Brödansvarig

Midsommar imorgon alltså. Jag ska fira i stan med några vänner. Sillunch på Stufehof, sen blir det förhoppningsvis fint väder så vi kan sitta i Humlegården och äta jordgubbar och dricka champagne. Sen ska vi hem till Matthias och Fredrik för grillning framåt kvällen. Och då mina vänner är jag ansvarig för brödet! Brödansvarig för 8 personer. Genast börjar tankarna om hembakt bröd ta form. Nu har jag aldrig bakat i min gasugn så jag vet inte hur det blir. Ska jag ge mig på detta äventyr eller ska jag bara gå iväg och köpa mig bröd? Kan man köpa imorgon? Vad gillar de för bröd? Frågorna är många.

OM jag nu skulle ge mig på att baka, har ni några tips på passande midsommarbröd? Sånt som funkar till grillat. Jag blev lite nervös nu. Brödansvarig är tungt. Speciellt som jag inte vet vilka hälften av oss kommer att vara. Jag tror det blir bregott med havssalt till i alla fall. Kärna smöret blir lite överkurs, det tar jag nästa år.

Puss

Kolla mer

15 comments

 1. Gud vilka mysiga planer :-). Bregott med havssalt är givet. Nog måste det finnas något fint bageri som har öppet imorgon. Gå och köp något härligt bröd så slipper du slava i köket och kan lägga krutet på att piffa dig själv istället :-))). KRAM och Glad Midsommar

  1. Therese: ja jag tror det blir en grejt midsommar. Folket jag ska hänga med är så jäkla roliga och goa och det är ju liksom det viktigaste. Brödet får någon annan baka så köper jag det 😀 Ha en fin midsommar babe. Kram!

 2. Beware of gasugnen! Livsfarlig att baka i. Jag hade en själv, och lyckades alltid bränna underdelen på allt. Men ibland går det, det är lite av ett lotteri, som du säkert vet. Samtidigt är det ju så jädra gott med hembakt bröd… Men jag håller med föregående talare, piffa på dig själv och köp med lite ciabatta, det passar perfa till grillat. Ha en mysigt midsommar! Kram, Emeli

  1. Emeli: Tell me about it! Jag var livrädd för hela spisen de första månaderna och åt bara mikromat innan jag vågade mig på den där sketans gasen. Kommer inte ge mig på det projektet nu utan köper mig ett gott bröd istället. Ha en toppenmidsommar du med. Kram!

 3. Finns ju massa goda surdegslimpor (grova, ljusa, med/utan massa jox) nuförtiden, så kööööp vetja!
  Vill du piffa till…gör eget vitlökssmör och ta med,
  poppis och gotttt! 🙂

  Låt smöret bli rumsvarmt och blanda sedan i de smaker du vill ha. Lägg i plastfolie eller smörpapper och forma till en rulle. Förvara i kylen.

  Trevlig midsommar!
  Kram!

  1. Jessica: Jo jag kommer köpa, orkar inte göra mig till och baka. hehe. Speciellt inte när jag inte vet hur ugnen tar. Gasugn är en konstig uppfinning. Ha en fin midsommar du också. Kram!

 4. Baka en Foccacia i långpannan. Googla på recept. Enkelt, gott, går hem hos både stora och små. Glad midsommar!
  /Maria

 5. Om jag vore du skulle jag köpa bröd på Gateau (finns bla i Gallerian). Min polare har försökt baka i gasugn och det har väl slutat..sådär… pirogerna blev dessutom ganska bleka.

  1. Camilla: ja jag kommer inte orka experimentera med ugnen så jag ger mig ut imorgon förmiddag och haffar ett bröd någonstans 🙂

 6. Köp brödet och gör eget smör. Hemgjort smör slår hembakat smör med hästlängder! 🙂 Tar ca 15-20 min + lite avrinningstid. (eftersom att det kommer att ätas upp direkt -tro mig, och inte ska lagras är det inte så noga med tvättningen av smöret. Det kommer inte hinna härskna.) Busenkelt att göra! Dela upp smöret å smaksätt lite olika varianter. Havssalt med citronsmak är min favorit. Det blir ungefär 1/3 smör av grädden, så gör gärna på 1 liter. När smöret är nygjort är det himmelskt gott. Underbart gott! När det kylts är det fortfarande fantastiskt gott, men innan kylningen är det oslagbart! 🙂 Jäkligt bra träning åxå om du använder elvisp utan hållare. 🙂

 7. Köp brödet och gör eget smör. Hemgjort smör slår hembakat BRÖD med hästlängder! 🙂 Tar ca 15-20 min + lite avrinningstid. (eftersom att det kommer att ätas upp direkt -tro mig, och inte ska lagras är det inte så noga med tvättningen av smöret. Det kommer inte hinna härskna.) Busenkelt att göra! Dela upp smöret å smaksätt lite olika varianter. Havssalt med citronsmak är min favorit. Det blir ungefär 1/3 smör av grädden, så gör gärna på 1 liter. När smöret är nygjort är det himmelskt gott. Underbart gott! När det kylts är det fortfarande fantastiskt gott, men innan kylningen är det oslagbart! 🙂 Jäkligt bra träning åxå om du använder elvisp utan hållare. 🙂

  1. Anna; det låter ljuvligt men jag har inte hunnit. Köpte mig en bytta bregott havssalt och hoppas det blir bra ändå 🙂 Får testa ditt tips en annan dag när jag har mer tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.