Ärligt inlägg om att känna mig fet och ful

Jag tog ju upp lite i förra inlägget om det här med bilder som andra tar och såna som jag själv tar. Alla vill ju vara så fina som möjligt, det tror jag att ni håller med om. Jag får som sagt en del kommentarer om att ha fler ”proffsiga” bilder på mig själv med i bloggen, såna som andra tar. Och det vore ju väldigt kul. Dels om någon tyckte det vore roligt att fota mig, och dels om jag vore bekväm med det. Men när jag ser vilken skillnad det blir på bilderna blir jag ledsen. På riktigt.

Jag VET att man ska vara nöjd med hur man ser ut osv. Är man bloggare eller influencer (same same) och storlek större SKA man vara peppande och stolt över hur man ser ut. Vara bodypositive. Man ska inte skriva att man känner sig som ett fläbbigt jävla troll, för det peppar inte andra. Jag vet det. Men så känner jag inte. Fast jag är väldigt glad att det finns de som känner sig sådär fab och nöjda oavsett storlek. Smal, tjock eller mitt emellan. För de gör skillnad, framförallt för yngre kvinnor.

Dock tycker jag, och det vill jag poängtera, att man ska få vara fin oavsett hur man ser ut. Att det ska finnas snygga kläder till alla storlekar, att man duger precis som man är. Men jag erkänner också att jag känner mig ful ibland. Snygg ibland och ful ibland.

De här bilderna är tagna med ca 20 minuters mellanrum. Det är inte bara solskenet och vinkeln som gör skillnad här. Det är någon annan som tagit de nedre, och de övre är selfies. Jag vet inte om selfiekameran drar av tusen kilo eller vad som händer. Men det är skillnad. Jag funderar över hur jag ser ut egentligen. Som de nedre antar jag. Eller kanske mitt emellan. Och det var då jag kände att nej nu jävlar måste jag börja träna! Gå ner i vikt. För även om jag har lipödem så har jag inte det i ansiktet. Sedan vill jag ju träna av många andra anledningar också, som värk och ork.

Det jobbiga med att lägga upp bilder där jag inte känner mig fin, är att jag vet att folk utnyttjat det. Det finns elaka människor (kvinnor) som tagit bilder där de tycker att jag är ful, och skickat dem till min pojkvän med hånfulla texter. Sådant gör mig både fly förbannad, och väldigt ledsen i en salig blandning.

Så ni som tjatar om bilder tagna av andra, jo jag vill gärna det. Men jag vill inte känna mig jätteful heller. Jag försöker visa ärliga bilder. Oretucherade och ibland helt osminkade. Jag vill inte visa en tillrättalagd verklighet. Men jag vill inte heller lägga upp bilder som faktiskt gör mig ledsen. Då finns det ju ingen mening med att blogga. Jag förstår till exempel Anna Book som gått upp i vikt igen, att hon inte vill lägga upp bilder som avslöjar det hon själv inte tycker om.

Men folk verkar kräva det. Att man SKA visa allt. Speciellt hon som är kändis. Det hånas och pekas finger. Folk som Katrin Zytomierska skrattar åt tjockisar och hånar offentligt. Elaka jävla subbor som vill känna sig lite bättre själva genom att sänka andra. Det där med systerskap är ofta väldigt överskattat. För det är kvinnor som är jävligast mot kvinnor. Enligt mina personliga erfarenheter i alla fall.

Men jag har ju turen att ha många kvinnor som lyfter mig också. Som peppar, stöttar och som är underbara. Det glömmer jag givetvis inte. Men ibland blir jag ledsen. Ibland känner jag mig bara fet, ful. Så som de flesta skulle jag tro.

Puss och kram

Kolla mer

30 comments

 1. Jag tycker att de bilder du lägger ut i bloggen är bra. Man ser hur kläderna ser ut och hur de sitter på dig. Jag ser oftast hemsk ut på bilder som andra tar på mig. När man tar selfiesar så brukar i alla fall jag få ta ett par stycken innan de är ok. Brukar vilja dölja dubbelhakan och så har jag en ganska stor leverfläck på ena kinden som jag inte gillar. Lägger ofta håret för den :).

