna på någon som låter som en motorsåg hela natten.

Jag köpte något slags snarkspray på apoteket. En grej med långt munstyckte man ska spreja i halsen. Som fluffig, ganska äcklig tandkräm i form av skum. Och så ska man svälja det. Så gräsligt. Hade det hjälpt kan man ju stå ut, men icke. Hur gör andra egentligen? Ligger man där och lider? Jag vill inte vara en snarkgubbe som väcker mig själv 😛

Att dela rum/hytt eller så med tjejkompis på resa är också något jag drar mig för.
Hilfe?
Puss på er

Så här ser det för det mesta ut när man googlar snarkning. En man som snarkar. Bah, kvinnor är lika goda kålsupare när det kommer till nattligt oväsen.

ps. Nu fattar jag varför ingen kommenterat här..jag skrev inlägget igår (söndag) men det låg bara som utkast. Duuhh. Nytt försök nu.

Kolla mer

8 comments

 1. Min kompis provade några snarkplåster på Apoteket som hon upplevde hjälpte, så länge de satt precis som de skulle. Inte jättesexigt att sova med det, men om det fungerar så hahaha!

 2. Ja inte kul sånt där, det blir pinsamt även om man tyvärr inte kan rå för det. Har du en ny dejt eller är det samma? (Han du städade bort med tandborsten)

 3. Hej hej från en som aaaaaalltid läser bloggen men som är fruktansvärt dålig på att kommentera.
  Här hemma är det också den kvinnliga sidan av sängen som drar timmerstockar. Sambon är en sån som man funderar på om han fortfarande lever när han sover. Tyst som en mus .
  Själv har jag testat ALLT.
  Det finns bettskena som skjuter fram underkäken vilket gör det svårare att snarka. Bra för mig som iaf behöver skena pga tandagnissel. Dock så är det inte så jävla sexigt.
  Sen finns det snarkremsor. Det är en liten remsa som man ”trycker upp” bak i gomen och som liksom smälter där. Tror att det är typ samma effekt som alla sprayer. Och sen så finns det näsplåster och vidgare. Vidgaren sätter man in i näsborrarna för att hjälpa till med luftflödet. Ungefär lika sexigt som bettskena . Plåstrena har samma effekt fast man då sätter fast den ovanpå näsan, typ precis ovanför näsvingarna.

  Mitt tips är att kombinera. Testa typ näs(snark)plåster och snarkremsor tillsammans. Sök på Snark på Apotea eller dylikt så kommer det upp. Snarkskenorna är dock väldigt dyra där tycker jag så om du vill testa nåt sånt så googla runt lite på nätet så hittar du billigare på andra ställen.

 4. Man far val ta det med lite humor och typ aga ”Sorry, jag brukar dromma att jag ar en motorcykel sa gott som varje natt sa jag kopte ett par oronproppar till dig ifall du inte diggar hojar”

 5. Ja här är en kvinnlig snarkare till, men har nu vart gift så många år så jag bryr mig inte längre. Förstår vad du menar, kan själv känna att det kan va lite jobbigt ibland när man delar hotell rom med vänner osv. För några år sedan sov dotterns pojkvän över hos oss och på morgonen så ger han mig ett snark plåster sådär lite i förbifarten….. o sa testa dom är bra. Nämen tack sa jag va snällt av dig….. Haha det va pinsamt.

 6. Rekommenderar snarkmask. Mitt ex skaffade en sån efter vi blivit tillsammans pga mycket och högt snark och sömnapné. Han var rädd att han skulle se så ful ut men jag meddelade att så länge jag får sova är jag nöjd 🙂 Och det funkar riktigt bra! Han har en variant som bara täcker näsan och inte över munnen.

 7. Rekommenderar en Sleeptight. Har en god vän som använt den i några år. Både frun och hans själv är jätte nöjda, då hon känner sig utvilad när hon kommer till jobbet och han kan känna tillfredsställelsen av att kunna sova bredvid sin fru.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.