Därför har jag prioriterat annat än bloggen

Godkväll på er raringar. Jag hoppas att ni haft en fin söndag. Eller mors dag om man så vill. Jag har själv haft en jättebra dag med middag hos mormor där hennes barn (alltså mamma, morbror och moster) med respektive, minus en. Och så jag då.

Jag lade upp en bild(se längre ner) ikväll på instagram där jag dricker rosé och väntar på grillat. Jag fick en kommentar där från en som saknar blogginlägg. Och ni är kanske fler som undrat över kass uppdatering. Men det är helt enkelt så att jag prioriterat annat. Jag har ju som ni vet varit hus- och kattvakt när mina föräldrar varit i Spanien. Tyvärr så har min lilla bebis Maja varit sjuk hela veckan. Hon har inte ätit, blod i urinen, läcker kiss som luktar jätteilla och allmänt inte sig själv. Så jag har trugat mat, torkat kiss, bytt sängkläder och egna kläder för jag har ju velat vara henne nära trots att det blir läckage och allmänt oroat mig.

img_5104-1.jpg
Trots handdukar och så läcker den stackaren hela tiden igenom allt. Jobbigt för henne och lite besvärligt för oss då det luktar riktigt äckligt.

Så igår tog jag henne till veterinären som sövde henne, klämde fram urin och analyserade det. Hon har en kraftig infektion och kristaller och elände i urinen. Så gårdagen gick åt till att titta till henne när hon vaknade, se till att hon har det bra.

img_5098.jpg
Jag skulle försöka fånga upp kattens kiss med den här. Enkelt enligt veterinären. Ja eller hur! Hon tittade på mig som om jag vore dum i huvudet och gick ur lådan. Typ, tror du att jag tänker pinka i den där så tror du jävligt fel.

Och så kom min vän Jessica en sväng på kvällen. Vi beställde pizza, pratade om högt och lågt, stort och smått och hade det sådär otvunget bra. Att bara vara liksom. Sedan körde jag och hämtade mina föräldrar. Så ni kanske kan förstå att jag inte prioriterat bloggande och klädtips de senaste dagarna helt enkelt. Jag har istället försökt hjälpa katten, samt umgås med släkt och vänner. Det har känts bra. Inte med Maja då, men att träffa nära och kära.

img_5137.jpg
Nu har hon fått mediciner men alla med katt vet ju hur skitsvårt det är att försöka tvinga i en katt tabletter. Hon är så arg på mig. Men hon har iaf ätit några räkor nu.

Jag tog ju några bilder hos mormor men mina släktingar är inte så pigga på att vara med i le blog så därför blir det mest ego-bilder. Om någon skulle undra…

img_5158.jpg
Rosé, grill, fint väder och jag i gröngräset medan maten blev klar. Så jäkla gött.
img_5157.jpg
Tadaa, matchy match med nagellack och fågelbad såg jag här 😛

I veckan som kommer blir det mer klädtips och provningar för den som saknat det.
Nu ska jag strax sova. Stor kram på er alla <3

Kolla mer

11 comments

 1. Klart du ska ha ledigt också! Stackars lilla Maja, hoppas hon blir bättre snabbt. Det är attans att de ska vara så svårlurade och misstänksamma, när en ska ge medicin önskar en att en hade en matglad labrador man kan lura medelst leverpastej istället.

  1. Ja tänk vad enkelt det vore då. Jag har försökt att gömma i en räka men hon är inte så lättlurad den där. En halv har jag lyckats med två gånger i en räka. Får se hur det går imorgon.

 2. Hej! Tack för inlägg! Hoppas du inte kände dig stressad- jag brukar sällan kommentera men jag gillar verkligen din blogg! Så mysigt att börja dagen med att se vad du skrivit!

  Unnar dig all ledighet du kan få! Nu lät det inte som att du haft så kul. Jag hoppas din katt kryar på sig! Stor kram

  1. Hej Vanessa! Nejdå, jag blev inte stressad men kände att jag ville förklara bara. Brukar ju annars försöka uppdatera iaf minst en gång per dag. Hoppas också Maja piggar på sig, så synd om den lilla kraken. Ha en skön måndag och stor kram

 3. Inte roligt när djuren är sjuka hoppas hon piggnar till.
  Själv såg du ut att ha det gött med sol, trevligt sällskap, mat och vin. Kan man annat än älska den här årstiden

 4. Stackars kisen! Såg att det finns en ”pillergivare” på apoteket, men undrar verkligen hur den fungerar, för med det krig vi brukar ha skulle jag aldrig våga sätta in den i munnen och skjuta in ett piller! Om du får dela/krossa tabletter har det funkat för oss att baka in dem i mjuka godissticks som kan tryckas ihop runt tablettbitarna.
  Kram

 5. Stackars Maja o stackars dig, inte kul när pälsklingarna är sjuka. Urinproblem riskerar ju tyvärr att bli allvarliga så det vill till att vara på sin vakt. Min veterinär hade en special”sand” sk pärlgrus för min katt att kissa i som man sedan kan ta provet ur, hade ju varit enkelt om inte mitt hjärta varit så sjukt misstänksam o ändå vägrade
  Pillergivaren fr Apoteket är bra, man får in tabletterna långt o underlättar att de tvingas svälja, för vilken katt gör det frivilligt??? Utom Metacam droppar då som min kattkille älskar.
  Ta hand om dig o hoppas du njutit av tiden på landet ändå, en paus i vardagen är ju aldrig fel. Tack för en härlig blogg kram Anna

 6. Håller med om att du ska oxå kunna ha lite ledigt mellan varven, speciellt när du har haft det lite jobbigt på sistone som du berättat om.
  Och sjuka djur tar mycket tid och energi från en när man värnar om dem. Hoppas hon snart mår bättre igen ❤️
  Kram från Cissi & mopsen

 7. Den där blusen/klänningen man anar på bilden där du dricker rosé, var är den köpt? Älskar färgerna och mönstret!

  1. Det är en favoritklänning från Indiska. Dock flera år gammal så den finns inte kvar. Har hoppats på en likadan modell i annat mönster men inte kommit tyvärr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.