Bilder och annat ni vill veta om mina 3D tatuerade ögonbryn

Inlägg i samarbete med Vividbrows

Jag har alltid sagt att jag aldrig kommer att skaffa en tatuering, helt enkelt för att jag inte tycker att det är fint med ritade saker på kroppen. Sedan får alla göra precis vad de vill och tycker är vackert, det säger jag inget om.

Men nu har jag även jag inte bara en, utan två tatueringar! Fast det är inga djur, kinestecken, namn eller annat – utan ögonbryn.

Många av oss som var unga på 90-talet och början av 2000-talet plockade våra ögonbryn hej vilt för modet sa att de skulle vara smala och välansade. Resultatet blev att våra bryn försvann. Inte helt, men de förblev smala efter allt ryckande i rötterna. Nu ska brynen vara tjockare och naturligare, men det går inte om man redan ryckt bort dem.

Och att måla, ja det går men det försvinner ju. Man svettas, gnuggar (jag själv sitter vid datorn och när jag funderar så är jag och pillar mig i ansiktet/har ansiktet i handflatan) och har sig och vips är halva brynen väck och man måste fylla i.

Jag tröttnade på detta och har nu skaffat 3D bryn. Efter att ha sett tre kollegor på Aftonbladet som gått till Sanaz Amor Pour på Vividbrows, så bestämde jag mig. Både Erika, Agneta och Tove hade fått jättefina bryn. Och ska jag göra något permanent i fejset så vill jag absolut ha pålitliga källor.

En inte så vacker bild på brynen samma morgon. Smala bryn som knappt syns, speciellt inte om jag inte färgar dem. Det ska man INTE ha gjort innan man ska fixa dem, så tänk på det.

Snygga Sanaz i bakgrunden. Hon är otroligt trevlig och rolig ska ni veta. Hon började med rita upp en ram för ögonbrynen. Sorry för suddig bild, men glömde ta fler på henne. 😀

Hon använder en metod som heter Phi Brows. Den innebär bland annat att man mäter med en kompass och en app så brynen blir jämna och följer ansiktets naturliga form. Hon känner även på brynbenet (själva skallen alltså) för att få rätt form. Hon gör alltså inte detta på fri hand, utan det är uträknat hur det ska vara.
Sanaz är väldigt noggrann och DET vill man ju verkligen. Det tar sin tid att rita dit kanterna och prickarna, vilket känns betryggande.
Sedan skär hon in stråna, ett för ett med ett specialverktyg. Det är 18 nålar som sitter tätt, tätt. Och ja, det känns, det sticker jag inte under stol med. Men man står ut. Jag trodde att tårarna skulle spruta, men det gör de inte. Hon lägger på färg vid första rundan, fyller på varje steg efter andra rundan, och sedan får man bedövning (nej man är inte bedövad från början), och då lägger hon en färgmask.

Sen är man typ klar. För mig tog det cirka 3 timmar. Som ni ser har ögonsminket knappt kladdats ut, så jag grät inte en massa. Men visst bet jag ihop.
Efteråt kan det komma lymfvätska, så man ska badda och smörja cirka en gång i timmen med en liten salva man får med sig. Jag blev varken röd eller något efteråt och traskade direkt iväg för att möta upp Therese för ett glas vin på Snaps. Så man behöver alltså inte låsa in sig efteråt. Det gick dessutom utmärkt att badda lite med fuktade pads och smörja med en tops på krogen också 😉

Så här såg jag ut samma kväll när jag kom hem. Trött, men med ögonbryn även efter ansiktstvätt 🙂

Morgonen efter. Det är ju som sår i ögonbrynen eftersom de blivit snittade med nålar, så de blir givetvis lite tjockare och mörkare i början. Cirka 50 procent av färgen försvinner sedan.

Det här var också morgonen efter. Idag, söndag (gjorde dem i onsdags), har de börjat klia lite eftersom de börjat läka. Men man får INTE pilla på dem. Faktum är att jag inte varit där med fingrarna en enda gång. Inte i vaket tillstånd i alla fall.

Nu ska jag smörja morgon och kväll i en vecka. Jag ska undvika solen i 2-3 veckor, och på en vecka ska jag inte svettas. Så ingen träning på en vecka. Bra att tänka på. Givetvis får ni reda på allt sånt om ni väljer att göra det här själva. Både vad man ska tänka på innan och efter. Som till exempel ingen alkohol 2 dagar innan, inget kaffe samma dag, färga inte brynen, inga blodförtunnande mediciner, du får inte vara solbränd=röd. Solbrun går bra. Om du använder botox får du inte göra det 2 veckor före, eller 2 veckor efter microblading.

Om cirka 4 veckor ska jag tillbaka för justering och fix up. Då ser man om det behöver fyllas i fler strån osv. Då har en del av färgen släppt och stråna ser naturligare ut. Ni kommer ju givetvis att få se hur mina bryn blir under tiden. Men än har det gått 4 dagar och jag är väldigt nöjd redan.

Så om ni funderat över det här, gör det! Inte mitt i semestern om du vill sola och bada, men om ni gör nu så hinner de bli finfina lagom till de flesta har semester i juli. Man vaknar med ett ansikte liksom!

Vivid brows håller till på Södermalm, på Magnus Ladulåsgatan 33. Priset är lägre än hos många som ligger på dyrare adresser, men själva resultatet lär inte bli bättre för att man ligger på Östermalm. Sanaz tar 3 500 kronor för att göra brynen, men just nu har hon en kampanj med Boka direkt, och då kostar det 3 100 kronor. Beroende på hur man sköter dem, och vad för slags hud man har, så håller det här i cirka 3-5 år.

Har ni frågor så ställ dem. Jag svarar så gott jag kan, men har ni mer ingående så kontakta Sanaz Amor Pour.

Bokar ni via Boka direkt kostar det alltså 3 100 kr nu. En kul present till studenten kanske? Eller till dig själv.
Länk Boka direkt: https://www.bokadirekt.se/places/vivid-brows-23559

Länk till Vivid brows där du kan läsa mer om metoden Phi Brows:
https://www.vividbrows.se/

Ps. nämn gärna mitt namn om ni bokar, eller kommer dit, så vet Sanaz att jag tipsat 😀

Kolla mer

9 comments

  1. Skära med rakblad? Här hänger jag icke med i svängarna! Insåg nog oxå att det inte är något för mig om det ska säras, iiih!

    1. Nej det är inte farligt. Och det är inte rakblad, utan små nålar. Ingen av de som gjort tyckte att det gjorde jätteont. Det är långt ifrån skönt, men det fattar man ju. Men man står ut

  2. Jag använder lite vattenfast ögonbrynsfärg, tycker det funkar hur bra som helst. Fyller i på morgonen och det sitter bra ända tills man tvättar bort det på kvällen. Detta skulle jag nog inte våga göra men det blev nog fint resultat!

  3. Ser jättefint ut på dig. Men det förutsätter att man har en ganska mörk grundfärg från början på brynen? Inget för mig som har naturligt superljusa, nästan vita bryn som jag brukar färga mörkare m.a.o 🙁

  4. Såg på programmet med Katie Piper där en kvinna tatuerat ögonbrynen, då hennes också försvunnit efter kraftig noppning. Tyvärr så växte hennes ut efter en herrans massa år, men inte där de tatuerade brynen nu var. Doublebrow… Hon fick laserbehandla bort tatueringbrynen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.