10 year challenge

Ingen med instagram eller Facebook har väl missat 10 year challange där man ska lägga upp bilder från 10 år sedan och nytagna. jag är en av de som lagt upp bilder och jag tycker det är kul att se hur både jag och andra ändrats med åren. Ofta till det bättre faktiskt. För jag är glad att jag ändrats och inte ser precis likadan ut som för tio år sedan, hur tråkigt vore inte det?

Visst hade huden glow (men så var jag solbränd på bilderna också) och håret var längre och friskare. Men rent utseendemässigt är jag helt okej med att vara 46 och inte 36.

Jag använder mer läppstift, har kortare hår, fixar det på ett annat sätt, har mer ögonbryn nu än förr. Vem vill se likadan ut år in och år ut? Booring!

En del har bilder som ser väldigt fixade ut där ögonen blivit lite kattigt sneda pga ansiktslyft, eller ögonbryn som farit upp väldigt långt i pannan på grund av botox. Och det är helt okej. Om man tycker att man är finare när man fixar sig så bryr jag mig faktiskt inte om det. Det är lite synd bara när det gör att man ser onaturlig eller ständigt förvånad ut.

Jag kan själv tänka mig att göra något åt argrynkan, jag gillar inte alls den. En del tycker att det är vackert med rynkor, det tycker inte jag. Inte på mig i alla fall. Nu har jag bra gener plus att jag tar väl hand om min hud. Jag solar inte överdrivet eller röker. Det gör ju att man får mindre rynkor och det är bra. Men som sagt, att ge naturen lite hjälp gör inget så länge man inte blir helt besatt av det. Då blir det bara sorgligt.

Att vara tio år yngre, ja på ett sätt – jag hade nog gjort en del andra val i livet. Men vad säger att jag hade blivit lyckligare? Det är något jag faktiskt är ganska bra på, dvs att inte ångra saker jag inte kan ändra på. Det som varit har varit. Man kan dra lärdom av det, men att älta ger inget. Samma sak med människor som går och ruvar på hämnd, såna skrämmer mig.

Så jag tror på att leva nu och göra det bästa av det du har. Om du vill ha förändring – det är upp till dig. Visst har en del räkmacka och glider enkelt genom livet pga via föräldrar, pengar, släktingar och andra som kan ge kontakter. Men de flesta av oss får slita för vår lycka.

Jag själv hoppas att jag tycker att livet är bra när det är dags för 10 years challenge 2029 🙂

Stor kram på er!

Kolla mer

7 comments

  1. Hallå där! Du vann ju 2000 kr på Akademikliniken – har du gjort något för den summan? Annars bra hjälp på vägen till att eliminera arga rynkan för några månader iallafall. 🙂 Trevlig helg!

  2. hmm, men vad gör mam för att håla smink på platsen, inte på kinderna efter klockan 15 på jobbet, jag menar tex
    maskara…

  3. Hoppas du trivs i Malmö! Jag har ett önskemål, tycker du alltid har ett sånt fint hår när du fixat det. Själv vet jag fasen inte vad jag gör för fel men bra blir det iaf aldrig.
    Kan inte du visa hur du gör?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.