Det här köpte jag i Ullared

Gokväll raringar. Nu är vi hemma med halmen igen. Eller kassarna från Gekås snarare. Vi var i Ullared i cirka två och en halv timme. Inklusive fika. Det kändes lite kort för det finns ju så otroligt mycket att titta på. Flera av avdelningarna hann jag inte med överhuvudtaget. Leksaker, barnkläder, lampor, hemtextil, teknik och media hann jag inte med. Jag tog mig en snabb glutt på livsmedel och hystade ner lite godis (aja baja) i vagnen. Hem och inredningsprylarna rusade jag också förbi men högg mig en mugg i alla fall.

Skönhet, hygien och kläder var där jag gick mest men ändå missade jag ju mycket. Det får bli ett nytt besök snart igen känner jag. Helst då med mer pengar på fickan så jag kan köpa det jag vill ha. Nu lade jag tillbaks en del saker som jag kan ångra i efterhand. Som bh’n på bilden nedan, speciellt som min favoritbh gick sönder nu ikväll. Jag tyckte det var något som nöp mig under bröstet och när jag kände efter hade bygeln knäckts. Bara att kasta. Så nu retar jag ju mig ännu mer.

Här kommer lite av dagen och fynden i bilder (och text).

kryssetSom ni vet gillar jag att lösa Melodikrysset när jag är hos mamma och pappa. Idag satt vi i bilen när det började och jag hade glömt kryss och det gick inte att skriva in på mobilen. What to do? Jo då ritar man upp ett eget kryss med hjälp av nätversionen. Krokigt och dant (satt som sagt i bilen) men det gick och vi löste det. Där försvann en timmes åktid i ett nafs 🙂

vagnarDags att ta en kundvagn. Helsike vad stora de är. Det är lite som att manövrera ett skepp.

fikaFika gjorde vi i billighetshörnet då vi hade missuppfattat varann om vad röda fiket var. Men det gick bra det också. En renklämma och en kopp kaffe sen var det tillbaks till shoppingen.

koftaJag provade en kofta. Surprise surprise 😉 Men nä, jag tog inte den trots bra pris (129:-) och att den är fin. Men jag tyckte att den var för tjock.

bhJag blev glatt överraskad när jag såg att de hade bh’ar även i lite större storlekar. Hade jag haft mer tid hade jag botaniserat längre här. Men den här provade jag. Satt bra men eftersom jag tänkte köpa lite annat så fick jag lägga undan den här. Det är den jag ångrar nu när favoriten pajat. Kostar 99:-

baddsetBäddseten såg jag mest bara på håll men då jag föredrar ganska stilrena mönster i sängen så gillade jag det här vita med vävda ränder. Fick dock hålla mig borta från det också. Får bli nästa gång.

lakanmonsterMönstret på närmare håll.

muggarHus och hem svischade jag som sagt mest förbi men de här muggarna hann jag kolla in. De ”vanliga” muggarna kostat 10:- och den med insvängd fot kostar 17:- . Jag köpte en av dem…

kassenDet jag köpte fick i stort sett plats i en påse. Bara en kartong med present till en kompis hamnade utanför.

kaffekopparEn present till.

chokladkartongOch ja, jag köpte choklad trots att jag inte borde. Fördelen med en sådan här kartong är att man (jag i alla fall) inte moffar i mig så mycket utan tar bara ett par bitar till skillnad från en vanlig Marabou chokladkaka. 19 kronor är ju inte mycket att tveka om heller.

trivialpursuitDet här var det första jag såg när jag kom in i varuhuset. Äntligen har jag köpt ett Trivial Pursuit. Jag var ju inte överhuvudtaget inne bland leksakerna så att det här bara stod innanför entrén var nog ett tecken. 179:- kostar det i Ullared. BR-leksaker tar 499:-.

svartLite svarta trista saker bara. Bastrosor, ett par hålla in (tror de kostar 40 kronor) och fem par sockar.

temuggDen här sortens mugg valde jag.

sminkSkönhetsavdelningen fick sig två besök då jag letade efter nagellack till en kompis men de hade inte det märket idag. Jag kollade även efter ett China Glaze lack till mig men det var ganska utplockat bland färgerna och de som fanns lockade inte mig. Men jag hittade ju en del annat som ni ser. Aussie schampoo och balsam kostar 29kr/st. En ansiktsmask kostar 8 kronor. Kanske 8.90:- (har inte kvittot framför mig).  Jag vet inte om Garniers bb eye-roller är bra men jag ska testa. Den ska alltså appliceras under ögonen för att ta bort spår av trötthet och mörka ringar. Kostar 79:- på Gekås.

mascaraGlömde att ta med mascaran på förra bilden men det köpte jag också en. False lash effect 24 från Max Factor kostar 79:- (Tror den är cirka en hundralapp dyrare på till exempel Kicks).

skepparkavajOch så till sist köpte jag den här skepparkavaj/kappan i ull. Den är liiite tajt över röva men jag ska ner så den sitter nog bra om en 5 kilo. Man ser det inte så bra här men den har en stor stickad krage man kan ta av sedan framåt våren. Kappan är inte tjock men det är ju å andra sidan inte kallt nu heller. Och sedan funkar den till våren också. Finns i svart och marinblått och kostar 299:-. Jag valde blå för att det är den klassiska färgen, plus att jag redan har svarta kappor. Finns från typ stl 36 (kanske 34..kollar inte så noga på de små storlekarna) upp till storlek 50.

