Blommig figurnära sommarblåsa

Hej på er fina läsare. Jag hoppas ni har en fin dag. Mitt eget mående är..tja..det kan vi ta en annan gång. Men nu är det helg och de flesta är lediga (vet att inte alla är det, har själv jobbat inom både butik och vård till exempel). Det ska tydligen bli varmare. Det soliga kanske inte kommer förrän måndag eller vad de sa, vet att det ska vara fint på tisdag i alla fall. Då ska jag sola och bada tänker jag för då är jag nere i Osby. Jepp, igen. Jag ska vara kattvakt en vecka när mamma och pappa är iväg. Så jag kan passa på att njuta av trädgård när det är soligt. Så härligt.

Men helgen ska väl bli hyfsad också som sagt. Och då är ju klänning kul. En lång som fladdrar kring benen är ju oftast svalare än en tajt topp och shorts. Så jag tänkte att jag tipsar om en jag visat på Instagram också. Eftersom det rasslade till en del med antal följare där så tänkte jag att jag ger lite mer mode där. Och allt annat jag bara känner för. Lite som här, det är ju främst mode och även skönhet, men även annat.

Jag har även tänkt göra några filmsnuttar att lägga på Youtube, kanske Instagram och här. Tanken var att göra en snutt igår men mitt mående är som sagt inte på topp. En film där tårarna rinner titt som tätt är ju inte det roligaste att kolla på.

Men en klänning här som sagt. Från Gina Tricot.

Klänningen heter Ylva och kostar 299:- Länk. Jag har storlek xl på mig så den är hellång utan att jag trampar på den.

Den är i trikå och har smock i midjan så den är alltså stretchig. Gissa om jag vill ha den själv? Jepp, det vill jag men det går icke.

74717390301_m Det här är säkert något de flesta är medvetna om, men jag tar upp det igen ändå. För som ni ser sitter den helt olika på mig och modellen. Fladdrig på henne. Inte fladdrig på mig. Vi ser olika ut, inget konstigt med det.

Men det jag tänker på är längden. Hon är 177cm och bär storlek small. Alltså är den inte hellång på henne. Jag själv är en dm kortare och bär en större storlek som då är längre (1-2 cm per storlek brukar det vara)på mig. Kan vara bra att tänka på. Är det korta klänningar brukar jag ha ungefär som riktmärke att jag inte vill ha kortare än 90 cm (jag tror de brukar skriva längden på medium-storleken). Helst 95 cm så känner jag inte att det blir för kort. Längden på långa klänningar har jag inte samma koll på. Ett litet riktmärke som kanske kan vara någon till hjälp.

Nu ska jag dricka kaffe, sminka mig lite och försöka gaska upp mig. Jag tror jag ska gå bort till secondhandbutiken Uppåt väggarna här vid Mariatorget. Har skrivit om dem förut. Kanske blir ett nytt inlägg.

♥♥ Puss och kram på er ♥♥

Kolla mer

29 comments

 1. Second hand, kan du tipsa om vad man kan leta efter där? Jag har ärligt talat aldrig varit en. Mer än skänkt mina gamla kläder vart annat åt till röda korset.

 2. Jag hade aldrig lockats att köpa denna klänningen om det inte var för hur du bar upp den! Tyckte inte den var snygg i fladdrig modell…
  Du bar upp den fantastiskt fint! Och det där med att stormönstrat gör att man ser större ut visar detta ett stort MOTexempelpå, för du fick en fantastisk fin form i denna! Hade jag haft råd hade jag köpt den åt dig!!
  Kram från Cissi & Mopsen

 3. Trevlig helg! Det låter härligt att åka ner till Osby och njuta av att kunna vara i trädgård och gosa med katt. Kram Helena

 4. Som alla andra redan sagt, klänningen var mkt finare på dej än på modellen. Verkligen superfin. Kör en bloggis och köp den.
  Vad det gäller ditt mående så finns jag om du vill skriva av dej. Och imorgon är en annan dag. Kram

 5. Hej Louise! Alltså jag blev helt kär när jag fick se dig i klänningen! (misstolka inte)Jag menar så fin klänning och så fint den sitter på dig:)
  Jag gick direkt in och besällde en sån till mig. Hoppas den sitter lika snyggt på mig; )!!
  Kramar från Marita

 6. Tack tack tack! Du är helt jäkla grym! Som någon skrev, jag hade inte ens tittat åt den klänningen, som så många andra plagg. Och du visar hur snygga de kan vara på någon som inte har en kropp som en pinne.
  Har sträck läst din blogg nu, okej kom bara till nyår.. Men ändå, tack för all inspiration, jag ska verkligen försöka se på det med öppna ögonnäste gång jag ska iväg och shoppa. Istället för att avfärda alla plagg redan på galgen.

  Tack för lördagspeppen!

 7. Får man fråga vad du använder för underkläder under tunnare tighta triåklänningar för att slippa obekväma ”underkläderskanter” där det skär in? Eller kör du med någon typ av underklänning?
  Krya på dig med den förbaskade huvudvärken (såg på Insta) kram

 8. Hej! Tack för tipset på denna klänning som passar mkt bättre på dig med former än på en rak modell…köpte denna och satt som en smäck..

 9. Vad fin klänningen var på dig. Tycker att denna klänningsmodell är mycket snyggare på dig än på den smala modellen där den mest ser ut som en trasa som bara hänger. Fattar inte varför företagen fortsätter att enbart använda trådsmala modeller. Denna klänning är ett praktexempel på att klänningen blir snyggare med former så varför blandar dom inte modellernas storlek så att man får se både hur plagget ser ut på någon som är smal och någon som behöver en större storlek? Jag är övertygad om att jag skulle handla mer kläder på nätet om jag fick se hur dom sitter på nögon som har min kroppsbyggnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.