Det här är modernt våren 2016

Det som är skönt med mode är att det numera finns många olika stilar som är rätt. Det är inte lika enkelriktat som förr då det var en sak som gällde annars var man helt ute. Men visst finns det trender som är starkare än andra så jag har plockat ihop en liten lista till er.

• Vi ser jättemycket denim nu. Det ska vara jeansjackor, klänningar, blusar, kjolar och så klart byxor. Gärna med 70-tals stuk.

• 70 tal med hög midja och utsvängda byxor såg vi redan förra våren.

• Ryggsäck. Ett skönt mode som jag villigt hoppat på. Jag älskar att ha händerna fria och vill antingen ha crossbodyväskor eller ryggsäck då

• Den romantiska bohem-looken fortsätter även denna vår och sommar. En lång klänning med svepande tyg och kanske en slokhatt till.

• Spets är hett. Det är spetsklänningar, toppar och kjolar överallt, från budgetkedjorna till high end märkena. För den som passar i det är nudefärgad spets riktigt snyggt. Dock är det ganska svårburet för många.

• Snörning. Stort på 70-talet och sedan kom det igen på 90-talet. Nu är det dags igen. Överlag sneglar modet gärna tillbaks till 90-talet just nu.

• Sneakers är jättestort. Och som vanligt gärna vita när det är vår. Lyssnar man på auktoriteterna inom sneakersmodet, så är det också helt rätt med löparinspirerade dojor. Helt fel däremot är gympaskor med klack a la wedges, då är man hopplöst omodern.
• Randigt. Har du ränder är du rätt i vår.


• Det sägs att cowboyboots är hett. Jag vet dock inte riktigt om jag är redo för det igen. De ska dessutom helst vara vita om man vill vara helt rätt. Kanske dags att rota fram de där pjucksen man har liggande i en påse i källaren?

• Bara axlar. De ska synas antingen via utskurna detaljer eller off-shoulder toppar och klänningar.

• Runda solglasögon. Ett snabbt sätt att haka på boho-trenden.

• Silverfärgade skor. Jag tror för min del att guld funkar precis lika bra.

Själv lär jag satsa på sneakers, runda solglasögon, bara axlar, klänningar a la boho och ryggsäck. Det utsvängda hoppar jag gärna och toppar med snörning hade jag så mycket på 90-talet att jag inte vet om jag är sugen på det nu. Been there, done that. Lite så 🙂 Men man ska aldrig säga aldrig när det kommer till mode.

Kolla mer

3 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.