Det var allt från min Ullaredstripp. Jag vill som sagt gärna dit snart igen och då ha mer av både tid och pengar för det finns verkligen mycket att fynda där. Klädutbudet var väl lite sådär just idag. Jag hade eventuellt tänkt mig en onepiece att skrota runt i hemma på kvällarna men de hade bara grå, svart eller en med fult mönster. Ingen som lockade mig. Då beställer jag hellre från Ellos eller nåt. Nu är det ju dessutom lite av en mellanperiod när det kommer till mode. Hösten och vintern börjar snart kännas lite gammalt och det är för tidigt för vår på länge än. Jag kan dock tänka mig att stickat får en revival så fort det knäpper till och blir kallt igen.

Angående Gekås avdelning för större storlekar så ska de ha en eloge för att de försöker. Sedan tycker jag väl mest att det var tantkläder där så jag scannade av ganska snabbt och stod inte och klämde och kände på plus-kläderna.

Allt som allt hade vi en trevlig dag och jag är nöjd med mina inköp 🙂

Puss och kram på er.

Kolla mer

14 comments

 1. Snygg skepparkavaj! Jag har inte varit där sedan jag var 13 och det känns som om det förändras liiiiiiite sedan dess

 2. Har precis provat jeans och bh, perfekta. Vi är också helnöjda med dagen. Frida blev glad för sin peak performance parkas. Kram och tack för trevligt sällskap, det gör vi om och dubblar tiden!!

 3. Åh vilken snygg skepparkavaj! Vill också ha! Kan antagligen inte leva utan 🙁
  Kan du tipsa hur jag ska bära mig åt utan vägarna förbi Ullared? Please.

  1. Är glad att jag slog till för jag hade nog inte heller kunnat leva utan 😉 Du får väl helt enkelt haffa någon vän som ska dit och be hen köpa en till dig. Jag funderar själv på att sätta upp en liten hilfe-lapp på facebook angående bh’n…

 4. Garnier roller concealer är en av de bästa jag någonsin använt, tyvärr så reagerade jag på en ingrediens så jag fick sluta använda den.

  Skepparkavajen är grymt snygg!!!
  Jag vill också åka till ullared och fynda…

  Btw gillar din blogg väldigt mycket och är inne minst en gång om dagen. Skulle sakna dig om du slutade blogga

  1. Då hoppas jag att den är bra på mig också och att jag inte reagerar negativt på den.

   Jag kommer fortsätta blogga så får jag göra en utvärdering om ett tag. Att blogga är lite av en livsstil så jag skulle nog sakna det (och er framförallt) jag också.
   Kram L

 5. Hej!
  Skepparkavajen var ett fynd! Snygg! Hur lång körtid hade ni till Ullared?
  Jag hoppas verkligen du fortsätter blogga!
  Ha ett fortsatt bra 2014

  1. Hejsan. Ja jag är glad att tog den annars hade jag nog ångrat mig. Snygg och bra pris. Jag tror det tog lite mer än en och en halv timme dit.
   Ha ett bra 2014 du också 🙂

 6. Skepparkavajen var ju jättefin! Tycker inte den ser för trång ut. Men fanns den inte i en storlek större i så fall?
  Att köpa kläder som är för små för att man ska gå ner i vikt är oftast inte så lyckat enligt min erfarenhet, men kanske funkar för dig. Själv har jag såååå svårt att gå ner domma där kilona

  1. Ja jag tycker också att den är jättefin. Nej den fanns inte i större annars hade jag provat den också. Jag är helt enig med dig om att man inte ska köpa för små kläder för att ha när man väl gått ner i vikt. Bättre att köpa nytt då när man väl gjort det.

   Men eftersom jackan faktiskt funkar ändå, än om att den skulle sitta finare med ett par kilo mindre så tog jag den ändå. Jag tror dessutom att när jag väl kommer igång igen med min vardags så kommer jag att gå ner några överflödskilon jag samlat på mig när jag varit sjuk hela hösten och inte orkat röra så mycket på mig. Sedan vill jag ju ner ännu mer också men det blir nästa mål. Först ner till vad jag brukar väga ungefär och sedan ta tag i resten.

   1. Tycker inte alls det syns att du skulle gått upp i vikt.
    Ibland blir det så bara. Har själv haft mycket med barn och sjuka föräldrar i höst och då smyger sig kilona på.
    Klämt mig i alldeles för små kläder för länge så köpte lite större nu på rean. Får ha dom till jag gått ner igen

 7. Var inte ledsen för BHn Louise, köpte en sån häromsistens och den gick sönder i första tvätten (trots fintvätt och tvättpåse)…. Tycker kavajen ser ut att sitta fint!

 8. Vad kostar de stora kassarna med dragkedja? Kan man lägga i sina varor i kassen innan man har betalar för att det ska vara enklare tänkte jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.