Bildregn från vår tur till Ystad

Godkväll kära ni. Jag hoppas att ni haft en fin helg och njutit av sommarens sista ryck. Tror jag i alla fall, vem vet – det kommer kanske ännu fler varma dagar då man kan sola och bada? Det verkar inte så enligt prognoserna så jag har passat på att njuta nu i helgen istället.

Igår var jag och Thomas i Ystad för lunch, sen visade han mig sin gamla hemstad, och vi passade såklart även på att dra ner till beachen för att bada. Sen blev det middag hos hans föräldrar innan vi drog hemåt. En superhärlig dag jag tänkte visa några bilder från.

Vi tänkte kikat in hos Café Bäckahästen. Men nope, de hade stängt.
Men man kunde ju posera på bron ändå.
Och njuta av vackra blommor.
Inne i city finns Pär Hälsa. Thomas berättade att här på området fanns deras fritidsgård när han var liten. Lite skillnad från de flesta andra fritidsgårdar jag sett…
Så himla fin innergård med matställe och butiker.
Vid torget.
Vackert vid dammen.
Sen drog vi ner till Ystad Saltsjöbad, eller ”Saltan” som det kallas av folket som bor där. Har ni varit på spa där? Jag är bra sugen själv alltså. Det får bli sen.
På stranden nedanför Saltan gick folk omkring i sina vita morgonrockar de fått på spa’et. Och ett par hade passat på att gifta sig på stranden. Så himla fint! De hade hunnit ta av hälften av stolsöverdragen, men det var tjusigt ändå. Där hade jag också kunnat tänka mig att vigas. Det gäller ju dock att ha en jäkla tumme med vädergudarna.
Sen åkte vi vidare mot en annan bit av den lång-långa stranden. Vi bytte om i en av badhytterna…
…och sen ner till vattnet! (mer bilder kommer)

Jag har varit i Ystad två gånger tidigare när Thomas bodde där, men jag såg inte mycket av själva stan då. Men den här gången fick jag se mer och jag gillar verkligen denna charmiga stad. Och stranden går ju inte av för hackor alltså.

En härlig lördag. Idag söndag har vi bland annat varit på Emporia en sväng och eftersom vi inte hade lust att laga mat (plus var vrålhungriga) såg vi till att äta ute. Och nu sitter vi här i uterummet med tända ljus. Jag bloggar och han håller på med sitt.

Kram på er!

Kolla mer

6 comments

 1. Hej!
  Låter som ni hade en mysig helg.
  Kan rekommendera Ystad Saltsjöbad, varit där flera gånger.
  Kram Camilla i Halmstad

 2. Vilken supermysig och charmig stad! Bilden på dig på bron är jättefin.
  Är en läsare som nästan aldrig kommenterar (så dumt egentligen, ofta tänker jag t ex ”åh vad fina kläder” men kommer mig ändå inte för att skriva?) Hur som, läser dig gör jag ofta och därmed har jag följt din ”jakt” på kärleken och vill bara säga att jag är väldigt glad för din skull (OCH för Mr T, fattar han vilken toppentjej han har?), ni verkar ha det riktigt fint tillsammans!

 3. Mysiga Ystad, en stad som är lätt att förälska sig i
  Har spenderat mycket tid där då även min man är uppvuxen där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.