 2. Tycker du är jättefin oavsett vem som tagit bilderna. Men jag vet precis vad du menar. Jag tar väl 30 bilder innan jag ens är nöjd. Så känslan känns igen. Tycker alla andra är s å mycket finare än vad jag är. Energikrävande och deppigt!☹️

  Kram Mija

 3. Vad jag känner igen mig här! Hatar när andra tar bilder på mig och tycker också det ser helt annorlunda (värre ut då)

 4. Självklart är det vinklingen. Du har ju dubbelhaka, och den döljs givetvis när man tar en selfiie med mobilen uppifrån.

 5. Menar du på fullt allvar att nån skickat bild på dig till pojkvän med avsikt att smutskasta dig. Folk är f…. n inte kloka. Jag tycker du ger en ärlig bild av dig själv och de kläder du provar. I mina ögon ser du smalare ut än de storlekar du nämner att du har. Ha det gott!

 6. @Andrea: Men din patetiska jävla rövhatt – stick och sprid dina elakheter framför din egen, säkerligen helt fläckfria (HA!) spegelbild vetja.
  Slängkyssar! :-*

  1. Hmmm du tolkade verkligen hennes kommentar mycket hårdare än vad jag gjorde, Jag har dubbelhaka (som jag dessutom verkligen har komplex över) och av egen erfarenhet så blir ju bilder uppifrån mer smickrande då och inget fel med det. Men bara hon (Andrea) som vet syftet med kommentaren….vad vet jag… Louise är fin oavsett vem som tar bilden men viktigast är att hon själv trivs med bilderna som publiceras för att bloggen ska kännas bra för henne. <3

   Så kör på med de bilder du trivs bäst med Louise, huvudsaken du trivs med din egen blogg.

   1. @Cattis: Folk inbillar sig att de skriver i bloggares kommentarer anonymt, men när man publicerar en kommentar på en blogg så ser blogginnehavarens kommentatorns IP-nummer oavsett vilket namn kommentatorn väljer att kalla sig från gång till gång. Lätt att se om folk skriver i olika namn. Likaså lätt att ta reda på personens identitet.
    Så du vet. 😀

 7. Det är så klurigt det där….hur man ser på sig själv, hur andra ser en. Vad man säger till sig själv och vad andra säger om en….vad man gör mot sig själv och vad andra gör mot en….men till sist så handlar det om att älska sig själv…hela sig själv och att man duger som man är…

 8. Självklart ska du lägga upp sådant du är bekväm med. Ska du gå utanför den boxen är det för att du själv vill och inte för att andra tycker det! ❤

 9. Tycker dina bilder är mycket fina. De visar ärligt hur du ser ut och du är otroligt vacker. Skönhet sitter inte på utsidan, i hur många kilon man väger, om man är tjock eller smal. Tråkigt att du får kritik över hur du ser ut, men det säger oxå en del om den personen som skriver elakt. Hen mår nog inte så bra, dock är det ingen ursäkt för att vara elak mot någon annan.
  Jag känner oxå igen mig precis som många andra, tycker inte om att fotograferas.
  Det spelar ingen roll om du tar bilderna själv i ett provrum, det viktiga budskapet går fram. Man ser hur plagget ser ut på dig och får en helt annan bild än en där plagget upphängt på en galge.
  Fortsätt som du gör och var stolt, vacker och fin, som jag tycker att du är ❤️

 10. Hur man ser ut på bilder jämfört med i levande livet är väldigt olika. Jag är säker på att du är superfin IRL. Jag gillar inte heller hur det ser ut när andra fotar mig. Prova att filma dig själv, det gjorde jag och det boostade självkänslan för mig ❤️

 11. Det är komplicerad sak det där med hur man ser på sig själv. Min erfarenhet är att detta inte har något att göra med hur man faktiskt ser ut, utan hur man uppfattar sig själv. Jag har massvis med vänner som passar in i samhällets normer av storlekar som säger precis som du säger, att de ibland känner sig fula, tjocka, slitna osv. Har också vänner som inte alls passar in i normen av storlekar och inte känner så. Poängen är väl att utsidan inte alltid speglar hur man känner sig på insidan och att detta inte är ett problem endast ”drabbar” oss som är större, utan alla. Det enda man kan göra är ju att jobba på sin självkänsla för att må så bra som möjligt. Men ingen är ju perfekt och nog får man dippa ibland, det är mänskligt.

  Tack för en fin blogg Louise!

 12. Oj, vad jag känner igen mig!!!
  Jag säger som många andra; lägg bara upp de bilder du själv känner dig nöjd med. Det tror jag nästan alla andra också skulle göra.

  Du ger så mycket tips och inspiration genom att vara så ärlig och filterlös,

  Tusen tack för en superbra blogg ❤️

  1. Tack snälla Louise! Jag blir så glad av att höra det. Många ”tipsar” mig om att enbart vara positiv och glad i bloggen. Att bara skriva när jag mår bra och inte visa dåliga sidor. Jag vet inte hur många som sagt det. Jag delar givetvis inte allt nu heller, men jag tycker att en blogg som bara visar stylade bilder i snyggt ljus, glättiga tillställningar och ett evigt leende känns tråkiga och falska. Det blir inte jag liksom. Men jag hoppas att jag kan inspirera även om jag har mina dippar och låga dagar.
   Stor kram!

 13. Känner igen mig massor. Tycker du är så otroligt modig och du sprider ditt mod till andra!
  Alla bilder du tar tycker jag ser så otroligt mycket finare ut än ex HMs bilder. Man ser mer hur klänningar sitter och du gör att klänningarna ser så mycket finare ut än affärers supersmala modeller. Det är så mycket finare med kurvor!!! Du visar en äkta bild av dig som människa och det är därför jag fortfarande läser din blogg, du är ärlig, härlig och mänsklig.
  <3

  1. ?? Nu vet jag inte om du är ute efter att bråka eller något men Louise har säkerligen full koll på min IP-adress (hoppas jag) om det är denna du syftar på? Då vet hon även att sist jag kommenterade så handlade det om Biltemas cyklar och att jag ALLTID har lämnat positiva vänliga kommentarer här när jag väl har skrivit något.

 14. Ärligt svar om att känna sig fet och ful:
  Min jobbarkompis Bella vägde 120 kilo.
  En vacker, härlig person.
  Hon hade dock ont i kroppen, diabetes och var redigt trött på kilona.
  Hon uppsökte en läkare och bad om en magsäcksoperation.
  Läkaren tittade på Bella och svarade ”- att du kommer aldrig att få en operation på mitt initiativ. Inte idag, inte imorgon. För din övervikt beror på att du är lat.”
  Bella blev arg. Skitarg.
  Inte på läkaren. Utan på sig själv. För hon visste att läkaren hade rätt.
  Där och då bestämde hon sig.

  Hon gjorde något av det svåraste som finns. Hon lade om sina vanor.

  Hon laddade ner appen ”Loose it”. Där har hon full koll på maten. Svart på vitt.
  Hon har inte svält sig. Hon har inte blivit ett träningsfreak. Men hon har gjort det som krävs. En dag i taget.

  Idag väger Bella 71 kilo.
  Det tog 2 år att tappa 50 kilo.

  Hon är en stor inspiration för mig.
  Jag behöver inte förändra vikten. Men ändra på andra saker i livet.
  Hennes tänk passar in på allt. Det hårda jobbet måste man göra själv.

  1. Ja så är det absolut. Gastric bypass är en genväg för många, oavsett vad man säger. Jag ville själv göra den för att det går fort. Operationen hade absolut inte varit så populär om effekten skulle dröja två år. Man vill ha en quick fix. Sen säger jag inte att det är en enkel väg att gå med operation, absolut inte. Men snabb. Dock tror jag att kroppen och psyket mår så mycket bättre om man gör som din vän Bella. Och mer hållbart dessutom.

 15. Jag var likadan tog bilder som bekräftade hur jag ville se ut och mådde dåligt när jag såg bilder andra tagit. Sen bestämde jag mig för att mitt liv inte var optimalt om jag skulle må dåligt över att se bilder från tillfällen där jag haft roligt bara för att jag hade en skev bild av hur jag ser ut. Så jag kollade på bilder där jag ändå gillade hur jag såg ut fast dom tagits av nån annan och hittade min ”bra” sida och en del poser som jag vet funkar (för ibland kan ju bilden faktiskt vara missvisande) och det hjälpte mig att slappna av och acceptera alla vinklar av mig själv men det krävdes arbete men det gynnar mitt liv nu 🙂

 16. Sorgligast är när man tittar tillbaka på gamla bilder av sig själv som man då hatade pga av alla komplex och nu inser att de var helt ok…. vidrigt med alla kroppskomplex, styrda av påhittade kommersiella ideal, som förstör så mångas liv.
  🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.